Aşı Soru / Cevap

4033 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 15:31
Merhabalar tüm aşı soru/ cevap kafa karışıklıklarını burada cevaplamak için bulunuyorum. Kafanızdaki tüm sorulara vakit buldukça cevap vermek isterim 💕💕💕
B

Best

21 Mart 2026 04:05
Ayça hanım o zaman [11.ayda](11.ayda) bexsero 1. Doz

[13.ayda](13.ayda) bexsero 2. Doz

15. Ayda ninenrix tek doz uygun mu oluyor?teşekkür ederim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Mart 2026 04:23
11. Ayda baxsero yapılırsa [12.ayda](12.ayda) nimenrix yapılır

[13.ay](13.ay) baxsero [14.ay](14.ay) nimenrix [19.ay](19.ay) baxsero 20. Ay nimenrix ( eğer 1 ay bırakalım derseniz)

İki aşı da tam bağışıklık için 3 er doz uygulsnır
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Mart 2026 04:23

Best

Ayça hanım o zaman [11.ayda](11.ayda) bexsero 1. Doz

[13.ayda](13.ayda) bexsero 2. Doz

15. Ayda ninenrix tek doz uygun mu oluyor?teşekkür ederim

Alıntılanmayı unutmuşum sizi yazdım yukarıda 💕
B

Best

22 Mart 2026 10:22
Tesekkur ederim size cok naziksiniz🙏🏼
S

Seda ..

22 Mart 2026 12:00
Merhabalar bugün 2 ay 7 günlüğüz.26 martta aşılarımızı yaptıracağız.Aynı gün rotayı da yaptırmayı düşünüyorum.Yapmam gerekn bişeyler var mı ? Aynı gün olması sıkıntı yaratmıyormuş.
Y

Yasemin Ş.

22 Mart 2026 12:22
Merhabalar Ayça Hanım, bebeğimin 2. Dozları(bexeno ve ninenrix) 26.04.2025’de yapıldı. 3. Doz için geç kaldım mı? (15 aylık)
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

23 Mart 2026 23:24

Seda

Merhabalar bugün 2 ay 7 günlüğüz.26 martta aşılarımızı yaptıracağız.Aynı gün rotayı da yaptırmayı düşünüyorum.Yapmam gerekn bişeyler var mı ? Aynı gün olması sıkıntı yaratmıyormuş.

Kendi oğluma 2 menenjit 1 rotayı aynı gün yaptım hiç sıkıntı olmuyor birşey yapmanıza gerek yok aşıdan sonra ateş 38 i geçerse ateş dğşğrğcğ verip takip edin 💕💕💕💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

23 Mart 2026 23:30

Yasemin Şahin

Merhabalar Ayça Hanım, bebeğimin 2. Dozları(bexeno ve ninenrix) 26.04.2025’de yapıldı. 3. Doz için geç kaldım mı? (15 aylık)

Geç kalmadınız yaptırabilirsiniz 💕💕💕
Ş

Şule ..

24 Mart 2026 10:06
Aşıları 6. Aydan sonra yaptırmaya başlayabilir miyim. Eminim bunlar testlere incelemelere göre karar veriliyor ama minicik şu an bu kadar yüklenmeye kıyamıyorum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

24 Mart 2026 23:09

Zeynep

Aşıları 6. Aydan sonra yaptırmaya başlayabilir miyim. Eminim bunlar testlere incelemelere göre karar veriliyor ama minicik şu an bu kadar yüklenmeye kıyamıyorum

Başlarsınız, o arada bir sürü aşı kaçırdığınıx için minicik bünyesi o hastalıklardan birine yakalanırsa kahrolursunuz ama :( inanın aşı hastalığın hırpalaması yanında hiç birşey
Ş

Şule ..

25 Mart 2026 00:55

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Başlarsınız, o arada bir sürü aşı kaçırdığınıx için minicik bünyesi o hastalıklardan birine yakalanırsa kahrolursunuz ama :( inanın aşı hastalığın hırpalaması yanında hiç birşey

Doğrudur ama kıyamıyorum bebeğime iki ay aşıları çok fazla minicik bünyesi nasıl dayanır bilmiyorum. Su vermediğim bebeğime ateşi çıkar diye calpol vermekte anlamsız geliyor
A

Aylin G.

25 Mart 2026 00:56
merhaba oğlum şuan 4 yaşında 9. ayda aşısını yaptırdığımda karaciğer değeri yükselmiş 2 gece hastanede yatış yapıldı fakat düzelmemişti zamanla kendiliğinden geçti(gastroenteolojiye götürdüm) 12. ayda yaptırdığımda da vücudunda kırmızı döküntüler oldu kızamık gibi o da 2 güne düzelmişti ateş falan yapmadı şuan 4 yaşında da kkk aşısı olucak yine bu tarz bi durum olur diye endişeliyim başına gelen var mı nasıl bi yol almalıyım
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

25 Mart 2026 01:03

Zeynep

Doğrudur ama kıyamıyorum bebeğime iki ay aşıları çok fazla minicik bünyesi nasıl dayanır bilmiyorum. Su vermediğim bebeğime ateşi çıkar diye calpol vermekte anlamsız geliyor

Ateşi çıkar diye calpol vermeyeceksiniz ateş 38i geçerse vereceksiniz. Su vermediğiniz bebeğe calpol vermek daha sağlıklı. Su vermeme nedenimiz anne sütünün de mamanın da %80 inin su olması fazlasını bebek böbreğinin süzemiyor olması, bebeğin minicik midesini de suyla doldurarak ihtiyacı olan takviyeleri alamamış olmamasıdır. Neden su vermiyoruz cevabını bilirseniz calpolün öcü olmadığını da bilirsiniz ❤️❤️❤️ 2. Ay aşısı ilk defa sizin bebeğinize yapılmıyor ki hepimizin bebeğine yapıldı bu kadar insan yaptırmışken sizin bu aşılar ağır aşılar demeniz üzdü beni. Dediğim gibi karar sizin ben tavsiye eder kararınıza karışmam inşallah ileride bir pişmanlık yaşamazsınız ♥️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

25 Mart 2026 01:05

Aylin Gedik

merhaba oğlum şuan 4 yaşında 9. ayda aşısını yaptırdığımda karaciğer değeri yükselmiş 2 gece hastanede yatış yapıldı fakat düzelmemişti zamanla kendiliğinden geçti(gastroenteolojiye götürdüm) 12. ayda yaptırdığımda da vücudunda kırmızı döküntüler oldu kızamık gibi o da 2 güne düzelmişti ateş falan yapmadı şuan 4 yaşında da kkk aşısı olucak yine bu tarz bi durum olur diye endişeliyim başına gelen var mı nasıl bi yol almalıyım

Merhaba kkk aşısı canlı aşıdır o dönem bir enfeksiyonunuz var üzerine aşı yapıldı ise karaciğer tepki verebiliyor ben 3. De tekrar edeceğini hiç zannetmiyorum.
A

Aylin G.

25 Mart 2026 01:06

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Merhaba kkk aşısı canlı aşıdır o dönem bir enfeksiyonunuz var üzerine aşı yapıldı ise karaciğer tepki verebiliyor ben 3. De tekrar edeceğini hiç zannetmiyorum.

çok teşekkür ederim ❤️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

25 Mart 2026 01:22

Aylin Gedik

çok teşekkür ederim ❤️

Ne demeeek rica ederim 💕💕 şifa olsun inşallah
Ayfer U.

Ayfer U.

25 Mart 2026 12:53
18 ay aşısından sonra aşı bölgesinde büyük şişlik ve şiş olan bölgede kızarıklık sıcaklık oluştu bi zararı olurmu çok huysuz sürekli elini şiş olan bölgeye götürüp ağlıyor
G

Gözde Ö. K.

25 Mart 2026 12:59
Merhaba kızım 4.5 aylık. Nimernix [1.doz](1.doz) 3 aylıkken oldu. 5te yine var. 7-9. Ayda bexsero olacak. Sonra [13.ay](13.ay) olacak. Aynı anda olsun istemedik. Bu şekilde doğru bir uygulama olur mu?
B

Beyza E.

25 Mart 2026 13:01
@Ayfer Uğuz
N

Nezihe Y.

25 Mart 2026 16:11
Menenjit nimenrix ilk dozunu 3 martta olduk. Bexsero ilk dozu ne zaman olmalıyız

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir