Babıldama

931 görüntüleme
L

Lale

30 Ocak 2026 10:21
Merhaba 8.ayımıza girdik ama bebeğimde henüz bir ba ba, de de gibi sesler yok. Bi ara ne ne ne anne ınne gibi sesler çıkardı. Çok nadir yine çıkarıyor ama ba ba sesleri yok. Hâlâ agu diyo ya da tek harfli sesler var. Sessiz bir bebek değil bağırması kahkahası var. Birlikte eğleniyoruz gülüyoruz. Çok gülen bir bebek göz temasıda var. Ben sürekli konuşuyorum onunla. Onun çıkarttığı sesleri çığlıkları bende tekrar ediyorum bana bakınca o da ediyor ama dediğim gibi daha ba ba de de yok. Endişeleniyorm. Bi de ismine bazen bakıyor bazen de bakmıyo
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 22:25
Anladım biraz şanssızlık olmuş sizinki. Ama üzülmeyin ya önemli olan sağlıklı olması bence beslenme sorunu da geçicidir hep bu böyle devam etmez ya olumlu düşünelim
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 22:26
Bize orada silikon UCLA denettiler daha rahat emer diye bizimki de ona alıştı hâlâ kullanıyoruz
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 22:27
Bizimkinde de biberin reddi var mama içmiyor kaç kere verdiysem biberonu tutmadı
L

Lale

21 Şubat 2026 22:32
Sütüm kurudu zaten bende her şeyi denedim ama maalesef ne meme ne biberon istemiyo. İştahta yok Allah yardım etsin bizlere ne diyim
H

Hilal

22 Şubat 2026 23:36
Lale hanım merhaba bizim de aynıydı 7.ayında gagaga demeye başladı sonra dudaklarıyla baba diyordu ama ses yoktu sonra 9 ay10 günlüktü yanlış hatırlamıyorsam sesli babababa demeyebaşladı sonra meme mama dede şeklinde babıldamalar kısa sürede geldi
L

Lale

23 Şubat 2026 00:07

Hilal

Lale hanım merhaba bizim de aynıydı 7.ayında gagaga demeye başladı sonra dudaklarıyla baba diyordu ama ses yoktu sonra 9 ay10 günlüktü yanlış hatırlamıyorsam sesli babababa demeyebaşladı sonra meme mama dede şeklinde babıldamalar kısa sürede geldi

Merhaba hilal hanım bizimde [9.aya](9.aya) girmemize az kaldı. Teşekkür ederim yorumunuz için içime umut doldu. İnşallah bizimki de yapmaya başlar 🙏
H

Hilal

23 Şubat 2026 00:08
İnşallah sıkmayın canınızı bebekler 1 günde yapıyorlar
L

Lale

23 Şubat 2026 00:10

Hilal

İnşallah sıkmayın canınızı bebekler 1 günde yapıyorlar

Öyle valla her gün bir huyu değişiyo ya da bi şey gelişiyor. Ama anne olunca kaygı stres yüklendiği için oluyor bizde de böyle stres
H

Hilal

23 Şubat 2026 00:13
Evet sizi o kadar iyi anlıyorum ki asla rahat bir anne olamadım maalesef sürekli şunu yapacak mı bunu yapacak mı diye endişeleniyorum şimdi 11 aylık olacağız yakında anlamlı kelşme yok onu takıyorum 😂
L

Lale

23 Şubat 2026 00:43

Hilal

Evet sizi o kadar iyi anlıyorum ki asla rahat bir anne olamadım maalesef sürekli şunu yapacak mı bunu yapacak mı diye endişeleniyorum şimdi 11 aylık olacağız yakında anlamlı kelşme yok onu takıyorum 😂

Bu döngü hiçbir zaman bitmeyecek galiba. Bir de etrafta yaşıtları olunca onlar bir şeyler yapınca ister istemez kıyaslama yapıyoruz bu da yıpratıcı bir şey

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir