Soru/ Cevap Etkinliği

663 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:04
Sevgili ebeveynler ;

Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕
E

Esra Y. G. ..

1 Mart 2026 01:43
Keşke keşke... İnanın ne eğri ne doğru şaşmış vaziyetteyim... Böyle kesimler yüzünden modern tıbbı sorguluyorum. Sonra diyorum saçmalama... Hani yapılması istenen aklı bozuk deli depresif anne modelleri ise yaptılar en sonunda... Bziim jenerasyon full yürüyen kütüphane oldu bunlar yüzünden
Fatma A. U.

Fatma A. U.

1 Mart 2026 01:44

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Yazılan ilaç zannediyorum ki avil dekort grubundan bir ilaç eğer ciddi alerjiler varsa antihistsminik grubu yazılıyor. Bu durum genelde 1 yaş gibi ortadan kaybolur ama her bebek kendi özelinde değerlendirilir net konuşmak mümkün değil

Çok teşekkür ederim Ayça hanım
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:44

Esra Yaşar Gümüşsoy

Keşke keşke... İnanın ne eğri ne doğru şaşmış vaziyetteyim... Böyle kesimler yüzünden modern tıbbı sorguluyorum. Sonra diyorum saçmalama... Hani yapılması istenen aklı bozuk deli depresif anne modelleri ise yaptılar en sonunda... Bziim jenerasyon full yürüyen kütüphane oldu bunlar yüzünden

O yüzden böyle saçmalıklara kulaklarımızı kapatacağız. Tıp kar zarar dengesinden ibarettir. Örnek vereyim kemoterapi ilaçları müthiş korkunç ve zararlı ilaçlar ama kanseri o tedavi ediyor bu ilaçlara öcü diyenler ve akrabaları kanser olursa modern tıbbı reddediyor mu mesela? Bunu sorgulamaj lazım hiç düşünmeyin bile derim ben
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:45

Fatma Albina U

Çok teşekkür ederim Ayça hanım

Rica ediyorum 💕💕
E

Esra Y. G. ..

1 Mart 2026 01:49
Doğru doğru artık çok düşünmeme kararı aldım bu konularda... Artık akıl ve ruh sağlığımı bunlar yüzünden tehlikeye atıcam o yüzden akışta yaşamaya karar aldım
E

Esra Y. G. ..

Çok teşekkür ederim Ayça hanım 🌿🌸🌸🌸🌸🌸
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

Esra Yaşar Gümüşsoy

Doğru doğru artık çok düşünmeme kararı aldım bu konularda... Artık akıl ve ruh sağlığımı bunlar yüzünden tehlikeye atıcam o yüzden akışta yaşamaya karar aldım

İnanın en güzeli 💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:50

Esra Yaşar Gümüşsoy

Çok teşekkür ederim Ayça hanım 

Ne demek rica ederim , bildiğim konularda her zaman 🙏🏼♥️
P

Pelin B. Ö. ..

1 Mart 2026 02:07

Esra Öztürk

Bebeğim sadece kafasından aşırı terliyor neden olur

Bizde de aynı sorun var hava serin olsa bile kafası su gibi oluyor
I

Işık s.

1 Mart 2026 02:15
Merhabalar bebeğim 14.5 aylık emekleme ve sıralama var fakat bugünlerde dizüstü yürümeye başladı desteksiz ayakta duramıyor fakat destekli yürüyor yürüme arkadaşıyla veya koltukta dizüstü yürümesi nedendir endişelenecek bir durum mudur
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 02:16

Işık saymaz

Merhabalar bebeğim 14.5 aylık emekleme ve sıralama var fakat bugünlerde dizüstü yürümeye başladı desteksiz ayakta duramıyor fakat destekli yürüyor yürüme arkadaşıyla veya koltukta dizüstü yürümesi nedendir endişelenecek bir durum mudur

Bir çok bebeğin yaptığı bir durum açıkçası endişelenecek bir durum değil kendini öyle daha güvende ve düşmeyecek gibi hisdettiği için yapıyor olabilir
I

Işık s.

1 Mart 2026 02:19

Bir çok bebeğin yaptığı bir durum açıkçası endişelenecek bir durum değil kendini öyle daha güvende ve düşmeyecek gibi hisdettiği için yapıyor olabilir

teşekkürler herkes şaşırıyor görünce endişelendim ben de ☺️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 02:25

Işık saymaz

teşekkürler herkes şaşırıyor görünce endişelendim ben de ☺️

Şaşıranlara öyle yürümenin daha maharetli daha zor bir iş olduğunu söyleyin:)
I

Işık s.

1 Mart 2026 02:27

Şaşıranlara öyle yürümenin daha maharetli daha zor bir iş olduğunu söyleyin:)

Ahahah evet dizleri morardı kızımın yürüse de evi istediği gibi dağıtsa artık emeklemekten sıkıldı ☺️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 02:28

Işık saymaz

Ahahah evet dizleri morardı kızımın yürüse de evi istediği gibi dağıtsa artık emeklemekten sıkıldı ☺️

Morarmalar da normal yükseklere koyun ilgisini çeken eşyaları ayağa kalkmak zorunda hissediyorlar benim oğlum da aynı pozisyonda dans etmeyi çok seviyor mesela 11 aylık. Endişe etmeyin kimsenin çocuğu ile de kıyaslamayın
R

Rabia Ş. ..

1 Mart 2026 05:53

Betül 🧸

Merhabalar.Kızım 3,5 yaşında alerjik bir çocuk.Ev tozu,yabani ot ve besin alerjisi var.Arada kuru öksürük ve burun akıntısı oluyor.Terlemesi de alerjiyi ve öksürüğü tetikler mi?Ev tozu için hava temizleyici makine önerir misiniz? Ve gece arada ortam sıcak olmamasına rağmen sırt terlemesi oluyor sizce neden olabilir

Art de huile fly mix alıp haftada bir yattığı tekstillere sıkabilirsiniz. Ev tozu ve akarlara karşı olan allerjide güzel sonuçlar veriyor.
Sinem T.

Sinem T.

1 Mart 2026 10:10
Merhaba,

Bebeğimin teninde ara sıra sararma oluyor. Yani mesela komple yüzü sararıyor. 8 aylık bu arada 7300 gr. Normalde aşırı beyaz tenli bir bebek. Bu sararma endişelendirici mi ? Sizce neden olabilir ? Karaciğer enzimleriyle ilgili bir problem olabilir mi? Son zamanlarda havuç, bal kabağı, tatlı patates çok verdim neredeyse her yemeğine kattım. Yapay zeka bundan olabileceğini söyledi . Sizce bu sararma neden olabilir ?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 10:33

Sinem Topaloğlu

Merhaba,

Bebeğimin teninde ara sıra sararma oluyor. Yani mesela komple yüzü sararıyor. 8 aylık bu arada 7300 gr. Normalde aşırı beyaz tenli bir bebek. Bu sararma endişelendirici mi ? Sizce neden olabilir ? Karaciğer enzimleriyle ilgili bir problem olabilir mi? Son zamanlarda havuç, bal kabağı, tatlı patates çok verdim neredeyse her yemeğine kattım. Yapay zeka bundan olabileceğini söyledi . Sizce bu sararma neden olabilir ?

Havuç çok fazla verildiğinde el içleri ve yüzde turunculaşma ya da sararma yapabilir fakat altında karaciğerle alakalı bir durum var mı diye bakmak çok önemli. Bunu havuçtan olabilir diyerek geçiştirmek pek sağlıklı olmaz sarı gördüğünüz dönemde bir hekim muayenesi şart havuç vermeyi bir süre bırakın bakalım tekrar olacak mı
Betül �.

Betül ..

1 Mart 2026 12:03

Rabia Ş.

Art de huile fly mix alıp haftada bir yattığı tekstillere sıkabilirsiniz. Ev tozu ve akarlara karşı olan allerjide güzel sonuçlar veriyor.

Teşekkürler hemen deneyeceğim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 00:23

Betül 🧸

Teşekkürler hemen deneyeceğim

Tekrar olursa hekim görüşü muhakkak alın 💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir