Babıldama

929 görüntüleme
L

Lale

30 Ocak 2026 10:21
Merhaba 8.ayımıza girdik ama bebeğimde henüz bir ba ba, de de gibi sesler yok. Bi ara ne ne ne anne ınne gibi sesler çıkardı. Çok nadir yine çıkarıyor ama ba ba sesleri yok. Hâlâ agu diyo ya da tek harfli sesler var. Sessiz bir bebek değil bağırması kahkahası var. Birlikte eğleniyoruz gülüyoruz. Çok gülen bir bebek göz temasıda var. Ben sürekli konuşuyorum onunla. Onun çıkarttığı sesleri çığlıkları bende tekrar ediyorum bana bakınca o da ediyor ama dediğim gibi daha ba ba de de yok. Endişeleniyorm. Bi de ismine bazen bakıyor bazen de bakmıyo
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 10:57
O kadar iyi anlıyorum ki benzer süreçlerden de geçmişiz. Sürekli önüme otizm videoları çıkıyor kafayı yemek üzereyim kaç gündür. Sürekli belirti arıyorum yüreğim ağzımda geziyor. Çocuğumun yaptıklarından çok yapmadıklarına taktım. Şimdi de taklit yapmamasina takıldım. Galiba bu süreç hiç bitmeyecek
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 10:59
Benimki de kaka yaptı doğarken gelişim geriliği ile doğdu hâlâ minyon vs
L

Lale

20 Şubat 2026 19:27

Buket Çik

Benimki de kaka yaptı doğarken gelişim geriliği ile doğdu hâlâ minyon vs

Yoğun bakımda kaldı mı peki ? Bizimki de gelişim geriliği var ve kilo alamıyor beslenme reddi var. Gelişmiyo maalesef
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 19:49
Evet
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 19:50
Antibiyotik tedavisi aldı bir hafta kaldı
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 19:50
Bunlardan da oorkuyorum bir etkisi olmuştur diye
L

Lale

20 Şubat 2026 19:54

Buket Çik

Bunlardan da oorkuyorum bir etkisi olmuştur diye

Solunum bağladılar mı peki? Bende korkuyorum mekonyumdan. İnşallah oksijensiz kalmamışlardır çok fazla. Nöroloji takipli gidiyor musunuz buket hanım
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 19:55
Evet iki üç gün. Hayır öyle bir şey denmedi
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 19:57
Gitmeli miyim bilmiyorum. Çünkü bebeğim gayet güler yüzlü göz teması var istediği nesneye uzanır alır atar ardından bakar bizimle oynar i istediğini veya istemediğini belli eder
L

Lale

20 Şubat 2026 20:01

Buket Çik

Gitmeli miyim bilmiyorum. Çünkü bebeğim gayet güler yüzlü göz teması var istediği nesneye uzanır alır atar ardından bakar bizimle oynar i istediğini veya istemediğini belli eder

Bizimki de sizin bebeğiniz gibi güler göz teması var nesnlere uzanır alır eder. Yoğun bakımda kaldığı için takip amaçlı gidiyoruz
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:03
Bize kimse gitmemiz gerektigini söylemedi.
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:04
Size herhangi bir sorun olabileceğini söylediler mi?
L

Lale

20 Şubat 2026 20:04

Buket Çik

Bize kimse gitmemiz gerektigini söylemedi.

Bize de söylemedi biz kendimiz gittik ne olur ne olmaz diye
L

Lale

20 Şubat 2026 20:05

Buket Çik

Size herhangi bir sorun olabileceğini söylediler mi?

Yok bize de kimse bir şey söylemedi yoğun bakım bölümü zaten çok saçma sapan bir şeydi bebeğimizi günde 5 dakika görmemize izin veriyorlardı
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:07
Yani bilmiyorum.. Benim sorun olarak gördüğüm bir babıldama olmamasıydı ama dediğim gibi bu aralar bir sesler çıkarıyor bunlar babildama mi bilmiyorum. Bir de taklit etmemesi aslında ses taklidi de var aaa deyince diyor bazen bazen de elimizle bir yere vurunca o da vuruyor onun dışında yok. Bir de emekeleme sürünme yok ama sürekli tutunup ayağa kalkıyor ellerimizi tutmak istiyor uzanıyor kaldırın beni diye
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:10
Ayağa kalkınca da gülüyor. Çocuk gördüğünde de onlara gülüyor heyecanlanıyor ayrılık kaygısı var yabancılaşma var Kendi kendine cee ee yapıyor örtüyü indirip kaldırıyor. Yzumuze dokunur saçımızı çeker burnumuzu sıkar güler. Her sese dönüp bakar güler yemede de problem yok şükür sadece kilosu düşük gidiyor şu anlık
L

Lale

20 Şubat 2026 20:11

Buket Çik

Yani bilmiyorum.. Benim sorun olarak gördüğüm bir babıldama olmamasıydı ama dediğim gibi bu aralar bir sesler çıkarıyor bunlar babildama mi bilmiyorum. Bir de taklit etmemesi aslında ses taklidi de var aaa deyince diyor bazen bazen de elimizle bir yere vurunca o da vuruyor onun dışında yok. Bir de emekeleme sürünme yok ama sürekli tutunup ayağa kalkıyor ellerimizi tutmak istiyor uzanıyor kaldırın beni diye

Bizde sizin gibiyiz şu an başka sorun görünmüyor çok şükür. Ama ses var yani. Sürekli taklit konuşma kitap okuma yapın
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:11
Görüyorum herkesin bebeği baba dede diyor alkış bay bay gel gel yapıyor bunlar olmayınca korktum açıkçası
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:12

Lale

Bizde sizin gibiyiz şu an başka sorun görünmüyor çok şükür. Ama ses var yani. Sürekli taklit konuşma kitap okuma yapın

Yapıyoruz ellerinize bakıyor gülüyor ama yapmaya çalışmıyor ama sürekli bize bakıp bakıp bir şeyler diyor sesli sesli gülüyor
B

Buket Ç.

20 Şubat 2026 20:12
Sizin taklit var mı?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir