Soru/ Cevap Etkinliği
2279 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
1 Mart 2026 01:04
Sevgili ebeveynler ;
Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕
Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕

Ayça K. A.
Hemşire
3 Mart 2026 00:29
4 yas kuru oksuruk burnu acik ama konuşunca doluymuş gibi ne yapabiliriz ilac vermeli miyim
E
Ecmi1
3 Mart 2026 00:31
İlaç vermeyin buhar uygulayın, ılık bir şeyler içmeyi teklif edin ıhlamur olabilir takip edin kötülerse hekim tavsiyesi ile ilaç başlarsınız kreş dönemi çocuklarda görülebiliyor bu durum

Ayça K. A.
Hemşire
3 Mart 2026 00:33
Kuru öksürüğe ilaç başlanmaz. Antibiyotik başlayan bir hekiminiz varsa acilen hekim değiştirin derim. Kuru öksürük altında bir çok sebep olabilir neden ilaç veresiniz ki ? Belki sadece boğaz kuruluğu, belki faranjit eğer enfeksiyon kaynaklı ise 1-2 güne artar öksürük o zaman antibiyotik başlanabilir ya da başka ilaç fakat şu an lüzum yok karaciğeri boşuna mı yoralım ?

Ayça K. A.
Hemşire
3 Mart 2026 00:34
Hocam bu tarz durumlarda doktorlar direk antibiyotik başlıyor bu tarz hastalıklarda genel durumu iyi fakat burun akıntısı doluluğu kuru oksuruk ara ara varsa hangi ilaçlar kullanılmalı ve ne yapılmalı
E
Ecmi1
3 Mart 2026 00:37
Yaa cok haklısınız sizin gibilerin sayısı artar insallah peki son olarak daha yenidogan bir bebeğimiz vaar geçmemesi icin ne yapalım cok endişeliyim 🥹

Ayşegül A.
3 Mart 2026 11:32
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan merhaba ayça hanım.9,5 aylık oğlum [var.bi](var.bi) kaç aydır egzaması var.cildiye mustela krem önermişti.şampuanı dahil onu [kullanıyoruz.ama](kullanıyoruz.ama) son günlerde egzamalası sürekli yenileyip sönmeye başladı.ve giderek bşka yerlerine yayılıp çoğalmaya başladı.bacak diz arası ve kol aralarında oluyordu.artık bacaklarının diğer kısımlarına ve kollarından omzuna doğru arttı.yüzünde de çok az başladı.alerjik ihtimalini düşünüp [duruyorum.ama](duruyorum.ama) sadece egzamadan alerji olur mu? Kaka kanlı [değil.arada](değil.arada) sümüksü oluyor her zaman değil.ayrıca popo ve pipi kısmında pişik oluyor arada bir.travozol sürünce geçiyor sonra yeniliyor.kortizonlu ilaç kullanmak istemiyorum ama ne [yapmalıyım.test](yapmalıyım.test) yaptırmak gerekir mi?

Hanife G.
3 Mart 2026 14:47
Merhabalar bizim aşı takvimimiz oldukça karıştı. Hep aşı olucağı zamanlar hastalandı. Devlet ve özel tüm aşıları yaptırdım şimdiye kadar size bi sorum olucak
Menenjit aşısı bexero ilk doz 5 ay 15 günlükken yapıldu
2. Dozunda hastaydı 8 ay 22 günlükken bexero ve menveo yapıldı. Şuan bebeğim 13 ay 8 günlük ama 1 yaş aşısı gecikti yarın yapılacak menenjit aşısını napıcam çok arası açıldı normalde 13 aylıkken yapılması gerekiyordudoktorumuzda aralarında 21 gün olsun diyo menenjitin son dozu 14 aylığa kadar sarkıcak etkisinde herhangi bir sıkıntı olur mu
2. Dozunda hastaydı 8 ay 22 günlükken bexero ve menveo yapıldı. Şuan bebeğim 13 ay 8 günlük ama 1 yaş aşısı gecikti yarın yapılacak menenjit aşısını napıcam çok arası açıldı normalde 13 aylıkken yapılması gerekiyordudoktorumuzda aralarında 21 gün olsun diyo menenjitin son dozu 14 aylığa kadar sarkıcak etkisinde herhangi bir sıkıntı olur mu

Ayça K. A.
Hemşire
3 Mart 2026 17:53
Yaa cok haklısınız sizin gibilerin sayısı artar insallah peki son olarak daha yenidogan bir bebeğimiz vaar geçmemesi icin ne yapalım cok endişeliyim 凉

Ayça K. A.
Hemşire
3 Mart 2026 17:54
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan merhaba ayça hanım.9,5 aylık oğlum [var.bi](var.bi) kaç aydır egzaması var.cildiye mustela krem önermişti.şampuanı dahil onu [kullanıyoruz.ama](kullanıyoruz.ama) son günlerde egzamalası sürekli yenileyip sönmeye başladı.ve giderek bşka yerlerine yayılıp çoğalmaya başladı.bacak diz arası ve kol aralarında oluyordu.artık bacaklarının diğer kısımlarına ve kollarından omzuna doğru arttı.yüzünde de çok az başladı.alerjik ihtimalini düşünüp [duruyorum.ama](duruyorum.ama) sadece egzamadan alerji olur mu? Kaka kanlı [değil.arada](değil.arada) sümüksü oluyor her zaman değil.ayrıca popo ve pipi kısmında pişik oluyor arada bir.travozol sürünce geçiyor sonra yeniliyor.kortizonlu ilaç kullanmak istemiyorum ama ne [yapmalıyım.test](yapmalıyım.test) yaptırmak gerekir mi?

Ayça K. A.
Hemşire
3 Mart 2026 17:56
Merhabalar bizim aşı takvimimiz oldukça karıştı. Hep aşı olucağı zamanlar hastalandı. Devlet ve özel tüm aşıları yaptırdım şimdiye kadar size bi sorum olucak
L
Leyla E. A.
3 Mart 2026 18:14
Merhaba Ayça hanım 5 ay 10 günlükken ek gıdaya başladık dr istemiyle bebeğimde yediklerimizi istiyordu çok emen bi bebek değil doğduğundan beri msme reddimiz var biberon da tutmuyor 6 ay kontrolünden beri hiç kilo almamış bi aydır işe de başladım bebegımın bütün düzeni bozuldu etrafındakiler çocuğa önce niye yemek başladın şimdi de niye az veriyorsun diye baskı yapıyorlar sütümü sağıyorum iki memeden birlikte en fazla 100 ml çıkıyor bebegıme ablam bakıyor bugün bebeği tart sen mi daha iyi bakıyorsun ben mi falan dedi :( sonrasında da sütün yok gibisinden konuştu yıldım yoruldum şu an ne yapmalıyım ek gıdaya mı yönelmeliyim sütüm az diye emmesi için bekliyorum fakat emmiyor sadece uyumadan önce ve bazen uzun uyuduysa uyandıktan sonra da emiyor şiddetli biberon reddimiz var o yüzden suda içiremiyorum mamayı bardakta fincanda alıştırma bardağında da denedim
N
Nurten
3 Mart 2026 22:38
Ayça Hamın merhaba oğlum 9 aylık ve 7. Aydan itibaren döküntüleri oldu ve geçmiyor. Kandan yumurta ve süt ürünleri testi negatif geldi ancak bu testin negatif gelmesi demek alerji olmadığı demek de değilmiş. Sağlık ocağında bana doktorumdan aşı olmasında bir sakınca yoktur ibareli yazı istenildi. Bu arada ürünleri kesmeme rağmen bu döküntüler gerilemedi. Dermatoloğa da gittim pek sonuç yok şu an. Sizce bu aydaki aşıyı yaptırmalıyım?

Ayça K. A.
Hemşire
3 Mart 2026 22:48
Merhaba Ayça hanım 5 ay 10 günlükken ek gıdaya başladık dr istemiyle bebeğimde yediklerimizi istiyordu çok emen bi bebek değil doğduğundan beri msme reddimiz var biberon da tutmuyor 6 ay kontrolünden beri hiç kilo almamış bi aydır işe de başladım bebegımın bütün düzeni bozuldu etrafındakiler çocuğa önce niye yemek başladın şimdi de niye az veriyorsun diye baskı yapıyorlar sütümü sağıyorum iki memeden birlikte en fazla 100 ml çıkıyor bebegıme ablam bakıyor bugün bebeği tart sen mi daha iyi bakıyorsun ben mi falan dedi :( sonrasında da sütün yok gibisinden konuştu yıldım yoruldum şu an ne yapmalıyım ek gıdaya mı yönelmeliyim sütüm az diye emmesi için bekliyorum fakat emmiyor sadece uyumadan önce ve bazen uzun uyuduysa uyandıktan sonra da emiyor şiddetli biberon reddimiz var o yüzden suda içiremiyorum mamayı bardakta fincanda alıştırma bardağında da denedim
G
Gülcan Ş.
3 Mart 2026 23:05
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan hocam merhaba benım 8 ay 26 günlük bir kızım var bir ay önce kızım keyfi yerindeyken 5 dakika sonra yanımda hareketsiz kaldı gözleri kapandı nefes almaz oldu ters çevirip sırtına vurduk kendıne geldi ama bu esnada morarmaz ağızda köpürme yoktu pazar akşamı yine aynısı oldu ama bu sefer morardı hastaneye götürdük emar eeg istenildi nöbet denildi bize ama şuna da degınmek istıyorum kızım son aylarda zor kakasını yapıyor son günlerde tam kakası gelecegı zaman kendını aşırı kasıyor birazcık yapıyor geri kalanını bırakmıyor kaka yapmaktan korkuyor resmen bu yaşadığımız nöbetler kaka yapmamayla alakalı olabilir mi

Ayça K. A.
Hemşire
4 Mart 2026 03:02
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan hocam merhaba benım 8 ay 26 günlük bir kızım var bir ay önce kızım keyfi yerindeyken 5 dakika sonra yanımda hareketsiz kaldı gözleri kapandı nefes almaz oldu ters çevirip sırtına vurduk kendıne geldi ama bu esnada morarmaz ağızda köpürme yoktu pazar akşamı yine aynısı oldu ama bu sefer morardı hastaneye götürdük emar eeg istenildi nöbet denildi bize ama şuna da degınmek istıyorum kızım son aylarda zor kakasını yapıyor son günlerde tam kakası gelecegı zaman kendını aşırı kasıyor birazcık yapıyor geri kalanını bırakmıyor kaka yapmaktan korkuyor resmen bu yaşadığımız nöbetler kaka yapmamayla alakalı olabilir mi
G
Gülcan Ş.
4 Mart 2026 03:05
Merhabalar çok geçmiş olsun diliyorum öncelikle. Bu tarif ettiğiniz nöbetler daha ziyade beyin- sinir sistemi ile alakalı gibi kaka yapamaması ya da ıkınması bu durumu teşvik etmez yani bir nöbete sebep olacak kadar büyük tepkiler verdirmez. Kaka yapmasını daha kolay bir hale getirmek için ek gıdada yedirdiklerinizi gözden geçirin daha lifli ve sıvı şeyler yedirin unutmayın hala ana besini anne sütü / mama ek gıda ile sadece tanışıyor hala. MR ve eeg yi de ne kadar erken çektirirseniz o kadar güzel olur diye düşünüyorum.

Ayça K. A.
Hemşire
4 Mart 2026 03:06
Hocam dün mr yi çektirdik sabahta eegyi çektireceğiz bakalım şehir hastanesi olduğu için sonuçları toplayıp öyle söylüyorlar teşekkür ederim
L
Leyla E. A.
4 Mart 2026 11:02
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan hanımı kıyaslıyor maalesef doğdugunden beri her şeyi yanlış yapıyormuşum gibi davranıyorlar evet koydu dolu dolu bezi günde en fazla bi defa alıyorum biberon tutmadıgı için mama takviyesi de veremiyoruz

Ayça K. A.
Hemşire
4 Mart 2026 19:29
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan hanımı kıyaslıyor maalesef doğdugunden beri her şeyi yanlış yapıyormuşum gibi davranıyorlar evet koydu dolu dolu bezi günde en fazla bi defa alıyorum biberon tutmadıgı için mama takviyesi de veremiyoruz
Ş
Şaziye
5 Mart 2026 00:03
Devlet aşısı ile özel aşı arasında kaç gün olmalı? Mesela 2 aylık aşılarını yaptırdım bugün. Rotarix ilk dozunu 11 gün sonra yaptırsam sıkıntı olur mu? Bebek şu an 2 ay 4 günlük