Soru/ Cevap Etkinliği

661 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:04
Sevgili ebeveynler ;

Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕
Beyza N. .

Beyza N. ..

1 Mart 2026 01:07
Hocam 10 aylık grip oldu bir haftadır çekiyor klomaks antibiyotik verdi doktor altı çok pişti kanıyor burnu tıkanıyor serumla açmaya çalışıyoruz 1 saat sonra tekrar kapanıyor beni ememiyor burnu kapandığı için mama ek gıda alamıyor iştahı çok kesildi ne yapmam gerek
Betül �.

Betül ..

Merhabalar.Kızım 3,5 yaşında alerjik bir çocuk.Ev tozu,yabani ot ve besin alerjisi var.Arada kuru öksürük ve burun akıntısı oluyor.Terlemesi de alerjiyi ve öksürüğü tetikler mi?Ev tozu için hava temizleyici makine önerir misiniz? Ve gece arada ortam sıcak olmamasına rağmen sırt terlemesi oluyor sizce neden olabilir
Ö

Özge T.

Merhabalar, inek sütü alerjisi olan bebeklere keçi sütü/ürünleri kullanımı önerilen bir şey midir?
E

Esra Ö.

Merhaba, sidefer döküntü ve kaşıntı yaptı ocean microfer aldım o da kaşıntı yaptı doktorumuz ferruma geçelim dedi ferrum kanlı gibi ( pas olduğunu söyledi doktorumuz )kusma yaptı ne yapmalıyım
E

Esra Ö.

1 Mart 2026 01:08
Bebeğim sadece kafasından aşırı terliyor neden olur
E

Eb

1 Mart 2026 01:09
Bebegım 6 ay 20 günlük tam 6 ay dolduğunda ek gıdaya geçtik tadımları yaptık çoğunu ama bebeğim yemeğe çok ilgisiz meraksız yani istemıyor isteği yok oturuyoruz sadece bır kaşık alıyor daha yok sadece anne sütüyle beslenıyor kılosu iyi ama ek gıda sıfır denecek kadar az yapmadığım şey kalmadı normal mı acaba ? Yani ağzını açmıyor bır çay kaşığı ancak alıyor sonrası yok .
👩🏻‍🍼Serap B. �.

Serap B. ..

1 Mart 2026 01:09
Merhaba. Oğlum 2 yaşında. Biz yanlış yönlendirildiğimiz için Rota aşısını yaptıramadık. Sanırım belirli aylar içinde olması gerekiyormuş. Yaptırma imkanımız var mı?
Diğer özel ve karnesindeki tüm aşılarını yaptırdık yaptırıyoruz.

Teşekkür ederim.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:10

Beyza Nakış

Hocam 10 aylık grip oldu bir haftadır çekiyor klomaks antibiyotik verdi doktor altı çok pişti kanıyor burnu tıkanıyor serumla açmaya çalışıyoruz 1 saat sonra tekrar kapanıyor beni ememiyor burnu kapandığı için mama ek gıda alamıyor iştahı çok kesildi ne yapmam gerek

Öncelikle çok geçmiş olsun diliyorum. Burnu tıkalı olduğu için emmeme konusunda yapılacak en önemli ve tek şey burun yıkama. Pişik konusuna gelirsek antibiyotik kullanımı ya da sonrasında pişik çok sık karşılaşılan bir durum. Bebeğinizin altını her açtığınızda muhakkak kurulayın. Altını açınca bir süre açık bırakmaya havalandırmaya çalışın. Pişik kremini her alt açmada değil sadece günde 2 kere ince bir tabaka olarak sürün. Ben alman bephantene i penaten ( mavi teneke kutuda) kullanıyorum ve memnunum kreminizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz geçmezse muhakkak hekim görmeli belki de tıbbi bir krem başlamak gerekebilir
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:12

Betül 🧸

Merhabalar.Kızım 3,5 yaşında alerjik bir çocuk.Ev tozu,yabani ot ve besin alerjisi var.Arada kuru öksürük ve burun akıntısı oluyor.Terlemesi de alerjiyi ve öksürüğü tetikler mi?Ev tozu için hava temizleyici makine önerir misiniz? Ve gece arada ortam sıcak olmamasına rağmen sırt terlemesi oluyor sizce neden olabilir

Terleme de öksürüğü tetikliyor aslında terlediği için değil terlerken enerji sarf ettiği için yine boğaz kuruyor ve öksürüğe teşvik oluyor. Ben kendi evimde dyson kullanıyorum. Fakat öyle bir bütçem yok derseniz kendi ofisime https://ty.gl/o58qhp1rgk60s bu ürünü aldım ve memnunum bakabilirsiniz belki
Betül �.

Betül ..

1 Mart 2026 01:14
Bilgileriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim 🙏🏻🌸
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:14

Özge Topçu

Merhabalar, inek sütü alerjisi olan bebeklere keçi sütü/ürünleri kullanımı önerilen bir şey midir?

Merhaba inek sütü proteinine alerjisi olan bebek keçi sütünü tolere edebiliyor. Fakat keçi sütünün düşündüğünüz ya da anlatılan gibi ultra bir faydası maalesef yok. Ben oğluma hiç vermedim danışanlarımdan hiç kimseye de önermedim. Formül mamalardan keçi sütlü olanı deneyebilirsiniz ama çok çaresiz kalırsanız
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:15

Esra Öztürk

Merhaba, sidefer döküntü ve kaşıntı yaptı ocean microfer aldım o da kaşıntı yaptı doktorumuz ferruma geçelim dedi ferrum kanlı gibi ( pas olduğunu söyledi doktorumuz )kusma yaptı ne yapmalıyım

ferrum kabıxlık ve kakada da kan görüntüsü yapabiliyor bazen. en temiz içerik Ocean aslında kaşıntıdan kastımız nasıl bir şey acaba ?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:17

Esra Öztürk

Bebeğim sadece kafasından aşırı terliyor neden olur

Bebeklerde kafa terlemesi çok normal bir durum. Bebekler ateşlerini kafa ya da ayaklardan dengeler o nedenle terleme bir problem demek değildir
E

Esra Ö.

1 Mart 2026 01:18

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

ferrum kabıxlık ve kakada da kan görüntüsü yapabiliyor bazen. en temiz içerik Ocean aslında kaşıntıdan kastımız nasıl bir şey acaba ?

Özellikle kafasını döküntü olmaksızın çok kaşıyor verdiğim zaman
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:18

Eb

Bebegım 6 ay 20 günlük tam 6 ay dolduğunda ek gıdaya geçtik tadımları yaptık çoğunu ama bebeğim yemeğe çok ilgisiz meraksız yani istemıyor isteği yok oturuyoruz sadece bır kaşık alıyor daha yok sadece anne sütüyle beslenıyor kılosu iyi ama ek gıda sıfır denecek kadar az yapmadığım şey kalmadı normal mı acaba ? Yani ağzını açmıyor bır çay kaşığı ancak alıyor sonrası yok .

Ek gıdaya başlamak için kriterlerden biri de yemeğe istekli olması blw denemenizi siz yemek yerken masaya oturtmanızı ve asla zorlamamanızı tavsiye ederim ana öğün hala anne sütü zaten şimdi yemek yemeyecek yemeyi öğrenecek ve süreç çok normal her gün 1 kaşık alsa kar endişe etmeyin 💕 sabırla zorlamadan deneyin
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:20

👩🏻🍼Serap Bülbül 🍼

Merhaba. Oğlum 2 yaşında. Biz yanlış yönlendirildiğimiz için Rota aşısını yaptıramadık. Sanırım belirli aylar içinde olması gerekiyormuş. Yaptırma imkanımız var mı?
Diğer özel ve karnesindeki tüm aşılarını yaptırdık yaptırıyoruz.

Teşekkür ederim.

Rota aşısı için zamanı çok geçirmişsiniz maalesef artık yapılamaz. Temennimiz rota olmamanız ama yakalansa bile bağışıklık sistemi artık daha güçlü olduğu için sorun olmayacak inşallah korkmayın
E

Esra Y. G. ..

1 Mart 2026 01:39
Bazı kesimler var calpol vermeyin zehir zehir deyip durıyo... Meşhur udi hindi yağı mı ne var onu sürün vs vs diyolar... Nedir bu işin doğrusu
Fatma A. U.

Fatma A. U.

1 Mart 2026 01:39
Kızım 8 aylığı bitirdi süt alerjimiz var uzun süreli bişeymidir nezaman geçer ençok bunu merak ediyorum hocam birde doktor bir iğne verdi raporlu eğer süt ürünlerinde kaçak yaparsak nefes darlığı falan olursa kullanmamız için bunu hiç önerdiniz mi yada kullanan oldumu
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:40

Esra Yaşar Gümüşsoy

Bazı kesimler var calpol vermeyin zehir zehir deyip durıyo... Meşhur udi hindi yağı mı ne var onu sürün vs vs diyolar... Nedir bu işin doğrusu

Her ilaç her bitki aslında zehir onu mu söylemeye çalışıyorlar acaba 😂 dalga geçmek bir yana şu aşıları ilaçları bir salmadılar gitti… her şifanın fazla dozu zehirdir ama kullandığımız miktar bebeklere zarar verecek bir miktar değil. Saçmalamayı bıraksalar keşke artık
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:42

Fatma Albina U

Kızım 8 aylığı bitirdi süt alerjimiz var uzun süreli bişeymidir nezaman geçer ençok bunu merak ediyorum hocam birde doktor bir iğne verdi raporlu eğer süt ürünlerinde kaçak yaparsak nefes darlığı falan olursa kullanmamız için bunu hiç önerdiniz mi yada kullanan oldumu

Yazılan ilaç zannediyorum ki avil dekort grubundan bir ilaç eğer ciddi alerjiler varsa antihistsminik grubu yazılıyor. Bu durum genelde 1 yaş gibi ortadan kaybolur ama her bebek kendi özelinde değerlendirilir net konuşmak mümkün değil

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir