Babıldama
2000 görüntüleme
L
Lale
30 Ocak 2026 10:21
Merhaba 8.ayımıza girdik ama bebeğimde henüz bir ba ba, de de gibi sesler yok. Bi ara ne ne ne anne ınne gibi sesler çıkardı. Çok nadir yine çıkarıyor ama ba ba sesleri yok. Hâlâ agu diyo ya da tek harfli sesler var. Sessiz bir bebek değil bağırması kahkahası var. Birlikte eğleniyoruz gülüyoruz. Çok gülen bir bebek göz temasıda var. Ben sürekli konuşuyorum onunla. Onun çıkarttığı sesleri çığlıkları bende tekrar ediyorum bana bakınca o da ediyor ama dediğim gibi daha ba ba de de yok. Endişeleniyorm. Bi de ismine bazen bakıyor bazen de bakmıyo
B
Buket Ç.
11 Mart 2026 15:49
Aynı süreçten geçmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Bizim elimizde olan bir şey değildi ki kırk yıl düşünsem yaşadıklarım benim de aklıma gelmezdi 36+6 da 5 hafta gerilikle doğdu ilk gördüğümde küçücüktü inanamadim kucağıma alamadım korktum hamileyken her şeye yediğime ictigime o kadar çok dikkat ettim kendime o kadar iyi baktım ki ama tam tersi oldu kaka yaptı antibiyotik aldı kahroldum vs. Ama geçti yani yaşandı ve geçti şu an bebeğimiz şükür yanımızda sağlıklı geçmişi düşünerek bugünü zehir etmeyelim inanın ben de bazen kuruntuya kapılıyorum özellikle bu sosyal medyadaki anneler insanı inanılmaz strese sokuyor. Onlar etkilesim kazanırken biz bugünümüzden oluyoruz. Bizim bebeklerimiz böyle kalmayacak sonuçta bugünün kıymetini bilelim size naçizane tavsiyem kimsenin etkileşim için yazdıklarına inanmayın bebeğinizi kıyaslamayın bence gayet normaller sadece belki biraz geriden geliyorlar ya da gözlemliyorlar birden açılacaklar lütfen kendinizi yipratmayin bugünler geçecek çok çabuk büyüyecekler bunu düşünelim anın kıymetini bilelim.
L
Lale
11 Mart 2026 16:03
Aynı süreçten geçmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Bizim elimizde olan bir şey değildi ki kırk yıl düşünsem yaşadıklarım benim de aklıma gelmezdi 36+6 da 5 hafta gerilikle doğdu ilk gördüğümde küçücüktü inanamadim kucağıma alamadım korktum hamileyken her şeye yediğime ictigime o kadar çok dikkat ettim kendime o kadar iyi baktım ki ama tam tersi oldu kaka yaptı antibiyotik aldı kahroldum vs. Ama geçti yani yaşandı ve geçti şu an bebeğimiz şükür yanımızda sağlıklı geçmişi düşünerek bugünü zehir etmeyelim inanın ben de bazen kuruntuya kapılıyorum özellikle bu sosyal medyadaki anneler insanı inanılmaz strese sokuyor. Onlar etkilesim kazanırken biz bugünümüzden oluyoruz. Bizim bebeklerimiz böyle kalmayacak sonuçta bugünün kıymetini bilelim size naçizane tavsiyem kimsenin etkileşim için yazdıklarına inanmayın bebeğinizi kıyaslamayın bence gayet normaller sadece belki biraz geriden geliyorlar ya da gözlemliyorlar birden açılacaklar lütfen kendinizi yipratmayin bugünler geçecek çok çabuk büyüyecekler bunu düşünelim anın kıymetini bilelim.
B
Buket Ç.
11 Mart 2026 16:16
Bazen ayni seyleri yaşıyorum inanın sonra hemen kendimi toparliyorum hatta bir ara otizm videolarına sarmistim bir süredir de bakmıyorum bence bakmamak en iyisi bizim bebeklerimiz de yapacak hepsini
L
Lale
11 Mart 2026 17:47
Bazen ayni seyleri yaşıyorum inanın sonra hemen kendimi toparliyorum hatta bir ara otizm videolarına sarmistim bir süredir de bakmıyorum bence bakmamak en iyisi bizim bebeklerimiz de yapacak hepsini
B
Buket Ç.
13 Mart 2026 14:03
Güzel günlerini görelim inşallah
L
Lale
9 Nisan 2026 15:43
Güzel günlerini görelim inşallah
M
Merve A.
9 Nisan 2026 16:25
Benim bebeğim de 8 ay 20 günlük babıldamıyor ama sizin gibi sesler çıkarıyor karşılık veriyor gülüyor göz teması var ismine bazen bakıyor bazen bakmıyor tüm yazılanları takip edemedim normal mi fazla mı endişeliyim acaba
L
Lale
9 Nisan 2026 16:43
Benim bebeğim de 8 ay 20 günlük babıldamıyor ama sizin gibi sesler çıkarıyor karşılık veriyor gülüyor göz teması var ismine bazen bakıyor bazen bakmıyor tüm yazılanları takip edemedim normal mi fazla mı endişeliyim acaba
B
Buket Ç.
10 Nisan 2026 19:34
Buket hanım bebeğinizin babıldamaları nasıl?
L
Lale
10 Nisan 2026 20:35
Şimdi gördüm mesajınızı. Ebe ebebebe baba aba abe bebebbe baba gibi şeyler diyor henüz meme dede mama gibi şeylere geçmedi. Artık taklit de yapıyor sar makara, alkış vs Söylenen her şeyi anlıyor yap dediğimde yapıyor nerede diye sorduğumda neyi sorduysam bakıyor. Ellerinden tutunca yürüyor bütün gün. Açıkçası benim aklımda artık bir soru işareti kalmadı. Her bebeğin gelişimi kendine özgü diyorlar ya vakti gelince yapıyormuş her şeyi onu anladım. Sizin bebeginiz nasıl?
B
Buket Ç.
11 Nisan 2026 00:26
İnşallah bir şey çıkmaz içinizi ferah tutun sadece göz ve çene küçük diye genetik ne olabilir ki? Bence sizin de bebeğinizin gelişimi iyi
L
Lale
11 Nisan 2026 01:16
İnşallah bir şey çıkmaz içinizi ferah tutun sadece göz ve çene küçük diye genetik ne olabilir ki? Bence sizin de bebeğinizin gelişimi iyi
B
Buket Ç.
11 Nisan 2026 08:17
Size çekmiştir o zaman. Bilmiyorum ama hamilelikten bu yana doktora her gittiğimizde hep bir şeyler diyorlar. Daha olumlu bir şey diyeni görmedim. Yine yaptırın tabi aklınızda kalmasın ama bence bir şey çıkmaz. Sadece göz ve çene mi yani? Başka belirtiler de olması gerekmez mi?
B
Buket Ç.
11 Nisan 2026 08:23
İnşallah öyle olur. İşte biri diyo gözü küçük biri diyo çenesi küçük. Benimde küçük. Psikolojim iyi değil sürekli araştırma yapıyorum. Bebeğime de yansıyor ister istemez. Tek başına bir anlamı yok minör bulgular var ne olur ne olmaz diye genetik test yapalım dedi dr. Bi gelişime sevinmek kısa sürüyo maalesef bi şey daha çıkıyor. 10 aydır çocuğumun doğduğuna sevinemiyorum doğru düzgün ya. Hani desem kocaman yüzü var gözü küçük öyle de değil ağzı da küçük burnu da küçük. Zaten küçük doğdu küçük ilerliyo. Hakkımızda hayırlısı olsun. Allah her şeyin en iyisini bilir
L
Lale
11 Nisan 2026 08:38
Size çekmiştir o zaman. Bilmiyorum ama hamilelikten bu yana doktora her gittiğimizde hep bir şeyler diyorlar. Daha olumlu bir şey diyeni görmedim. Yine yaptırın tabi aklınızda kalmasın ama bence bir şey çıkmaz. Sadece göz ve çene mi yani? Başka belirtiler de olması gerekmez mi?
L
Lale
11 Nisan 2026 08:42
Çevremizde doğan kaç tane çocuk var. Kimseye yok şöyle yok böyle diyen yok. Bir bizim bebeklere sürekli bir teşhis konmaya çalışılıyor ben anlamadim. Küçük doğan tek bebek bizimkiler mi? Sanki bizim elimizde miydi? Bizde de iki tane doğum lekesi var doktor bir şeyler dedi ben dinlemedim bile. Yüzlerce insanda var bu. Hatta nörolojiye gidin dedi. Artmıyor değişmiyor büyümüyor. Hep en kötüsünü hep en olumsuzunu söylüyorlar onlar işini yapıyor evet ama anne psikolojisi çok zor
B
Buket Ç.
11 Nisan 2026 08:45
Bence doktorunuzu değiştirin. Doğum kilosu gerçekten çok etkiliyor. Sizin süreciniz zaten zor bir de böyle konuşulması hiç hoş değil. Bizde de beslenme sorunu yok her şeyi yiyor hatta fazla yiyor diyebilirim ama kiloyu az alıyor. Bir yedirmediğim icirmediğim kuş sütü kaldı. Bulsam onu da icirirdim. Ben anlamıyorum bazı şeyleri bebek var yemiyor kilo alımı çok iyi bizimki gram gram alıyor. Bazen ne yaparsanız yapın olmuyor siz de elinizden geleni yapın bu bir süreç hepsi geçecek. Sağlikli olduktan sonra napalim ki daha?
B
Buket Ç.
11 Nisan 2026 08:47
Benimle birlikte doğum yapan 2 arkadaşım var maşallah hiçte olmasın hiç problemleri yok. Ben bazen her gün hastanedeyim. Korka korka karın ağrısıyla gidiyorum. Bu testin sonucu 1-4 ay sürüyormuş nasıl yaşıcam 4 ay bilmiyorum. 1,5 ay sonra 1 yaşına girecek bütün hevesimi yok [ettiler.olan](ettiler.olan) annelere oluyor
L
Lale
11 Nisan 2026 08:53
Bence doktorunuzu değiştirin. Doğum kilosu gerçekten çok etkiliyor. Sizin süreciniz zaten zor bir de böyle konuşulması hiç hoş değil. Bizde de beslenme sorunu yok her şeyi yiyor hatta fazla yiyor diyebilirim ama kiloyu az alıyor. Bir yedirmediğim icirmediğim kuş sütü kaldı. Bulsam onu da icirirdim. Ben anlamıyorum bazı şeyleri bebek var yemiyor kilo alımı çok iyi bizimki gram gram alıyor. Bazen ne yaparsanız yapın olmuyor siz de elinizden geleni yapın bu bir süreç hepsi geçecek. Sağlikli olduktan sonra napalim ki daha?
L
Lale
11 Nisan 2026 08:56
Bence hiçbir sorun çıkmayacak hani siz benim de öyle demeseniz evet ama size çekmiştir bariz bir problem yoksa bence yoktur her gözü küçük çenesi geride olana yapılıyor mi test?