Aşı Soru / Cevap

4029 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 15:31
Merhabalar tüm aşı soru/ cevap kafa karışıklıklarını burada cevaplamak için bulunuyorum. Kafanızdaki tüm sorulara vakit buldukça cevap vermek isterim 💕💕💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Şubat 2026 18:46

Elif

Merhaba 2 ay aşılarını 11 Şubat'ta oldu 20 Şubat'ta rota virüsün ilk dozunu yaptırabilir miyiz?

Tabii yaptırabilirsiniz. 9 gün ara vermek gayet yeterli 🖤
S

Sevenay A.

20 Şubat 2026 11:57
Merhabalar memenjit aşıları sonucu aşı yerinde sertlik kızarıklık ısı artışı oldu doktor antibiyotik kullansın dedi ama ben vermekte tereddüt ediyorum kendiliğinden geçer mi antibiyotik gerekli mi sizce
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Şubat 2026 14:34

Sevenay Ağbulut

Merhabalar memenjit aşıları sonucu aşı yerinde sertlik kızarıklık ısı artışı oldu doktor antibiyotik kullansın dedi ama ben vermekte tereddüt ediyorum kendiliğinden geçer mi antibiyotik gerekli mi sizce

Aşı yerinde birkaç gün şişlik kızarıklık ısı artışı normal şişlik 1 aya kadar kalabiliyor büyümediği sürece sadece ara ara soğuk uygulama yeterli. Antibiyotik neden verildi anlamadım
G

Gamze

25 Şubat 2026 03:17
97 günlük bebeğe rota aşısı yapılır mı geç kalınmadı demi
G

Gamze

25 Şubat 2026 03:18
Rota ile menenjit aynı zamanda oluyor mu
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

25 Şubat 2026 03:26

Gamze

97 günlük bebeğe rota aşısı yapılır mı geç kalınmadı demi

Rota ve menenjitleri aynı anda yaptırabilirsiniz. İlk doz için 14 hafta 6 gün son zamandır bebeğiniz 13 hafta 6 günlük son 1 haftanız kalmış 15. Haftaya girdiğiniz gün artık yaptıramazsınız
S

Sevenay A.

5 Mart 2026 02:14

Ayça Karamehmetoğlu Arıkan

Aşı yerinde birkaç gün şişlik kızarıklık ısı artışı normal şişlik 1 aya kadar kalabiliyor büyümediği sürece sadece ara ara soğuk uygulama yeterli. Antibiyotik neden verildi anlamadım

Apse yapmaması için antibiyotik yazdı doktorumuz. Şu an biraz kendiliğinden küçüldü kızarıklık geçti ama sertlik halen duruyor geçer tamamen değil mi bu konuda çok endişeliyim doktor da tam açıklama yapmadı
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

5 Mart 2026 02:48

Sevenay Ağbulut

Apse yapmaması için antibiyotik yazdı doktorumuz. Şu an biraz kendiliğinden küçüldü kızarıklık geçti ama sertlik halen duruyor geçer tamamen değil mi bu konuda çok endişeliyim doktor da tam açıklama yapmadı

Aşı yerinde sertlik kızarıklık normal ve apseye dönmez sertlik tamamen 1-2 ay içinde yok oluyor. Antibiyotiğe de hiç gerek duyulmaz bölge durdukça büyüdü mü aynı gün mi yazdı antibiyotiği aynı gün be olur ne olmaz diye yazdı ise çok gereksiz bir uygulama olmuş merak etmeyin geçecek kalmaz
E

Ecem ..

5 Mart 2026 22:03
3 aylık bebege menenjit başlanmalımı yan etkılerı cok fazla oldu yazılmıs bıraz korkuttu havale felç gibi sizce kaç ayda başlamalıyız bu aşıya benım oğlum doğdunda 10 gun yogun bakımda yattı solunum sebebıyle bıraz herseyde tedirginım istemsizce
E

Emine Ç.

13 Mart 2026 00:32
Merhabalar bugün bebeğimin [2.ay](2.ay) aşıları yapıldı. Normalde gündüzleri asla uyuyamadığım bebeğim aşıdan sonra devamlı uyku halinde ve bugün gündüz toplam 10 saat uyudu bu durum normal mi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Mart 2026 00:35

Ecem

3 aylık bebege menenjit başlanmalımı yan etkılerı cok fazla oldu yazılmıs bıraz korkuttu havale felç gibi sizce kaç ayda başlamalıyız bu aşıya benım oğlum doğdunda 10 gun yogun bakımda yattı solunum sebebıyle bıraz herseyde tedirginım istemsizce

Kendi oğluma 3 aylıkken baxsero nimenrix rotayı aynı gün yaptım. Olağan ateş dışında hiç bir etki olmadı. Birileri süreci kötü deneyimledi diye herkeste öyle olmak zorunda değil kimseyi kendinize referans almayın 💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Mart 2026 00:36

Emine Çalış

Merhabalar bugün bebeğimin [2.ay](2.ay) aşıları yapıldı. Normalde gündüzleri asla uyuyamadığım bebeğim aşıdan sonra devamlı uyku halinde ve bugün gündüz toplam 10 saat uyudu bu durum normal mi

Çok normal 2. Ay aşıları en ağır aşılar ve en çok olan aşılar 1-2 gün uyku hali beklediğimiz bir etki korkmayın normal 💕
E

Ecem ..

13 Mart 2026 10:14
Merhaba menenjit için 3-5-13 ay bexero 7-14 ay nimenrix yazıldı uygunmudur bu tablo
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Mart 2026 17:49

Ecem

Merhaba menenjit için 3-5-13 ay bexero 7-14 ay nimenrix yazıldı uygunmudur bu tablo

Böyle aşılama yaptırabilirsiniz. En iyi bağışıklık için aynı anda nimenrix ve baxsero 3-5-13. Ayda aynı anda yapabilirsiniz tercih sizin
N

Nuray A.

18 Mart 2026 15:03
Merhaba 3 ve 5. Ayda bexsero oldu oğlum devamı nasıl olmalı
B

Best

18 Mart 2026 16:05
Ayça hanım merhaba. Kızım bugün [1.doz](1.doz) bexsero ile menenjit aşısına başladı. Nasıl ilerleme ve kaç doz olacak. Baküde yaşıyorum doktorumuz burada 2. Dozu 13. Ayda rapeli 18 de söyledi bexsero icin. Nimenrixi ne zaman olmalı herhangi bir net tarih oluyor mu istediğimiz zaman mı oluyor nimenrix ve kaç doz
Tuğba Y.

Tuğba Y.

18 Mart 2026 17:29
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan Merhaba. Menenjit aşısı için 7. Ayda Menveo ile başlattı doktorumuz ve yu an o doktor bulunduğumuz ilden gitti ve henüz götürebileceğimiz bir çocuk doktoru yok. [9.ayda](9.ayda) da Menveo ile mi devam etmeliyiz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Mart 2026 23:08

Nuray Arslan

Merhaba 3 ve 5. Ayda bexsero oldu oğlum devamı nasıl olmalı

3-5-13. Ay olarak yapılır
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Mart 2026 23:09

Best

Ayça hanım merhaba. Kızım bugün [1.doz](1.doz) bexsero ile menenjit aşısına başladı. Nasıl ilerleme ve kaç doz olacak. Baküde yaşıyorum doktorumuz burada 2. Dozu 13. Ayda rapeli 18 de söyledi bexsero icin. Nimenrixi ne zaman olmalı herhangi bir net tarih oluyor mu istediğimiz zaman mı oluyor nimenrix ve kaç doz

Merhabalar Baxsero ve nimenrixi aynı anda tavsiye ediyoruz arada zaman bırakacaksanız bu 1 ay olmalı 3-5-13. Aylarda planlıyoruz.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Mart 2026 23:10

Tuğba Yavuz

@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan Merhaba. Menenjit aşısı için 7. Ayda Menveo ile başlattı doktorumuz ve yu an o doktor bulunduğumuz ilden gitti ve henüz götürebileceğimiz bir çocuk doktoru yok. [9.ayda](9.ayda) da Menveo ile mi devam etmeliyiz

9. Ayda da manveo yaptırmanız gerekecek evet ♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir