Soru/ Cevap Etkinliği
2283 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
1 Mart 2026 01:04
Sevgili ebeveynler ;
Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕
Aklında bebeği ile ilgili sorusu, aşılamalar, hastalıklar vs olan varsa bu başlık altında müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım 💕
D
Deniz
31 Mart 2026 21:03
4 aylık Bebeğimin ayak baş parmakları sıkı çorap veya ayakkabı giymemesine ve tırnaklarının sadece ucundan dikkatlice kısa olmayacak şekilde kesilmesine rağmen bugün kenarlarının kıpkırmızı şiş ve hafif sıcak olduğunu fark ettim. Batık mıdır nedir neden olur, bebeklerde bunun antibiyotikli krem dışında evde tedavisi var mıdır? Tehlikeli mi, antibiyotikli kremin eksileri nelerdir?

Ayça K. A.
Hemşire
31 Mart 2026 21:04
4 aylık Bebeğimin ayak baş parmakları sıkı çorap veya ayakkabı giymemesine ve tırnaklarının sadece ucundan dikkatlice kısa olmayacak şekilde kesilmesine rağmen bugün kenarlarının kıpkırmızı şiş ve hafif sıcak olduğunu fark ettim. Batık mıdır nedir neden olur, bebeklerde bunun antibiyotikli krem dışında evde tedavisi var mıdır? Tehlikeli mi, antibiyotikli kremin eksileri nelerdir?
Ü
Ümmahan K.
2 Nisan 2026 16:02
Merhaba bebeğim 8 aylık ek gıdada hala bir iki çay kaşığı yiyor. Reddetmiyor. 6. Ayda başladık ama hastalık sünnet vs derken çok bölündü denemelerimiz. Çok mu geç kaldık ne tavsiye edersiniz
Ü
Ümmahan K.
2 Nisan 2026 16:09
Bebeğim 8 aylık hala emerek uyuyor ve sık uyanıyor. Pış pış yaparak uyutmayı denedim birkaç kez ama hiç başarılı olamadım ne tavsiye edersiniz

Ayça K. A.
Hemşire
3 Nisan 2026 04:12
Merhaba 3 aylık bebeğim emerken yada emdikten kısa süre sonra fışkırır tarzda kusuyor. Agzından burnundan geliyor. Bu ay sadece 500 gram alabildi. Doktorumuz Reflü olduğunu söyledi gastrotuss baby verdi. 5 gündür kullanıyorum hala kusuyor. Ve bebeğim bu ilacı hiç içmek istemiyor. İçerken de kusma oluyor. Sadece emzirerek besliyorum. O kadar çok kusuyor ki bosalan emerken meme bosaldıgı için ikinciye emziremiyorum kendimi kötü hissediyorum. Ve bebeğim çevreyi keşfetmeye başladı. Çok odaklı ememiyor etrafı seyrediyor bazen meme reddine yakın hareketler yapıyor içmek istemiyor. Sütüm tazyikli. ara sıra dolu dolu emiyor onu fışkırır gibi kusuyor. Diğerlerinde de kesik süt gibi kusuyor.

Ayça K. A.
Hemşire
3 Nisan 2026 04:12
Bebeğim 8 aylık hala emerek uyuyor ve sık uyanıyor. Pış pış yaparak uyutmayı denedim birkaç kez ama hiç başarılı olamadım ne tavsiye edersiniz

Ayça K. A.
Hemşire
3 Nisan 2026 04:14
Merhaba bebeğim 8 aylık ek gıdada hala bir iki çay kaşığı yiyor. Reddetmiyor. 6. Ayda başladık ama hastalık sünnet vs derken çok bölündü denemelerimiz. Çok mu geç kaldık ne tavsiye edersiniz
Ü
Ümmahan K.
3 Nisan 2026 08:58
Geç kalmamışsınız 1-2 kaşık onu 8. Ayda idare eder hala asıl besin mama ya da anne sütüdür çünkü günde 2 kere ek gıda denyin bırakın 2 kaşık yesin sorun yok. BLW yöntemi de deneyin yumuşak gıdalarla kendini de beslemeyi öğrensin yavaş yavaş 💕

Ayça K. A.
Hemşire
6 Nisan 2026 01:06
Çok teşkkür ederim içimi rahatlattınız 🌸
G
Gülay M. ..
6 Nisan 2026 14:19
Merhaba bebeğim 7 aylık bu verem aşısı yapıldıktan sonra kolunda şişlik oldu ama hemen değil bir ay sonra falan hala da şiş ve mor sanki azıcık ilhitap da var sıkıntı olur mu şişliğin büyüklüğü nohut tanesi kadar

Ayça K. A.
Hemşire
7 Nisan 2026 08:50
Merhaba bebeğim 7 aylık bu verem aşısı yapıldıktan sonra kolunda şişlik oldu ama hemen değil bir ay sonra falan hala da şiş ve mor sanki azıcık ilhitap da var sıkıntı olur mu şişliğin büyüklüğü nohut tanesi kadar
G
Gülay M. ..
7 Nisan 2026 18:27
O aşı yeri yara olacak içinden irin akacak ara ara tekrarlayacak olmasını istediğimiz ve beklediğimiz bir durum telaş etmeyin oynamayın kendi kendine geçecek merak etmeyin 1 yaşa kadar ara ara çıkıp söner

Ayça K. A.
Hemşire
8 Nisan 2026 04:34
Çok teşekkür ederim 殺
M
Mine
8 Nisan 2026 14:34
Merhabalar, bebeğim 2 aylık. BCG, kPa ve karma aşıları farklı günlerde yaptırsam olur mu?
T
Tuğçe M. C.
8 Nisan 2026 15:32
Merhaba bebeğim 2 aylık kpa , karma ve rotavirüs aşısı yapıldı çok huzursuz enjeksiyon bölgesi acıyor sanırım ateş yok nasıl rahatlatabilirim? Teşekkürler

Ayça K. A.
Hemşire
9 Nisan 2026 02:03
Merhabalar, bebeğim 2 aylık. BCG, kPa ve karma aşıları farklı günlerde yaptırsam olur mu?

Ayça K. A.
Hemşire
9 Nisan 2026 02:05
Merhaba bebeğim 2 aylık kpa , karma ve rotavirüs aşısı yapıldı çok huzursuz enjeksiyon bölgesi acıyor sanırım ateş yok nasıl rahatlatabilirim? Teşekkürler
H
Hülya
11 Nisan 2026 15:58
Biz 3. Ay menenjit aşısını yaptırdık. Yaptırmadan bir gün önce 1-2 kez öksürdü, aşıdan sonraki gün burnu akıyor hırıltısı var burun temizliği yapıyorum. Başka birşey yapmam gerekiyor mu?

Ayça K. A.
Hemşire
13 Nisan 2026 03:03
Biz 3. Ay menenjit aşısını yaptırdık. Yaptırmadan bir gün önce 1-2 kez öksürdü, aşıdan sonraki gün burnu akıyor hırıltısı var burun temizliği yapıyorum. Başka birşey yapmam gerekiyor mu?
H
Hülya
13 Nisan 2026 19:27
Muhtemelen bir enfeksiyon arkasına aşı yaptırdınız. Bol bol burun yıkama yapın. Ortam nemini önemseyin evi havalandırın ve süreci takip edin yapacak başka hiçbirşey yok 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼