Soru/ Cevap Etkinliği

662 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Mart 2026 01:04
Sevgili ebeveynler ;

Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕
B

Büşra ..

2 Mart 2026 03:26
Merhaba Ayça Hanım ;bebeğim 5 aylık ve gündüz asla emmek istemiyor uykuya dalarken ya da uyurken emziriyorum.Biberon ve emzik almıyor çok zorlanıyorum. Bir de iki kulağının arkasında enseye yakın yerde boncuk gibi bezeler var neden olmuş olabilir . Ayrıca dudak bağı var onu aldırmak için en uygun zaman ne zaman ? Sağlık ocağı demir ilacı olarak vegaferon verdi onu mu kullanayım ocean mı alayım?(şimdi Ayça Hanım selam verdik borçlu çıktık diyecek) çok soru sordum kusuruma bakmayın ama bunlar hep dert içimde
S

Setenay Ö. ..

2 Mart 2026 09:33
Hocam çocuğum 14 aylık. 12 ay aşıları hastalık nedeniyle ertelenmişti. 13 ay doluncada önce menenjit 3. Dozları yaptırdım. Üzerinden 20 gün geçti 12 ay aşılarını yaptırabilir miyim dört hafta dolmasını [beklemeli.miyim](beklemeli.miyim) . Cevaplarsanız çok sevinirim çok tedirginim @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
N

Nadide A.

2 Mart 2026 10:04
bebeğim 3 ,5 aylık suan agzında salya akıyor ara ara kusuyor süt içtiktikten sonra eller ağızda arada huysuz davranıyor eller ağıza gidiyor bir şeyler ısırmak istiyor bu normal mi yada dişmi çıkaracak
Özlem N.

Özlem N.

2 Mart 2026 10:16
Menenjit aşısı için bilgi almak istiyorum mümkünse.
A

Ayşeakb

2 Mart 2026 10:16
7.5 aylık motor becerileri çok iyiydi en baştan beri ama göz teması çok zayıf babıldama yok sadece çığırma var taklit yok göz teması günde bir kaç kez oluyo isme dönme anneyi arama yabancılama yok
G

Gamze

2 Mart 2026 10:52
Benim oğlum nimenrix aşısını 3-5-12. Ayında oldu 3. Dozu 1 yaş aşıları ile beraber oldu yanlış mı olmuş acaba bir bilgi verebilir misiniz
Sinem T.

Sinem T.

2 Mart 2026 14:42

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Havuç çok fazla verildiğinde el içleri ve yüzde turunculaşma ya da sararma yapabilir fakat altında karaciğerle alakalı bir durum var mı diye bakmak çok önemli. Bunu havuçtan olabilir diyerek geçiştirmek pek sağlıklı olmaz sarı gördüğünüz dönemde bir hekim muayenesi şart havuç vermeyi bir süre bırakın bakalım tekrar olacak mı

Mesela bugün sabah uyandığında beyazdı alnı falan şimdi yine sarı gibi görüyorum. Aile hekimine gittik geçen gün . Normal teni dedi ama değil bence. Bu aylarda anne sütü almayan bebeklerde kansızlık oluyor [9.ayda](9.ayda) kan tahlili yapıyoruz dedi. Sizce ?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:35

Büşra

Merhaba Ayça Hanım ;bebeğim 5 aylık ve gündüz asla emmek istemiyor uykuya dalarken ya da uyurken emziriyorum.Biberon ve emzik almıyor çok zorlanıyorum. Bir de iki kulağının arkasında enseye yakın yerde boncuk gibi bezeler var neden olmuş olabilir . Ayrıca dudak bağı var onu aldırmak için en uygun zaman ne zaman ? Sağlık ocağı demir ilacı olarak vegaferon verdi onu mu kullanayım ocean mı alayım?(şimdi Ayça Hanım selam verdik borçlu çıktık diyecek) çok soru sordum kusuruma bakmayın ama bunlar hep dert içimde

Merhaba Büşra hanım dilim döndüğünce cevaplayayım hepsini ♥️ en kolayından başlayacağım 5, ayda meme reddi çok sık gördüğümüz bir durum diş ataklar vs derken 7. Aya kadar sarkan bir durum olacak bu açıkçası az az sık sık beslenme teklif edeceksiniz hırpalanacaksınız ama geçecek günlük çişli bez sayısı 3-4 oluyorsa beslenmede sıkıntı yoktur hiç zorlamayın 🙏🏻 iki kulak arkası beze görmeden bir şey söylemek çok zor ama genelde lenf bezi iltihap vs dolayısı ile ortaya çıkarlar bir hekim görüşü almanız gerekecek gecikmeden bir gidin derim ( antibiyotik gereken bir enfeksiyon olabilir meme reddi bundan bile olabilir) vegaferon genelde kabızlık ve hassasiyet yapabiliyor ben temiz içerik nedeni ile Ocean kullanıyorum durumum ek verir derseniz oğluma kullandığım marka olduğu için Ocean diyeceğim. Dudak bağına gelince emerken süt sızıyorsa,dudak içe doğru kıvrılıyorsa emme problemleri varsa hemen yapılır eğer yoksa 6. Ayda ek gıda ile beraber süreç daha zorlu olacağı için o döneme sarkabilir acılı bir işlem Değildir tavsiyem hekiminizin de görüşünü alarak bir an önce yaptırmanız yönünde olacaktır sevgiler♥️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:37

Setenay Özer

Hocam çocuğum 14 aylık. 12 ay aşıları hastalık nedeniyle ertelenmişti. 13 ay doluncada önce menenjit 3. Dozları yaptırdım. Üzerinden 20 gün geçti 12 ay aşılarını yaptırabilir miyim dört hafta dolmasını [beklemeli.miyim](beklemeli.miyim) . Cevaplarsanız çok sevinirim çok tedirginim @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Hemen aynı gün bile yaptırabilirsiniz endişelenmeyin hiç. Tıbben süre bırakmak zorunda değilsiniz tercihen bıraktığınızı düşünürsek bu süre yeterli hemen aşılama yaptırabilirsiniz şifa olsun 💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:38

Nadide Arı

bebeğim 3 ,5 aylık suan agzında salya akıyor ara ara kusuyor süt içtiktikten sonra eller ağızda arada huysuz davranıyor eller ağıza gidiyor bir şeyler ısırmak istiyor bu normal mi yada dişmi çıkaracak

3.5 aylık bebekte diş genelde beklemeyiz ama olamaz mı olabilir fakat ben dişten kaynaklandığını düşünmüyorum salyalanma ve bebeklerin kendilerini tanıma süreci genelde böyle oluyor gayet normal tedirgin olmayın
B

Büşra ..

2 Mart 2026 15:39

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Merhaba Büşra hanım dilim döndüğünce cevaplayayım hepsini ♥️ en kolayından başlayacağım 5, ayda meme reddi çok sık gördüğümüz bir durum diş ataklar vs derken 7. Aya kadar sarkan bir durum olacak bu açıkçası az az sık sık beslenme teklif edeceksiniz hırpalanacaksınız ama geçecek günlük çişli bez sayısı 3-4 oluyorsa beslenmede sıkıntı yoktur hiç zorlamayın 🙏🏻 iki kulak arkası beze görmeden bir şey söylemek çok zor ama genelde lenf bezi iltihap vs dolayısı ile ortaya çıkarlar bir hekim görüşü almanız gerekecek gecikmeden bir gidin derim ( antibiyotik gereken bir enfeksiyon olabilir meme reddi bundan bile olabilir) vegaferon genelde kabızlık ve hassasiyet yapabiliyor ben temiz içerik nedeni ile Ocean kullanıyorum durumum ek verir derseniz oğluma kullandığım marka olduğu için Ocean diyeceğim. Dudak bağına gelince emerken süt sızıyorsa,dudak içe doğru kıvrılıyorsa emme problemleri varsa hemen yapılır eğer yoksa 6. Ayda ek gıda ile beraber süreç daha zorlu olacağı için o döneme sarkabilir acılı bir işlem Değildir tavsiyem hekiminizin de görüşünü alarak bir an önce yaptırmanız yönünde olacaktır sevgiler♥️

Çok teşekkür ederim sizden kısa sürede dönüt almak çok kıymetli çok sağ olun 🙏🏻💙
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:40

Özlem Namal

Menenjit aşısı için bilgi almak istiyorum mümkünse.

Menenjit aşısı planlamasını ben yapmıyorum sizin bebeğinizi özelinde bilmediğim için hekiminizle yapmanızı istiyorum. Yol göstermek açısından şöyl bilgi vereyim ama menenjit aşıları a ve b grubu olarak 2 aşı her hekimin doz uygulaması farklı ben kendi oğlumu tam bağışıklamak için aynı gün 1 doz nimenrix 1 doz baxsero olacak şekilde 3-5-13. Aylarda aşıladım belki size de yol gösterir ♥️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:41

Ayşeakb

7.5 aylık motor becerileri çok iyiydi en baştan beri ama göz teması çok zayıf babıldama yok sadece çığırma var taklit yok göz teması günde bir kaç kez oluyo isme dönme anneyi arama yabancılama yok

Belki ilgisini çekmeyi başaramıyorsunuz ? Uyaran fazlalığı olabilir ekran hayatınıza girdi ise acilen çıkmalı. Bebeğinizi bilmediğim için herkese söylediklerimi söylemiş olacağım ama genel tabloda sıkıntı yok gibi olsa hekiminiz muhakkak farkederdi. Süreci takip etmenizi ve ara ara tekrar iletişime geçmeyi isterim 💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:42

Gamze

Benim oğlum nimenrix aşısını 3-5-12. Ayında oldu 3. Dozu 1 yaş aşıları ile beraber oldu yanlış mı olmuş acaba bir bilgi verebilir misiniz

Hayır yanlışlık yok Gamze hanım ♥️ her hekimin doz ve aşı zamanı farklı olabiliyor bebeğinize göre ayarlanıyor ama bir yanlışlık yok
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:44

Sinem Topaloğlu

Mesela bugün sabah uyandığında beyazdı alnı falan şimdi yine sarı gibi görüyorum. Aile hekimine gittik geçen gün . Normal teni dedi ama değil bence. Bu aylarda anne sütü almayan bebeklerde kansızlık oluyor [9.ayda](9.ayda) kan tahlili yapıyoruz dedi. Sizce ?

Anne sütü almayan bebeklerde kansızlık oluyor yanlış bir söylem çünkü kutu mamalarda daha çok demir var 😂 ama 9. Ayda tüm bebeklere genel kan tahlili yapılsın ki dışarıdan verdiğimiz demir yeterli miktarda mı veriliyor görelim isteriz yani yaptırın. O arada enzimlere de bir bakılsın derim ben şu sarılık dediğiniz olay için acaba sadece size mi öyle geliyor :(
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:45

Büşra

Çok teşekkür ederim sizden kısa sürede dönüt almak çok kıymetli çok sağ olun 🙏🏻💙

Ne demek rica ederim. Oğlumdan ve projelerden zaman bulduğum her an yardıma hazırım 🙏🏼
S

Seher S.

2 Mart 2026 16:11

Beyza Nakış

Hocam 10 aylık grip oldu bir haftadır çekiyor klomaks antibiyotik verdi doktor altı çok pişti kanıyor burnu tıkanıyor serumla açmaya çalışıyoruz 1 saat sonra tekrar kapanıyor beni ememiyor burnu kapandığı için mama ek gıda alamıyor iştahı çok kesildi ne yapmam gerek

Beyza hanım merhaba antibiyotik kaynaklı pişik bizde de olmuştu ama marka söyleniyor mu bilmiyorum bir kimyagerin bebe merhemi ile çok hızlı iyileşti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir