Aşı Soru / Cevap

4915 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 15:31
Merhabalar tüm aşı soru/ cevap kafa karışıklıklarını burada cevaplamak için bulunuyorum. Kafanızdaki tüm sorulara vakit buldukça cevap vermek isterim 💕💕💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

8 Mayıs 2026 23:13
Cansu Cengiz
Ayça hanım merhaba ikizlerim 9 aylık. 5 ayda menenjit bexsore-nimerix yapıldı. 7 buçuk aylıkken sadece bexsore yapıldı. Doktorumuz 10. Ayda tekrar bir doz yapacağını, 13 aydan sonra da son dozu yapacağını söyledi. Bu şekilde takvim ilk kez duydum ve gördüm lütfen bilgilendirebilir misiniz kafam çok karıştı
Ben de ilk defa duydum şu an yapılır yapılmaz diyemem. Ama genelde 3 doz baxero nimenrix aynı anda yapılsın isteriz. İkiz oldukları için düzeltilmiş aya göre yapılmıştır zaten. Fakat neden ayrı ayrı bu kadar karışık tercih etti yorumlamakta zorlanıyorum inanın 🙏🏻
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

8 Mayıs 2026 23:15
Yıldız Çatal
merhaba 4. Ay aşısı olduk ateş ve halsizlik yaptı sürekli uyumak istiyor ne yapabilirim
Merhaba çok geç gördüğüm için özür dilerim. Yurtdışındaydım ama yine de bir bilgilendirme yapayım bir sonraki aşıda aynısı olursa korkmamış olun. Aşılar bebeklerimizde halsizlik vs uyku durumu yapabilir. Beslenme saatlerini aksatmayın ateş takibini iyi yapın uyumak istiyorsa bırakın uyusun ♥️♥️♥️♥️ sorun olmaz ateşi olan bebek uyumak ister uyur. Uyandırmayın. Ateş düşürüvüsünü verip sadece takip edin kalın giydirmeyin sevgiler.
S

Sem

8 Mayıs 2026 23:15
Merhaba 8 aylik Verem asisi yerinde atopik dermatit te olan gibi plak var ve 6 aydir gecmedi buyuyor. Kolunda da var. Deri testi yapildi bir sey cikmadi. Neden olabilir
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

8 Mayıs 2026 23:20
Sem
Merhaba 8 aylik Verem asisi yerinde atopik dermatit te olan gibi plak var ve 6 aydir gecmedi buyuyor. Kolunda da var. Deri testi yapildi bir sey cikmadi. Neden olabilir
Verem aşısı yeri 1 yaşa kadar büyür küçülür tekrar büyür içinden irin akar bunlar normal değerlendirdiğimiz olmasını beklediğimiz reaksiyonlar yüzey çok mu büyük ?
S

Sem

8 Mayıs 2026 23:21
Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Verem aşısı yeri 1 yaşa kadar büyür küçülür tekrar büyür içinden irin akar bunlar normal değerlendirdiğimiz olmasını beklediğimiz reaksiyonlar yüzey çok mu büyük ?
3 cm kadar buyuklugu antibiyotikli krem verildi sondu ancak tamamen gecmedi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

8 Mayıs 2026 23:22
Sem
3 cm kadar buyuklugu antibiyotikli krem verildi sondu ancak tamamen gecmedi
Problem yaratacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi 1 yaşa kadar normal karşılıyoruz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir