Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3402 görüntüleme
Fatma U.
Uzman Psikolog
26 Temmuz 2025 06:11
Bir psikolog ve uyku danışmanı olarak biliyorum ki, bebeklerin uyku düzeni ebeveynler için büyük bir soru işareti olabilir. Uykusuz geceler, bitkin düşen anne babalar... Bu döngüyü kırmak mümkün !
Genelde yaşanan sorunlar;
* Bebeğim neden gece sık sık uyanıyor?
* Kendi başına uykuya dalmasını nasıl sağlarım?
* Gündüz uykuları geceyi nasıl etkiler?
* Uyku eğitimine ne zaman başlamalıyım?
*Tüm çabalara rağmen sorunlar devam ederse ne yapmalıyım?
Peki, bebeğinizin uyku düzeniyle ilgili sizin aklınızdaki sorular neler? En çok hangi konuda destek arıyorsunuz?
Genelde yaşanan sorunlar;
* Bebeğim neden gece sık sık uyanıyor?
* Kendi başına uykuya dalmasını nasıl sağlarım?
* Gündüz uykuları geceyi nasıl etkiler?
* Uyku eğitimine ne zaman başlamalıyım?
*Tüm çabalara rağmen sorunlar devam ederse ne yapmalıyım?
Peki, bebeğinizin uyku düzeniyle ilgili sizin aklınızdaki sorular neler? En çok hangi konuda destek arıyorsunuz?
Fatma U.
Uzman Psikolog
1 Ağustos 2025 05:43
Edanur Şahin; 90 günlük (yaklaşık 3 aylık) bebeğinizin gece 9'dan sabah 9'a kadar uyuması ve üç beslenme için hareketlenip gözünü açmadan uykuya devam etmesi oldukça olumlu bir durumdur. Gündüz ilk uykusunun 1 saat olması ve diğer uykuların yarım saat sürmesi, bu yaşta sıkça karşılaşılan kısa uyku döngüleriyle ilişkilidir. Anne sütüyle beslenmesi ve gelişiminin normal olması harika. Gündüz uykularını uzatmak için, bebeğiniz 30 dakika sonra uyandığında hemen kucağa almak yerine, beşiğinde sakinleşmesi için 5-10 dakika bekleyin veya hafifçe sırtını okşayarak yeniden uykuya dönmesine teşvik edin. Bebeğinizin toplam uyku süresi genel olarak yaşına uygundur; önemli olan uykuların kalitesini artırmaktır. Gün içindeki uyanıklık sürelerine dikkat ederek (bu yaşta yaklaşık 1.5-2 saat) aşırı yorulmasını önlemeye çalışın.
Fatma U.
Uzman Psikolog
1 Ağustos 2025 05:43
Meryem Tiryaki; Bebeğinizin 5 ay 23 günlük olmasıyla birlikte yaşadığınız uyku sorunları, doğumdan bu yana süregelen zorlu bir sürecin yansımasıdır. Geçirilen hastalıklar, cerrahi müdahale ve titreme gibi durumlar, bebeğinizin sürekli kucak ve emzirme ile uyuma alışkanlığı geliştirmesine yol açmıştır. Bu derinleşmiş uyku dernekleşmeleri, gece sık uyanmalarına ve kısa gündüz uykularına neden olmaktadır. Öncelikle, uykuya geçişte mama/emzirme ve kucakta sallama gibi destekleri çok küçük adımlarla azaltmaya başlayın. Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uykulu ama uyanık halde kendi yatağına bırakmayı deneyin. Gece uyandığında ise hemen kucağa almak veya emzirmek yerine, önce sırtını okşayarak veya ninni söyleyerek sakinleştirmeyi deneyin. Bu süreç uzun ve sabır gerektiren bir yolculuk olacaktır; kendinize ve bebeğinize karşı nazik olmayı unutmayın.
Fatma U.
Uzman Psikolog
1 Ağustos 2025 05:44
Ecem; Bebeğinizin emziği bırakıp sadece emerek uykuya dalması, bu yaşta sıkça karşılaşılan bir uyku dernekleşmesidir. Bu durum her ne kadar doğal görünse de, uzun vadede uykuya bağımsız geçiş becerisini öğrenmesini zorlaştırabilir ve sizin için yorucu olabilir.
Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uykulu ama uyanık halde beşiğine veya yatağına nazikçe bırakmaya başlayın. Emmeyi uykuya geçişten hemen önce değil, uyku rutininin bir parçası olarak ancak uykuya dalmadan bitirmeye çalışın. Uyku rutinlerinize pışpışlama, ninni söyleme veya sırtını okşama gibi emmeden bağımsız sakinleştirici öğeler ekleyerek, yeni uyku dernekleşmeleri oluşturabilirsiniz. Bu geçişi sabırla ve kademeli olarak yapmanız önemlidir.
Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uykulu ama uyanık halde beşiğine veya yatağına nazikçe bırakmaya başlayın. Emmeyi uykuya geçişten hemen önce değil, uyku rutininin bir parçası olarak ancak uykuya dalmadan bitirmeye çalışın. Uyku rutinlerinize pışpışlama, ninni söyleme veya sırtını okşama gibi emmeden bağımsız sakinleştirici öğeler ekleyerek, yeni uyku dernekleşmeleri oluşturabilirsiniz. Bu geçişi sabırla ve kademeli olarak yapmanız önemlidir.
Fatma U.
Uzman Psikolog
1 Ağustos 2025 05:45
Büşra Kaya; gündüz uykularının düzenli olarak yarım saat sürmesi ve ağlayarak uyanması, bu yaş döneminde sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu durum, genellikle "4 aylık uyku gerilemesi" olarak adlandırılan, bebeğinizin uyku döngülerinin yetişkinlerinkine benzemeye başladığı bir evreye işaret eder. Bebekler bu geçişte döngüler arasında uykuyu birleştirmekte zorlanabilirler.
Bebeğiniz 30 dakika sonra uyandığında hemen kucağa almak veya uyandırmak yerine, beşiğinde sakinleşmesi için 5-10 dakika bekleyin. Hafifçe sırtını okşayarak veya ninni söyleyerek yeniden uykuya dönmesine teşvik etmeye çalışın. Tutarlı bir uyku ortamı ve rutini sağlamak, bebeğinizin yeni uyku döngülerine adapte olmasına yardımcı olacaktır. Bu sürecin geçici olduğunu unutmayın.
Bebeğiniz 30 dakika sonra uyandığında hemen kucağa almak veya uyandırmak yerine, beşiğinde sakinleşmesi için 5-10 dakika bekleyin. Hafifçe sırtını okşayarak veya ninni söyleyerek yeniden uykuya dönmesine teşvik etmeye çalışın. Tutarlı bir uyku ortamı ve rutini sağlamak, bebeğinizin yeni uyku döngülerine adapte olmasına yardımcı olacaktır. Bu sürecin geçici olduğunu unutmayın.
Fatma U.
Uzman Psikolog
1 Ağustos 2025 05:47
Bahar Güvendir Karagöllü; Beş aylık bebeğinizin uyku belirtileriyle birlikte aniden ağlamaya başlaması, bu dönemdeki bebeklerde sıkça görülen bir durumdur. Genellikle bu durum, bebeğin yorgunluk eşiğinin aşılması veya uykuya geçişte kendini sakinleştirmekte zorlanmasıyla ilişkilidir. Bu tek başına nörolojik bir sorun belirtisi değildir.
Bebeğinizin uyanıklık sürelerini yaşına uygun olarak dikkatlice takip edin. Yaklaşık 2-2.5 saatlik uyanıklık sürelerinin ardından onu yatağına götürerek aşırı yorulmasını engelleyebilirsiniz. Sakinleştirici bir uyku rutini oluşturmak, ağlama süresini kısaltmaya yardımcı olabilir. Eğer ağlamaya eşlik eden farklı, endişe verici belirtiler (ateş, emmede zorluk, gelişimsel gerilik vb.) gözlemlerseniz, o zaman bir çocuk doktoruna başvurmanız uygun olacaktır.
Bebeğinizin uyanıklık sürelerini yaşına uygun olarak dikkatlice takip edin. Yaklaşık 2-2.5 saatlik uyanıklık sürelerinin ardından onu yatağına götürerek aşırı yorulmasını engelleyebilirsiniz. Sakinleştirici bir uyku rutini oluşturmak, ağlama süresini kısaltmaya yardımcı olabilir. Eğer ağlamaya eşlik eden farklı, endişe verici belirtiler (ateş, emmede zorluk, gelişimsel gerilik vb.) gözlemlerseniz, o zaman bir çocuk doktoruna başvurmanız uygun olacaktır.
M
Meryem T. ..
6 Ağustos 2025 20:24
Uykuya geçişte ki destekleri azaltmaya çalışıyorum ama inatla onu bekliyo sanki mesela sadece emzirmeyi deniyorum uykusuzluktn gözlerini ova ova ağlayıp kalkmamı bekliyor kalkıyorm anında susup emmeye devam ediyor bir süre sonra uyuyor bazen daha tam dalmadan uykuya geçişini fark edince yatağa bırakıp yan çeviriyorm biraz bakınıp uyuyor bazen de uykudan yeni uyanmışçasına oynayıp zıplayıp gülüp sesleniyor tekrar başa almadan da uyumuyor geceleri uyanmalarında da deniyorum ama ben onu yaklaşıp dokunduğum yada herhangi bir şey söylediğim anda daha çok ağlıyor ayaklarını yere vuruyor yüzünü ovuyo krizlere giriyor resmen ve kucağıma aldığım anda da memeye gelmeden susmuyor kucakta o an yetmiyor ona biraz emip hemen geri uyuyor
N
Nazlı Ö. ..
6 Ağustos 2025 20:33
Oğlum 4 aylık ve sadece uyku konusunda zorlanıyorum. Uyku sinyallerini takip ediyorum yatırıyorum. Odası normal sıcaklıkta burnu açık karnı tok gazı yok lakin uyuyamiyor. Ağlıyor sadece. Sakinlestirmek için alıyorum ama sakinlesmesi uzun sürüyor. Bir rutini yok. Olusturamadım, izin vermedi. Beşiginde sallıyorum yok kucağımda sallıyorum yok. Ne yapmalıyım? 3.5 aylıkken yaşadık uyku gerilemesini bir tık düzeldi gündüz uykuları ama gece uykusunda çok yoruluyorum
Fatma U.
Uzman Psikolog
7 Ağustos 2025 06:01
Nazlı Öztürk; Bebeğinizin uykuya geçişte sallanma bağımlılığını azaltmak için, kademeli bir geçiş planı uygulamanız önerilir. İlk adımda, onu sallayarak uyutmak yerine, yatağına koyduktan sonra hafif sallama hareketlerini yavaş yavaş azaltarak uykuya dalmasını sağlamayı deneyebilirsiniz. Ağladığında sakinleştirmek için kucağınıza aldığınızda, tamamen uykuya dalmadan yatağına geri bırakarak uykuya uyanık halde geçme becerisini desteklemelisiniz. Tutarlı bir yatma saati ve sakinleştirici bir rutin (örneğin, ılık banyo, pijama giyme, kitap okuma veya ninni) oluşturmanız da büyük önem taşımaktadır.
Fatma U.
Uzman Psikolog
7 Ağustos 2025 06:02
Meryem Tiryaki Bebeğinizin gösterdiği bu yoğun direnç, alışkanlıklarını değiştirmenin zorluğunu vurgulamaktadır. Bu döngüyü kırmak için tutarlı ve kademeli bir yaklaşım esastır. Emzirmeyi bir uyku aracı olmaktan çıkarmak adına, beslenmeyi uyku rutininin başına alıp, bebeğiniz tam uyanıkken yatağına bırakmaya özen göstermelisiniz. Ağladığında hemen kucağa almak yerine, sakinleştirici sözler ve dokunuşlarla yatağında kalmasını teşvik etmeli, bu süreçte ses tonunuzun ve beden dilinizin sakin ve kararlı olmasına dikkat etmelisiniz. Bu yaklaşım, bebeğinizin zamanla kendi kendini sakinleştirme ve bağımsız uykuya geçme becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
A
Ayşe S. ..
7 Ağustos 2025 12:04
Merhaba Fatma hanım oğlum 23 aylık bugüne kadar arada emerek bazen ise battaniyesine sarılıp emzikle, ben yanina uzanıp o şekilde uyudu. Sabah 6 buçuk 7 gibi uyanıyor öğlen uykusuna çok fazla direniyor.surekli hareket halinde yatmak dahi istemiyor . öğlen uyuması bazen 3ü 4ü buluyor.bu sefer 3 saat gündüz uykusu yapmak istiyor gece de 10 buçukta anca uyuyor haliyle.. ben nasıl memden ayrı uyumayı öğretebilrm yardımcı olur musunuz?💐
C
Candan G. ..
7 Ağustos 2025 17:46
5 aylık 22 haftalık oğlum kolikti o yüzden destekli uyumaya alıştı ama bunu aza indirmeye çalışırken şuan da 3 gündür berbat durumdayız destekli bile uyumuyor gündüz topluyorum 1 saat ancak zar zor uyumuş oluyor 3 gündür akşamda yarım saatte bir uyanarak sonunda sabah 5 de uyanık olmaya başladı öncesinde olması gerektiği gibi uyuttum hep zorluyordu ama yinede uyuyordu biyolojik saatlerine uygun davranıyordum şuan azıcık uyusa şükür diyecem bu ne kadar sürüyor Allah aşkına napcaz böyle biz tükendim
Fatma U.
Uzman Psikolog
8 Ağustos 2025 06:30
Ayşe Sevim; 23 aylık oğlunuzun memede veya yanınızda uyuma alışkanlığı, bu yaşta sık görülen bir uyku birliği durumudur. Gündüz uykusuna direnmesi ve gece geç yatması, uyku düzeninde değişiklik ve oğlunuzun bağımsızlaşma çabası içinde olduğunu gösterir.
Kademeli Ayrışma: Uyutma desteğini (emzirme, sallama) yavaşça azaltın.
Sabit Uyku Rutini: Her gün aynı saatte banyo, kitap gibi sakinleştirici bir rutin oluşturun.
Uyku Ortamı: Odanın karanlık, sessiz ve rahat olduğundan emin olun.
Tutarlılık ve Sabır: Uykulu ama uyanıkken yatağına koyarak kendi kendine uyumayı teşvik edin. Ağlasa da yanına gidip sakinleştirin ama kucaklamayın.
Zorlanırsanız, bir uyku danışmanına başvurmak size özel çözümler sunabilir.
Kademeli Ayrışma: Uyutma desteğini (emzirme, sallama) yavaşça azaltın.
Sabit Uyku Rutini: Her gün aynı saatte banyo, kitap gibi sakinleştirici bir rutin oluşturun.
Uyku Ortamı: Odanın karanlık, sessiz ve rahat olduğundan emin olun.
Tutarlılık ve Sabır: Uykulu ama uyanıkken yatağına koyarak kendi kendine uyumayı teşvik edin. Ağlasa da yanına gidip sakinleştirin ama kucaklamayın.
Zorlanırsanız, bir uyku danışmanına başvurmak size özel çözümler sunabilir.
Fatma U.
Uzman Psikolog
8 Ağustos 2025 06:32
Candan Güzel; 5 aylık 22 haftalık bebeğinizin kolik geçmişi nedeniyle destekli uyumaya alışması ve şu an uyku düzeninin bozulması oldukça zorlayıcı bir durum. Bu yaşadıklarınız, 4. ay civarında sıkça görülen ve uyku gerilemesi olarak adlandırılan bir döneme denk gelebilir. Bebeğinizin bu dönemde artan farkındalığı ve motor gelişimi, uykusunu etkileyebilir.
Sabır ve Tutarlılık: Bu durum geçicidir. Uyku rutinlerinize olabildiğince sadık kalın.
Destekli Uyutmayı Azaltma: Bebeği uykulu ama tam uyanıkken yatağa koymaya çalışarak kendi başına uyumasına teşvik edin.
Gündüz Uykusu: Gündüzleri çok kısa şekerlemeler yerine daha düzenli ve yeterli uyku almaya teşvik edin (aşırı yorgunluk gece uykusunu kötü etkiler).
Ortam: Odanın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.
Profesyonel Destek: Eğer tükenmiş hissediyorsanız ve durum düzelmiyorsa, bir çocuk doktoru veya uyku danışmanından yardım almaktan çekinmeyin. Bu süreçte yalnız değilsiniz.
Sabır ve Tutarlılık: Bu durum geçicidir. Uyku rutinlerinize olabildiğince sadık kalın.
Destekli Uyutmayı Azaltma: Bebeği uykulu ama tam uyanıkken yatağa koymaya çalışarak kendi başına uyumasına teşvik edin.
Gündüz Uykusu: Gündüzleri çok kısa şekerlemeler yerine daha düzenli ve yeterli uyku almaya teşvik edin (aşırı yorgunluk gece uykusunu kötü etkiler).
Ortam: Odanın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.
Profesyonel Destek: Eğer tükenmiş hissediyorsanız ve durum düzelmiyorsa, bir çocuk doktoru veya uyku danışmanından yardım almaktan çekinmeyin. Bu süreçte yalnız değilsiniz.
N
Nil B.
8 Ağustos 2025 06:35
8,5 aylık kızım üç gecedir tam 12 civarı uykusunda önce sesssizce iç çekerek sonra bağırarak ağlıyor. Uyandırana kadar çok uğraşıyoruz asla bizi duymuyor uyandırınca da gayet neşeli gülüyor ve nerdeyse 3e 4e kadar uyanık kalıyor,uykusu var sallayınca tekrar uyuyor ama dakikalar içinde yine uykusunda ağlamaya başlıyor. Çok tedirgin oluyorum bu haline onu rahatsız eden şey ne olabilir? Neden böyle davranıyor? Bu arada uyku saatlerinde uyku rutininde hiçbir değişiklik yok her şey aynı.
Fatma U.
Uzman Psikolog
8 Ağustos 2025 06:38
Eda Bayar; 8.5 aylık bebeğinizin gece uykusunda sessizce inleyip sonra ağlaması ve uyandırılınca neşeli olması, uyku terörü veya gece korkuları ile ilişkili olabilir. Bu durum, bebeğin derin uykudan yüzeysel uykuya geçişte zorlanmasıyla ortaya çıkabilir. Uyku rutininizde değişiklik olmaması, bu durumun fizyolojik bir nedeni olabileceğini düşündürüyor.
Sakin Yaklaşım: Bebeğiniz ağladığında sakin kalarak yanına gidin ve nazikçe rahatlatmaya çalışın. Uyandırmak yerine, yatağında sakinleşmesine yardımcı olun.
Aşırı Yorgunluktan Kaçınma: Bebeğinizin gün içinde yeterli ve düzenli gündüz uykusu aldığından emin olun, aşırı yorgunluk gece problemlerini artırabilir.
Uyku Ortamı: Odasının karanlık, sessiz ve rahat olduğundan emin olun.
Tutarlılık: Uyku rutininizi aksatmadan sürdürün
Bu durum genellikle geçicidir. Ancak endişeleriniz devam ederse veya bebeğinizin uyku problemleri günlük yaşamını olumsuz etkiliyorsa, bir çocuk doktoru veya uyku danışmanına başvurmak size özel rehberlik sağlayacaktır.
Sakin Yaklaşım: Bebeğiniz ağladığında sakin kalarak yanına gidin ve nazikçe rahatlatmaya çalışın. Uyandırmak yerine, yatağında sakinleşmesine yardımcı olun.
Aşırı Yorgunluktan Kaçınma: Bebeğinizin gün içinde yeterli ve düzenli gündüz uykusu aldığından emin olun, aşırı yorgunluk gece problemlerini artırabilir.
Uyku Ortamı: Odasının karanlık, sessiz ve rahat olduğundan emin olun.
Tutarlılık: Uyku rutininizi aksatmadan sürdürün
Bu durum genellikle geçicidir. Ancak endişeleriniz devam ederse veya bebeğinizin uyku problemleri günlük yaşamını olumsuz etkiliyorsa, bir çocuk doktoru veya uyku danışmanına başvurmak size özel rehberlik sağlayacaktır.
M
Merve Ö.
8 Ağustos 2025 11:45
Merhaba fatma hanim kizim 29 aylik 8 aydan bu yana odasini ayirdim ayagimda salliyordum kendisi sallanmk istemdi bende besigine yatrdim 3 4 gun zorlandim ama sonra kendi uyumaya basladi uyku arkadasiyla suan hala besiginde yatiyor kenarlari korunakli cikabilecegi yer yok sabah 7 bucuk gibi uyaniyor oglen 12 bucukta yatiriyirum 4 e kadar uyuyor cok mu sizce aksam 9bucuk gibi yatiriyorum normalmu sizce duzeltme yapmalimiyim birde emziksiz agliyor sadce yatarken veruyorum sorun olurmu
B
Beyza A. ..
8 Ağustos 2025 12:33
Merhaba Fatma hanım oğlum 7 haftalık bazı günler gündüzleri uyanıklık süresi fazla ki 17.00 dan sonra hiç uykusu yok 21.00 a kadar ama bazı günlerde gündüz sadece emiyor hemen geri uyuyor uyanıklık süresi çok az gece ise en en erken 21-23 saatleri arası uyuyor ve bu uykudan sonra 4 saat bir uykusu var sonra kalkıp emiyor ve 2 saat sonra uyanıklık süresi başlıyor geri uykuya damakta çok zorlanıyor yaptığımız bir hata var mı ya da olması gereken normal olan bu mu ? Şimdiden teşekkürler

Fadile B.
8 Ağustos 2025 12:42
İyi günler çok teşekkür ederim hocam bu konu için
Bebeğim 28 haftalık bazen gündüzleri hiç uyumuyor bazen de 2 kere uyuyor gece de 9 da uyuyor 3 de mama içiyor sonra 7 gibi uyanıyor aslında kendisi bu rütini oluşturdu bende hiç bozmadım 3 aylıkken başladık hala devam ediyoruz ama gündüz uyumaması beni çok yoruyor
Bebeğim 28 haftalık bazen gündüzleri hiç uyumuyor bazen de 2 kere uyuyor gece de 9 da uyuyor 3 de mama içiyor sonra 7 gibi uyanıyor aslında kendisi bu rütini oluşturdu bende hiç bozmadım 3 aylıkken başladık hala devam ediyoruz ama gündüz uyumaması beni çok yoruyor
S
Seda D.
8 Ağustos 2025 14:08
Merhaba öncelikle destekleriniz içinteşekkürler. Oğlum 6 aylık gece 19:00-20:00 gibi uyuyor ve saat 5:00-6:00gibi uyandıktan sonra 2 saat olmadan uyku belirtileri veriyor emerek destekle uyutuyorum ama 20-30 dk sonra uyanıyor, bu süreç bütün gün sürüyor. Gündüz uyku süresini nasıl uzatabilirim veya uyku periyotlarını nasıl azaltabilirim.
M
Meerim S. K.
8 Ağustos 2025 15:02
Merhaba Fatma hanım 💐
Bebeğim 9 ay 14 günlük,doğduğu günden beri uykusu kötü.İlk 3 ay yenidoğan ve sık sık emmesi lazım dedik bekledik.Gaz problem de yaşadık o yüzden aspiratörü açıp kucakta ya da bebek arabasında uyuttuk çoğu zaman. Memede uyutmayı 5.ayında kestim,arabada uyutmayı da bıraktık ama hala çok değişen bir şey yok.Sabah 7de uyanır 9:30 gibi ilk uykusunu yapar.Tam 40 dk sonra uyanıyor ve kucakta sallayarak tekrar uyutuyorum,şansımız varsa 1,5 saati tamamlıyor. İkinci uykuya 14:30da yatıyor yine 40dk’ya uyanıyor ve yine aynı…1,5saat uyutmaya çalışıyorum.Akşam 8-9 arasında gece uykusu ve orası tamamen belirsiz oluyor.Bazen 2-3 saat uyuyor, bazen 1 saat olmadan uyanıyor ve tekrar sallama.Son zamanlarda her uyandığında ağlıyor ve memeye ulaşana kadar da susmuyor.Bunca zamandır rutin yapmaya devam ediyorum banyo masaj bol bol temas sevgi…vs ama bir sonuç alamayınca çok üzülüyorum.Uyku eğitimi alırsak gerçekten işe yarar mı acaba? Bazen benim bebeğim hiç düzgün uyumayacak gibi geliyor 😔eşim ikimizde çok yorgunuz artık.Nasıl çözüm bulabiliriz?
Bebeğim 9 ay 14 günlük,doğduğu günden beri uykusu kötü.İlk 3 ay yenidoğan ve sık sık emmesi lazım dedik bekledik.Gaz problem de yaşadık o yüzden aspiratörü açıp kucakta ya da bebek arabasında uyuttuk çoğu zaman. Memede uyutmayı 5.ayında kestim,arabada uyutmayı da bıraktık ama hala çok değişen bir şey yok.Sabah 7de uyanır 9:30 gibi ilk uykusunu yapar.Tam 40 dk sonra uyanıyor ve kucakta sallayarak tekrar uyutuyorum,şansımız varsa 1,5 saati tamamlıyor. İkinci uykuya 14:30da yatıyor yine 40dk’ya uyanıyor ve yine aynı…1,5saat uyutmaya çalışıyorum.Akşam 8-9 arasında gece uykusu ve orası tamamen belirsiz oluyor.Bazen 2-3 saat uyuyor, bazen 1 saat olmadan uyanıyor ve tekrar sallama.Son zamanlarda her uyandığında ağlıyor ve memeye ulaşana kadar da susmuyor.Bunca zamandır rutin yapmaya devam ediyorum banyo masaj bol bol temas sevgi…vs ama bir sonuç alamayınca çok üzülüyorum.Uyku eğitimi alırsak gerçekten işe yarar mı acaba? Bazen benim bebeğim hiç düzgün uyumayacak gibi geliyor 😔eşim ikimizde çok yorgunuz artık.Nasıl çözüm bulabiliriz?