Babıldama

932 görüntüleme
L

Lale

30 Ocak 2026 10:21
Merhaba 8.ayımıza girdik ama bebeğimde henüz bir ba ba, de de gibi sesler yok. Bi ara ne ne ne anne ınne gibi sesler çıkardı. Çok nadir yine çıkarıyor ama ba ba sesleri yok. Hâlâ agu diyo ya da tek harfli sesler var. Sessiz bir bebek değil bağırması kahkahası var. Birlikte eğleniyoruz gülüyoruz. Çok gülen bir bebek göz temasıda var. Ben sürekli konuşuyorum onunla. Onun çıkarttığı sesleri çığlıkları bende tekrar ediyorum bana bakınca o da ediyor ama dediğim gibi daha ba ba de de yok. Endişeleniyorm. Bi de ismine bazen bakıyor bazen de bakmıyo
L

Lale

20 Şubat 2026 20:13

Buket Çik

Ayağa kalkınca da gülüyor. Çocuk gördüğünde de onlara gülüyor heyecanlanıyor ayrılık kaygısı var yabancılaşma var Kendi kendine cee ee yapıyor örtüyü indirip kaldırıyor. Yzumuze dokunur saçımızı çeker burnumuzu sıkar güler. Her sese dönüp bakar güler yemede de problem yok şükür sadece kilosu düşük gidiyor şu anlık

Aynı şeyleri yaşıyoruz buket hanım inşallah iyi olurlar bende çok düşüncelerdeyim. Sürekli araştırıyorum video çekip arkadaşlarıma yolluyorm içimi rahatlatmaya çalışıyorum ne biliyim zor annelik
L

Lale

20 Şubat 2026 20:14

Buket Çik

Sizin taklit var mı?

Bazı şeylerimizi taklit ediyor evet
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:15
Bence zamanı var gibi bazı şeylerin. İnanın ben de çok tedirginim ama inşallah güzel istediğimiz gibi ilerler her şey
L

Lale

20 Şubat 2026 20:17

Buket Çik

Bence zamanı var gibi bazı şeylerin. İnanın ben de çok tedirginim ama inşallah güzel istediğimiz gibi ilerler her şey

İnşallah buket hanım. 8,5 aydır sürekli endişe içindeyim anneliğimi yaşayamıyorum
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:24
Çok iyi anlıyorum sizi. Ama sanırım annelik böyle bir şey
L

Lale

21 Şubat 2026 10:14

Buket Çik

Çok iyi anlıyorum sizi. Ama sanırım annelik böyle bir şey

Buket hanım bebeğiniz kaç kg nasıl besliyorsunuz emme refleksi iyi miydi
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 20:43
2 kg doğmuştu. Şu an yaklaşık 7.300 falan vardir
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 20:45

Buket Çik

2 kg doğmuştu. Şu an yaklaşık 7.300 falan vardir

Emme refleksi iyi her şeyi yiyip içiyor 2 ana öğün iki ara öğün gibi ilerliyoruz sorun yaşamadık şu an iştahla ilgili ama az kilo alıyor yemesine göre
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 20:45
Sizin kaç kg doğmuştu şu an kaç kg
L

Lale

21 Şubat 2026 20:57

Buket Çik

Sizin kaç kg doğmuştu şu an kaç kg

2400 dk.şu an 7 kg kilo aldıramıyorum. Beslenme reddi var bizde
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 21:01
Fena değil bence onemlibolan sağlıklı olmaları hiç mi ek gıda almıyor
L

Lale

21 Şubat 2026 21:08

Buket Çik

Fena değil bence onemlibolan sağlıklı olmaları hiç mi ek gıda almıyor

Sadece uyurken emiyor. Uyku süreleri kışladığı için uyanıkken kaşıkla veriyorum mamayı o da zorla. Mama da içmek istemiyor ek gıda da almak istemiyor sadece yoğurt verince yiyor
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 21:10
Diş çıkardığı için olabilir mi acaba doktora gittiniz mi
L

Lale

21 Şubat 2026 21:16

Buket Çik

Diş çıkardığı için olabilir mi acaba doktora gittiniz mi

Emme problemi ile yoğun bakımda kaldı sonra çok iyi emdiğini söyleyemem ama küçüktü uyurken verince emiyordu. Ama büyüdükçe uyku süresi kısaldı mecburen kaşıkla verdim o da zorla. Ek gıdaya geçince yedi fakat o ay diş çıkardı. Dişler üst üste geldi 8 tane diş çıkardı 2 tane de [yolda.bu](yolda.bu) kadar diş çıkarması normal mi Dr a sordum normal dedi dişli doğan bebek var dedi. Mamayı zorla veriyorum zorla ver dedi ne yapayım
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 21:31
Yoğurt yiyor dediniz ya yoğurtlu besleyici karışımlar verince de mi yemiyor? Kaşık maması falan da denediniz mi? Bizimki iyi yiyor ama sürekli kaka yapıyor ben de ona bağlıyorum kilo almamasını günde 5 6 yi buluyor bazen.
L

Lale

21 Şubat 2026 21:43

Buket Çik

Yoğurt yiyor dediniz ya yoğurtlu besleyici karışımlar verince de mi yemiyor? Kaşık maması falan da denediniz mi? Bizimki iyi yiyor ama sürekli kaka yapıyor ben de ona bağlıyorum kilo almamasını günde 5 6 yi buluyor bazen.

mesela sabah yedi karışımı ama akşam yemedi. Kavanoz mamaları yiyordu üst üste diş çıkardı sonra ishal oldu kakasında gizli kan çıktı tüm süt ürünlerini kesmek zorunda kaldık. İyice soğudu çocuk. İki üç gündür tekrar yoğurt vermeye başladım normal mamaya geçtik bakacağız alerji devam ediyor mu diye
L

Lale

21 Şubat 2026 21:44

Buket Çik

Bu da aşırı kaka gapıuor Dr a söylüyorum yapsın normal diyo. Muz veriyorum bu ara biraz durmuş gibi
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 22:05
Anladım. Bence bir süre sadece sevdiği yediği şeyleri verseniz nasıl olur zorlanmadan? Test yaptirdiniz mi en azından neye alerjisi olduğunu bilirdiniz.
B

Buket Ç.

21 Şubat 2026 22:08
Bizimki de güzel yiyor maşallah hiçbir şeyi secmiyor ama sonra gaz oluyor kaka yapıyor birkaç saat sonra gece de gazdan kakadan sık uyanıyor doğar doğmaz antibiyotik aldığı için bağırsakları hassas mıdır nedir sizinki de almış miydi antibiyotik
L

Lale

21 Şubat 2026 22:14

Buket Çik

Bizimki de güzel yiyor maşallah hiçbir şeyi secmiyor ama sonra gaz oluyor kaka yapıyor birkaç saat sonra gece de gazdan kakadan sık uyanıyor doğar doğmaz antibiyotik aldığı için bağırsakları hassas mıdır nedir sizinki de almış miydi antibiyotik

Maşallah nazar değmesin 🧿 bizim ki almadı hiçbi şey sadece ikinci gün solunum çıkardılar ama bebeğimizi bize vermediler dediler bebeğin genel durumu iyi fakat emme refleksi çok iyi olmadığı için vermediler. 21 gün yattı yoğun bakımda. Ne kilo aldı ne bi şey. Ağızdan beslediler günde bi defa biberon denemesi yaptılar. Bana bile vermediler emzireyim. E bebek bu ne versen ona alışır. Biz kendimiz arayıp emzirme denemesi yapmak istiyoruz dedik gittik bebeğim beni o gün emdi eve getirdik bi daha beni emmedi o kadar pişmanım ki bebeğimi orda tuttuğuma

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir