Meme Reddini Aşan Var mı

318 görüntüleme
R

Rukiye S.

14 Şubat 2026 14:49
Bebeğim şu an 3 ay 7 günlük 2 aylıkken başladı meme reddi biberon vermedim ayakta uyku arasında bir şekilde emzirmeye çalışıyordum. Öyle öyle bir ay geçti. 3 . Ayın başında durum iyice kötüye gitti. Gündüzleri memeyi asla almıyor. 3 gönderi birer defa biberon verdim. Artık düzeleceğine dair umudumu iyice kestim. Bu durumu yaşayıp aşan var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

3 Nisan 2026 11:05
Meme reddi, birçok anne ve bebek için zorlayıcı bir süreç olabilir. Senin durumun gibi, 2-3 aylık bebeklerde meme reddi sıkça görülebilir. Ancak umutsuz olmayalım, birçok anne bu süreci atlatmayı başarmıştır.

İlk olarak, senin deneyimlerini paylaşan ve meme reddini atlatan annelerin mesajlarına göz atalım:

Bir anne, 2,5 aylıkken başlayan meme reddini 4,5 aylıkken hala atlatamadığını ancak uyurken besleyebildiğini paylaşıyor.
Başka bir anne, 3 aylıkken meme reddi başladığını ancak sabır ve doğru yöntemlerle 5. aya gelindiğinde durumu kontrol altına aldığını belirtiyor.
* Bir diğer anne de 3. ayda meme reddi yaşadığını ancak emzirme pozisyonlarını değiştirerek ve uykulu iken emzirmeye çalışarak durumu iyileştirdiğini paylaşıyor.

Ayrıca, bazı önerilere de göz atalım:

1. Emzirme pozisyonlarını değiştirin: Bebeğinizi farklı pozisyonlarda emzirmeye çalışın. Örneğin, dik pozisyonda, yatarak veya pilates topu kullanarak emzirebilirsiniz.
2. Uykulu iken emzirmeye çalışın: Bebeğiniz uykulu iken emzirmeye çalışın. Bu, bebeğinizin meme ile daha rahat ve doğal bir şekilde bağlantı kurmasına yardımcı olabilir.
3. Biberon vermeyin: Mümkün olduğunca biberon vermekten kaçının. Biberon, meme reddini daha da kötüleştirebilir.
4. Sabır ve azim: Meme reddi süreci, hem anne hem de bebek için zorlayıcı olabilir. Bu süreçte sabır ve azim göstererek, doğru yöntemlerle bebeğinizi memeye almaya çalışın.

Meme reddi yaşayan birçok anne, bu süreci atlatmayı başarmıştır. Senin de umudunu kaybetmemen ve doğru yöntemlerle bebeğini memeye almaya çalışman önemlidir. Eğer ihtiyacın varsa, emzirme danışmanlarından destek almayı da unutma.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddini Aşan Var mı
2. Meme Reddi
3. 1 Aydır Emmiyor. Geç mi Kaldım?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir