Soru/ Cevap Etkinliği
662 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
1 Mart 2026 01:04
Sevgili ebeveynler ;
Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕
Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕
B
Büşra ..
2 Mart 2026 03:26
Merhaba Ayça Hanım ;bebeğim 5 aylık ve gündüz asla emmek istemiyor uykuya dalarken ya da uyurken emziriyorum.Biberon ve emzik almıyor çok zorlanıyorum. Bir de iki kulağının arkasında enseye yakın yerde boncuk gibi bezeler var neden olmuş olabilir . Ayrıca dudak bağı var onu aldırmak için en uygun zaman ne zaman ? Sağlık ocağı demir ilacı olarak vegaferon verdi onu mu kullanayım ocean mı alayım?(şimdi Ayça Hanım selam verdik borçlu çıktık diyecek) çok soru sordum kusuruma bakmayın ama bunlar hep dert içimde
S
Setenay Ö. ..
2 Mart 2026 09:33
Hocam çocuğum 14 aylık. 12 ay aşıları hastalık nedeniyle ertelenmişti. 13 ay doluncada önce menenjit 3. Dozları yaptırdım. Üzerinden 20 gün geçti 12 ay aşılarını yaptırabilir miyim dört hafta dolmasını [beklemeli.miyim](beklemeli.miyim) . Cevaplarsanız çok sevinirim çok tedirginim @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
N
Nadide A.
2 Mart 2026 10:04
bebeğim 3 ,5 aylık suan agzında salya akıyor ara ara kusuyor süt içtiktikten sonra eller ağızda arada huysuz davranıyor eller ağıza gidiyor bir şeyler ısırmak istiyor bu normal mi yada dişmi çıkaracak

Özlem N.
2 Mart 2026 10:16
Menenjit aşısı için bilgi almak istiyorum mümkünse.
A
Ayşeakb
2 Mart 2026 10:16
7.5 aylık motor becerileri çok iyiydi en baştan beri ama göz teması çok zayıf babıldama yok sadece çığırma var taklit yok göz teması günde bir kaç kez oluyo isme dönme anneyi arama yabancılama yok
G
Gamze
2 Mart 2026 10:52
Benim oğlum nimenrix aşısını 3-5-12. Ayında oldu 3. Dozu 1 yaş aşıları ile beraber oldu yanlış mı olmuş acaba bir bilgi verebilir misiniz

Sinem T.
2 Mart 2026 14:42
Havuç çok fazla verildiğinde el içleri ve yüzde turunculaşma ya da sararma yapabilir fakat altında karaciğerle alakalı bir durum var mı diye bakmak çok önemli. Bunu havuçtan olabilir diyerek geçiştirmek pek sağlıklı olmaz sarı gördüğünüz dönemde bir hekim muayenesi şart havuç vermeyi bir süre bırakın bakalım tekrar olacak mı

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 15:35
Merhaba Ayça Hanım ;bebeğim 5 aylık ve gündüz asla emmek istemiyor uykuya dalarken ya da uyurken emziriyorum.Biberon ve emzik almıyor çok zorlanıyorum. Bir de iki kulağının arkasında enseye yakın yerde boncuk gibi bezeler var neden olmuş olabilir . Ayrıca dudak bağı var onu aldırmak için en uygun zaman ne zaman ? Sağlık ocağı demir ilacı olarak vegaferon verdi onu mu kullanayım ocean mı alayım?(şimdi Ayça Hanım selam verdik borçlu çıktık diyecek) çok soru sordum kusuruma bakmayın ama bunlar hep dert içimde

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 15:37
Hocam çocuğum 14 aylık. 12 ay aşıları hastalık nedeniyle ertelenmişti. 13 ay doluncada önce menenjit 3. Dozları yaptırdım. Üzerinden 20 gün geçti 12 ay aşılarını yaptırabilir miyim dört hafta dolmasını [beklemeli.miyim](beklemeli.miyim) . Cevaplarsanız çok sevinirim çok tedirginim @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 15:38
bebeğim 3 ,5 aylık suan agzında salya akıyor ara ara kusuyor süt içtiktikten sonra eller ağızda arada huysuz davranıyor eller ağıza gidiyor bir şeyler ısırmak istiyor bu normal mi yada dişmi çıkaracak
B
Büşra ..
2 Mart 2026 15:39
Merhaba Büşra hanım dilim döndüğünce cevaplayayım hepsini ♥️ en kolayından başlayacağım 5, ayda meme reddi çok sık gördüğümüz bir durum diş ataklar vs derken 7. Aya kadar sarkan bir durum olacak bu açıkçası az az sık sık beslenme teklif edeceksiniz hırpalanacaksınız ama geçecek günlük çişli bez sayısı 3-4 oluyorsa beslenmede sıkıntı yoktur hiç zorlamayın 🙏🏻 iki kulak arkası beze görmeden bir şey söylemek çok zor ama genelde lenf bezi iltihap vs dolayısı ile ortaya çıkarlar bir hekim görüşü almanız gerekecek gecikmeden bir gidin derim ( antibiyotik gereken bir enfeksiyon olabilir meme reddi bundan bile olabilir) vegaferon genelde kabızlık ve hassasiyet yapabiliyor ben temiz içerik nedeni ile Ocean kullanıyorum durumum ek verir derseniz oğluma kullandığım marka olduğu için Ocean diyeceğim. Dudak bağına gelince emerken süt sızıyorsa,dudak içe doğru kıvrılıyorsa emme problemleri varsa hemen yapılır eğer yoksa 6. Ayda ek gıda ile beraber süreç daha zorlu olacağı için o döneme sarkabilir acılı bir işlem Değildir tavsiyem hekiminizin de görüşünü alarak bir an önce yaptırmanız yönünde olacaktır sevgiler♥️

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 15:40
Menenjit aşısı için bilgi almak istiyorum mümkünse.

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 15:41
7.5 aylık motor becerileri çok iyiydi en baştan beri ama göz teması çok zayıf babıldama yok sadece çığırma var taklit yok göz teması günde bir kaç kez oluyo isme dönme anneyi arama yabancılama yok

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 15:42
Benim oğlum nimenrix aşısını 3-5-12. Ayında oldu 3. Dozu 1 yaş aşıları ile beraber oldu yanlış mı olmuş acaba bir bilgi verebilir misiniz

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 15:44
Mesela bugün sabah uyandığında beyazdı alnı falan şimdi yine sarı gibi görüyorum. Aile hekimine gittik geçen gün . Normal teni dedi ama değil bence. Bu aylarda anne sütü almayan bebeklerde kansızlık oluyor [9.ayda](9.ayda) kan tahlili yapıyoruz dedi. Sizce ?

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 15:45
Çok teşekkür ederim sizden kısa sürede dönüt almak çok kıymetli çok sağ olun 🙏🏻💙
S
Seher S.
2 Mart 2026 16:11
Hocam 10 aylık grip oldu bir haftadır çekiyor klomaks antibiyotik verdi doktor altı çok pişti kanıyor burnu tıkanıyor serumla açmaya çalışıyoruz 1 saat sonra tekrar kapanıyor beni ememiyor burnu kapandığı için mama ek gıda alamıyor iştahı çok kesildi ne yapmam gerek