Aşı Soru / Cevap

4026 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 15:31
Merhabalar tüm aşı soru/ cevap kafa karışıklıklarını burada cevaplamak için bulunuyorum. Kafanızdaki tüm sorulara vakit buldukça cevap vermek isterim 💕💕💕
M

Melike E. G. ..

7 Nisan 2026 01:56
Ayça Hanım merhabalar 12 ay aşılarıyla bexereo [2.dozu](2.dozu) denk geliyor aynı anda ağır olacağını düşünüyorum bu yüzden [12.ay](12.ay) aşılarından 3 4 gün sonra yapmak istiyorum bexeroyu olur mu öyle yoksa 28 gün beklemem mi gerek
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

7 Nisan 2026 08:51

Melike Esra Güneş

Ayça Hanım merhabalar 12 ay aşılarıyla bexereo [2.dozu](2.dozu) denk geliyor aynı anda ağır olacağını düşünüyorum bu yüzden [12.ay](12.ay) aşılarından 3 4 gün sonra yapmak istiyorum bexeroyu olur mu öyle yoksa 28 gün beklemem mi gerek

Neden ağır gelsin ki 12. Ay aşılarında ağır gelecek bir aşı yok kişisel fikrim aynı gün yaptırın ateş vs tekrar tekrar aynı dçngüye girmeyin illa ki yaptırma derseniz 1-2 gün sonra bile yaptırabilirsiniz sevgiler
A

Aycan G.

7 Nisan 2026 12:14
Hocam merhabar.2 yasında kızım var.Alerjik.o yüzden menenjit aşısını yaptırmaya çekiniyorum. Doktoru alerjik oldugu için her aşının arasında 6 ay olsun dedi .Bir de aşılarda çok ateşleniyor düşüremem diye ondan da tereddüt ediyorum ne yapmalıyım? @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

7 Nisan 2026 12:24

Aycan Gürel

Hocam merhabar.2 yasında kızım var.Alerjik.o yüzden menenjit aşısını yaptırmaya çekiniyorum. Doktoru alerjik oldugu için her aşının arasında 6 ay olsun dedi .Bir de aşılarda çok ateşleniyor düşüremem diye ondan da tereddüt ediyorum ne yapmalıyım? @Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

12. Ayda kkk aşısı yaptırdınız içerisinde yumurta proteini var menenjit aşısı yaptırmadınız ama içinde alerjen bir protein yok yani boşu boşuna korkuyorsunuz bir an önce yaptırın alerjik bir aşı değil ki . Bazı bebeklerde ateş yüksek seyredebiliyor aşıdan sonra ince giydirir sık takip eder yükselmeye başladığı an ateş düşürğvğ verirsiniz hiç sıkıntı olmaz. Bence bir an önce yaptırın derim💕
A

Aycan G.

7 Nisan 2026 13:45
Bexsero aşısısına agır diyorlar ben de diğer aşılarda bile çok ateşlenince bunda nasıl olur diye tedirgin oldum hocam bu menenjit asısı gerçek agır bir ası mı.Bir de bu ası bu kadar önemli neden özel fiyatından dolayı mı yoksa içeriği mi tam bilinmiyor şimdiden teşekkür ederim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

7 Nisan 2026 16:51

Aycan Gürel

Bexsero aşısısına agır diyorlar ben de diğer aşılarda bile çok ateşlenince bunda nasıl olur diye tedirgin oldum hocam bu menenjit asısı gerçek agır bir ası mı.Bir de bu ası bu kadar önemli neden özel fiyatından dolayı mı yoksa içeriği mi tam bilinmiyor şimdiden teşekkür ederim

Söylediğiniz aşıyı kendi oğluma 3 doz vurdum sadece 1 tanesinde ateş yaptı 38.6 oldu en fazla . Bu aşı çok öenemli evet ama bütçe meselesi uzun uzun anlatmak siyasete de girmek olur o nedenle hiç yorum yapmak istemiyorum
D

Didem G.

7 Nisan 2026 17:39
[12.ay](12.ay) aşısından sonra döküntü oluştu normal mi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

8 Nisan 2026 04:34

Didem Gök

[12.ay](12.ay) aşısından sonra döküntü oluştu normal mi

Kkk aşısı yani kızamık kızamıkçık kabakulak sonrası 5-7 gün içerisinde döküntü oluşabilir. Ama bunlar ağır seyreden döküntüler değildir çoğunlukla 1-2 güne söner artar ya da kaşıntı çok olursa bir hekim görmesi iyi olur ama döküntü anormal bir durum değil
D

Didem G.

8 Nisan 2026 18:27
Evet teşekkür ederim gittik doktara değerleri normal çıktı aşıdan dedi doktorumuzda
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Nisan 2026 02:06

Didem Gök

Evet teşekkür ederim gittik doktara değerleri normal çıktı aşıdan dedi doktorumuzda

Şifa olsun 💕🙏🏻
Hilal T.

Hilal T.

9 Nisan 2026 13:33
Merhaba dün 1.5 yaş aşısı oldu kızım. Gece 2 de ateşi cıktı calpol verdim. Sabah 6 bucukta titremeyle başladı . Tekrar ates çıktı dolven verdim. Dolvenden sonra bir süre çıkmadı. Öglen 12 de tekrar titremeyle başladı ateş cıktı yine calpol verdim . (38-39.5 derecelerde ) hala devam eder mi daha önce hiçbir aşıda bu kadar yoğun ates çıkmamıştı
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Nisan 2026 19:54

Hilal Taşan

Merhaba dün 1.5 yaş aşısı oldu kızım. Gece 2 de ateşi cıktı calpol verdim. Sabah 6 bucukta titremeyle başladı . Tekrar ates çıktı dolven verdim. Dolvenden sonra bir süre çıkmadı. Öglen 12 de tekrar titremeyle başladı ateş cıktı yine calpol verdim . (38-39.5 derecelerde ) hala devam eder mi daha önce hiçbir aşıda bu kadar yoğun ates çıkmamıştı

Merhaba 1.5 yaş aşılarında uzun süren ateş beklediğimiz bir tepki. İnce şeyler giydirin. Bol bol sıvı takviyesi yapın ateş sıvı buharlaşmasına neden oluyor sıvıyı yerine su vb şeylerle koyarsanız hızlı yükselmez. 3. Güne tamamen bitmiş oluyor 2. Gündesiniz ara ara takibini yapın yarın tamamen ortadan kalkacak ama merak etmeyin 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 yarın da devam ederse bir enfeksiyonla aynı anda aşılanmış olabilir o zaman bir hekim görsün isteriz
Hilal T.

Hilal T.

9 Nisan 2026 20:10
Tamamdır çok teşekkür ederim 😊
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Nisan 2026 20:11

Hilal Taşan

Tamamdır çok teşekkür ederim 

Rica ederim.
G

Gözde Ö. K.

13 Nisan 2026 09:02
Merhaba. [7.ayda](7.ayda) yapılan bexseronun [2.dozu](2.dozu) [9.ayda](9.ayda) sağlık ocağında kkk aşısı olduğu için [10.ayda](10.ayda) yapılır mı?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir