Aşı Soru / Cevap

4032 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 15:31
Merhabalar tüm aşı soru/ cevap kafa karışıklıklarını burada cevaplamak için bulunuyorum. Kafanızdaki tüm sorulara vakit buldukça cevap vermek isterim 💕💕💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Mart 2026 00:28

Ayfer Uğuz

18 ay aşısından sonra aşı bölgesinde büyük şişlik ve şiş olan bölgede kızarıklık sıcaklık oluştu bi zararı olurmu çok huysuz sürekli elini şiş olan bölgeye götürüp ağlıyor

Merhaba genelde kendiliğinden kaybolur bir buz aküsüne havlu sarıp ara ara bekletirseniz ısı artılı ve hassasiyet azalır. Beslenme sıkıntıya girer ya da daha çok büyürse hekiminize gitmenizi rica edeceğim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Mart 2026 00:28

Gözde Öner Kara

Merhaba kızım 4.5 aylık. Nimernix [1.doz](1.doz) 3 aylıkken oldu. 5te yine var. 7-9. Ayda bexsero olacak. Sonra [13.ay](13.ay) olacak. Aynı anda olsun istemedik. Bu şekilde doğru bir uygulama olur mu?

Sanırım size telefonda cevap verdim. Ama siz olmayabilirsiniz emin değilim. Uygulamada sıkıntı olmaz o şekilde planlandı ise yapılabilir , şifa olsun ❤️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Mart 2026 00:29

Nezihe Yıldız

Menenjit nimenrix ilk dozunu 3 martta olduk. Bexsero ilk dozu ne zaman olmalıyız

Genelde aynı anda isteriz. Arada zaman bırakmaya karar verdiniz madem en iyi bağışıklık 1 ay sonra yani 3 Nisan
G

Gözde Ö. K.

26 Mart 2026 01:15

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Sanırım size telefonda cevap verdim. Ama siz olmayabilirsiniz emin değilim. Uygulamada sıkıntı olmaz o şekilde planlandı ise yapılabilir , şifa olsun ❤️

Yok ben ilk defa yazıyorum size. Teşekkür ederim 🙏🏻
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Mart 2026 01:16

Gözde Öner Kara

Yok ben ilk defa yazıyorum size. Teşekkür ederim 🙏🏻

Kusura bakmayın o halde 3 toplantı + oğlumun doğum günü telaşı derken kafayı resetlemişim ❤️
G

Gözde Ö. K.

26 Mart 2026 01:17

Kusura bakmayın o halde 3 toplantı + oğlumun doğum günü telaşı derken kafayı resetlemişim ❤️

Hiç sorun yok, mutlu yaşları olsun 🎂
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Mart 2026 01:17

Gözde Öner Kara

Hiç sorun yok, mutlu yaşları olsun 🎂

Çok sağ olun 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Ayfer U.

Ayfer U.

26 Mart 2026 11:27

Merhaba genelde kendiliğinden kaybolur bir buz aküsüne havlu sarıp ara ara bekletirseniz ısı artılı ve hassasiyet azalır. Beslenme sıkıntıya girer ya da daha çok büyürse hekiminize gitmenizi rica edeceğim

Çok teşekkür ederimmm 😌💖
F

Feyza K.

26 Mart 2026 15:31
Bebeğim 6 ay 16 günlük hiç menenjit aşısı yaptırmadım başlamak istiyorum ancak 12 ayda tek doz olarak yaptırmak mı mantıklı nasıl ilerlemeliyim
B

Buse C.

27 Mart 2026 01:05
Merhaba, 10 buçuk aylık menenjit aşısı bexso 8-10 aylarda vuruldu 3. Doz 20. Ayda vurulacak 13. Ayda ise nim. Tek doz olarak planlandı. Herhangi ekleme yapılmalı mı?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

27 Mart 2026 01:34

Feyza Kaya

Bebeğim 6 ay 16 günlük hiç menenjit aşısı yaptırmadım başlamak istiyorum ancak 12 ayda tek doz olarak yaptırmak mı mantıklı nasıl ilerlemeliyim

Ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi 6. Aya direkt planlama yaptırabilirsiniz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

27 Mart 2026 01:35

Buse Cakmak

Merhaba, 10 buçuk aylık menenjit aşısı bexso 8-10 aylarda vuruldu 3. Doz 20. Ayda vurulacak 13. Ayda ise nim. Tek doz olarak planlandı. Herhangi ekleme yapılmalı mı?

Hekiminiz böyle planladı ise ekleme yapacak bir şey yok açıkçası. Ben olsam dah erken planlanmasını sağlar iki aşıyı da 3 er doz yaptırırdım ama böyle de bağışıklama olur problem yok
H

Habibe K.

27 Mart 2026 01:48
Oğlum 40 aylık şu an, 16. Ayda menenjit aşısı beksero ve nimenriks yaptırdık, 18. Ayda beksero 2. Doz yaptırdık ancak beksero 3. Doz yaptırmayı unuttuk, aradan baya da vakit geçti şimdi yaptırsak bir faydası olur mu veya ne yapmamız gerekir
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

27 Mart 2026 01:50

Habibe Kalebaşı

Oğlum 40 aylık şu an, 16. Ayda menenjit aşısı beksero ve nimenriks yaptırdık, 18. Ayda beksero 2. Doz yaptırdık ancak beksero 3. Doz yaptırmayı unuttuk, aradan baya da vakit geçti şimdi yaptırsak bir faydası olur mu veya ne yapmamız gerekir

Merhaba en kısa zamanda gidip unutulan dozu yaptırmalısınız. Kaldığınız yerden devam etmiş olursunuz problem olmaz
H

Habibe K.

27 Mart 2026 01:52

Merhaba en kısa zamanda gidip unutulan dozu yaptırmalısınız. Kaldığınız yerden devam etmiş olursunuz problem olmaz

cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

27 Mart 2026 01:52

Habibe Kalebaşı

cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Ne demek rica edeirm.
J

Jülide T.

27 Mart 2026 21:53
Ayça hanım merhabalar, 3 ay 10 günlükken rotarix + nimernix + bexero yaptırdık.

1) Rotarix ve bexero aşılarının ikinci dozunu 5 ay 15 günlükken yaptırabilir miyiz?

2) Nimernix ikinci dozu 12. ay yapılabilir yazıyor bazı kaynaklarda doğru mudur?

3) 2. doz aşıları maksimum ne kadar süre geciktirebiliriz. Maddi olarak zorlayabilir acaba 6 ay 10 günlükken yapılabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim ilginize. Sağlıklı günler💐
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

28 Mart 2026 01:01

Jülide Tufan

Ayça hanım merhabalar, 3 ay 10 günlükken rotarix + nimernix + bexero yaptırdık.

1) Rotarix ve bexero aşılarının ikinci dozunu 5 ay 15 günlükken yaptırabilir miyiz?

2) Nimernix ikinci dozu 12. ay yapılabilir yazıyor bazı kaynaklarda doğru mudur?

3) 2. doz aşıları maksimum ne kadar süre geciktirebiliriz. Maddi olarak zorlayabilir acaba 6 ay 10 günlükken yapılabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim ilginize. Sağlıklı günler💐

Merhaba 1- evet yaptırabilirsiniz aynı günde olsa harika olur ama olmuyorsa da 5-7 gün vs geç yapılabilir

2- nimenrix de 3 doz uygulanırsa maximum bağışıklık kazanılmış olur kendi oğluma da öyle yaptım ikisini hep aynı anda ❤️

3-6. Aya sarkmasını istemeyiz en yüksek bağışıklık aynı tarihte yapılırsa olur 6. Ayda da aşı var zaten 5 te yaptırın olsun bitsin. Evet maddi bir külfet ama hastalanırsa Allah korusun hiç bir para sağlığını yerine getirmeyecek.

Rica ederim başka sorunuz olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım şifa olsun inşallah ❤️
J

Jülide T.

28 Mart 2026 01:58

Merhaba 1- evet yaptırabilirsiniz aynı günde olsa harika olur ama olmuyorsa da 5-7 gün vs geç yapılabilir

2- nimenrix de 3 doz uygulanırsa maximum bağışıklık kazanılmış olur kendi oğluma da öyle yaptım ikisini hep aynı anda ❤️

3-6. Aya sarkmasını istemeyiz en yüksek bağışıklık aynı tarihte yapılırsa olur 6. Ayda da aşı var zaten 5 te yaptırın olsun bitsin. Evet maddi bir külfet ama hastalanırsa Allah korusun hiç bir para sağlığını yerine getirmeyecek.

Rica ederim başka sorunuz olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım şifa olsun inşallah ❤️

Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim💐
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

28 Mart 2026 01:58

Jülide Tufan

Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim💐

Rica ederim, her zaman ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir