Babıldama
930 görüntüleme
L
Lale
30 Ocak 2026 10:21
Merhaba 8.ayımıza girdik ama bebeğimde henüz bir ba ba, de de gibi sesler yok. Bi ara ne ne ne anne ınne gibi sesler çıkardı. Çok nadir yine çıkarıyor ama ba ba sesleri yok. Hâlâ agu diyo ya da tek harfli sesler var. Sessiz bir bebek değil bağırması kahkahası var. Birlikte eğleniyoruz gülüyoruz. Çok gülen bir bebek göz temasıda var. Ben sürekli konuşuyorum onunla. Onun çıkarttığı sesleri çığlıkları bende tekrar ediyorum bana bakınca o da ediyor ama dediğim gibi daha ba ba de de yok. Endişeleniyorm. Bi de ismine bazen bakıyor bazen de bakmıyo
L
Lale
30 Ocak 2026 10:22
@Merve Kılıç

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Ocak 2026 11:28
Merhaba babıldama seslerinizi yani aynı keşimemnin peş peşe söyleme durumu bebeklerin 7-8 ay civarı gözlemlenmektedir gelişimsel değerlendirme yapılmasında fayda vardır dilerseniz gelişimsel değerlendirme ve gelişim süreçleri hakkında paylaşasım yaptığım sayfamı takip edebilirsiniz Samsunçocukgelişimiveuyku
E
Ece ..
30 Ocak 2026 16:50
Benim bebegimde de benzer durum var. 8ay 1haftalik. 1 hafta once birkac gun surekli Ba ba ba demeye basladi ama sonra birakti. Farkli sesler cikarip iletisime geciyor ama. Bende sizin gibi endiseliyim. Surekli emeklemeye ayaga kalkmaya calisiyor. Bazi yerlerde motor gelisimi fazla oldugu zamanlarda konusma becerileri gecici olarak yavaslayabildigini okudum. Ama konunun uzmani degilim. O yuzden yorumlari bende merak ediyorum
L
Lale
30 Ocak 2026 17:28
Benim bebegimde de benzer durum var. 8ay 1haftalik. 1 hafta once birkac gun surekli Ba ba ba demeye basladi ama sonra birakti. Farkli sesler cikarip iletisime geciyor ama. Bende sizin gibi endiseliyim. Surekli emeklemeye ayaga kalkmaya calisiyor. Bazi yerlerde motor gelisimi fazla oldugu zamanlarda konusma becerileri gecici olarak yavaslayabildigini okudum. Ama konunun uzmani degilim. O yuzden yorumlari bende merak ediyorum
instagramdan Merve hanıma yazdım bu cevabı verdi size de iletmek istedim Ece hanım
E
Ece ..
30 Ocak 2026 19:57
Merhaba. Aynada kendine bakması, kendini fark etmesi ve tepki vermesi çok güzel. Göz takibinin ve sosyal ilginin olması da gayet sağlıklı bir gelişim. İsmini anlaması için 12 aya kadar bekleyebiliyoruz. Babıldamalar için de 9-10 civarına kadar bekleyebiliyoruz. Bu noktada bol bol babıldamaya, çocuğunuza model olmaya devam edebilirsiniz, çocuklar ne duyarsa onu edinir ve yapmaya çalışır, sizi taklit etmek ister. Bol bol kitap okumanızı da öneririm. Şu an için endişe duyulacak bir tablo görmedim. 🌸
instagramdan Merve hanıma yazdım bu cevabı verdi size de iletmek istedim Ece hanım
L
Lale
30 Ocak 2026 21:17
Cok tesekkur ederim Lale hanim. Rahatladim. Sosyal medya da biz annelerin ankisiyetesini arttiriyor her ne kadar her cocugun gelisimi farkli desekye bir yandan da icimiz icimizi yiyor. Umarim bebeklerimiz icin hersey saglikla ilerler.
B
Buket Ç.
8 Şubat 2026 11:50
Son durum nedir acaba? Benim de bebeğim 9 ay 8 günlük hâlâ babildama yok iki gün önce me me me dedi sadece.
L
Lale
8 Şubat 2026 12:28
Son durum nedir acaba? Benim de bebeğim 9 ay 8 günlük hâlâ babildama yok iki gün önce me me me dedi sadece.
B
Buket Ç.
8 Şubat 2026 12:37
Bence kendi canları ne zaman isterse o zaman yapacaklar. Sorun olduğunu sanmıyorum ama işte insan tedirgin oluyor
L
Lale
8 Şubat 2026 12:44
Bence kendi canları ne zaman isterse o zaman yapacaklar. Sorun olduğunu sanmıyorum ama işte insan tedirgin oluyor
B
Buket Ç.
8 Şubat 2026 13:05
Benimki de yoğun bakımda yattı. 36+6 da doğdu 32 haftayla uyumlu. Aynı benimki de sürekli anne ne agu gi falan diyor babildarken bize bakıyor gülüyor ama demiyor. Değişik değişik gülüyor bize sürekli. Bence sorun olsa bunları yapmazlar
B
Buket Ç.
8 Şubat 2026 13:07
Ama gene de uzman görüşü almak önemli umarım yanitlarlar
L
Lale
8 Şubat 2026 13:08
Benimki de yoğun bakımda yattı. 36+6 da doğdu 32 haftayla uyumlu. Aynı benimki de sürekli anne ne agu gi falan diyor babildarken bize bakıyor gülüyor ama demiyor. Değişik değişik gülüyor bize sürekli. Bence sorun olsa bunları yapmazlar
L
Lale
8 Şubat 2026 13:09
Ama gene de uzman görüşü almak önemli umarım yanitlarlar
B
Buket Ç.
8 Şubat 2026 13:24
O zaman bekleyebiliriz bira daha
L
Lale
8 Şubat 2026 13:37
O zaman bekleyebiliriz bira daha
B
Buket Ç.
20 Şubat 2026 09:47
Bebeğiniz ne durumda acaba?
L
Lale
20 Şubat 2026 10:19
Bebeğiniz ne durumda acaba?
B
Buket Ç.
20 Şubat 2026 10:27
Bizde de be ve ebe eve bibbe bebe gibi şeyler demeye başladi umarim bu babildamadir. Sizinki de yakındır bence
L
Lale
20 Şubat 2026 10:38
Bizde de be ve ebe eve bibbe bebe gibi şeyler demeye başladi umarim bu babildamadir. Sizinki de yakındır bence