1 Aydır Emmiyor. Geç mi Kaldım?
103 görüntüleme
K
Kübra N. Ş.
15 Kasım 2025 18:20
Kızım 4ay 19 günlük. Doğum kilosu 3700 şu an en sonki4 aylık kontrolde 7000 idi. 3 aylıkken meme reddi yaşamaya başlamıştım çok zor emiyordu bağırış çağırış, kilo alımında da azalma olmaya başladığı için doktorumuz emzirdikten sonra mama takviyesi yapmamı söylemişti öyle yaptım ancak bir süre sonra tamamen emmeyi bıraktı oysa ilk üç aya kadar gayet güzel emiyordu ve kilo alımı da gayet iyiydi. Şu an ne yaptıysam emmiyor, sürekli deniyorum ama memeye geldiği an çığlık kıyamet:( neyi yanlış yapıyorum neden böyle yapıyor anlamıyorum, danışmanlık almadım geç mi kaldım acaba? Yaşayan var mı aramızda?
S
Seda
15 Kasım 2025 18:26
Kübra hanım ben 3.5 ayken oğlumda bu durumu yaşadım memeye geldiğinde ağlıyor ağlıyor ağlıyor uykuya geçirmek asla istemiyordum çözümü uyanınca sağdım bibrron almıyorsa kaşıkla verdim veya şırı ga ile sıktım sütüunutmasın diye uykuya geçerken çok aç olmamasına dikkat ettim eğer 2 saatte bir uyutuyorsanız saatini dksını bile kaçırmayın daha çok hırçınlaşıyorlar ve gece emzirmelerini her iki saatte bir yaptım gündüz beni yıprattığı için ayrıca mesela saat sabah 11 de uyudu iki saat uyuyor 13 de uyanacakmı ben 12.45 alıyorum mememe getiriyorum uykuluyken emziriyordum doğal olarak ağlama hırçınlık açlık olmuyordu çok ama çok zor ve ben de atlatmış sayılmam ayrıca emzirme pozisyonlarınızı değiştirin mesela bebeği emzirme yastığına koyup yatarak emzirme gibi yani nsaıl mutluysa uykuya hep memede emerek geçiriyorsanız sizin uyutacapınızıda düşünebilir istemeyebilir
S
Sena S.
15 Kasım 2025 18:26
Bizde 3 aylikken meme reddi yaşadık gece uykuda emiyordu gündüz asla emziremiyordum cok nadir uzanarak emzirince aliyordu ya da yatak ucuna oturup zıplayarak emziriyodum ne çileydi anlatamam mama tavkiyesi aldık biberonu alınca daha da artmıştı millet tamamen bırakır hic emmez dediler napim aç mı kalsın dedim meğer atakmış şimdi eskiye nazaran cok iyi bir ay sürdü ama bu esnada sağım yaptim Kübra hanım birde e bebegin danismanlik hizmeti var whatsap uzerinden iletişime geciyorsunuz ben cok memnun kaldım oneririm
E
Elif Z.
15 Kasım 2025 18:28
Merhabalar. Defalarca meme reddi yaşamış biri olarak yazıyorum. Hatta en son yaşadığımz meme reddi cok şiddetliydi. Şu an sadece yatarak emiyor beni maalesef.bebek eğer kolunuza geldiğinde ağlıyorsa unutturma yöntemini denemelisiniz. Bir hafta 10 günkadar hic göğsünüze almayın. Sutunuzu yarım saate bir sağın. Sağdiniz sütü de biberon kaşıkla vermelisiniz. Eğer biberon kullanıyorsanız maalesef cok zor.
E
Elif Z.
15 Kasım 2025 18:29
Ucretsiz danismanliklar da var alabilirsiniz evet

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
15 Kasım 2025 18:51
Merhaba sebebi konusunda sayfama bakarsanız fikir olabilir geç olmadığını düşünüyorum https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
K
Kübra N. Ş.
15 Kasım 2025 20:01
İlk zamanlar red olmasın diye neler denedim. Ayakta emzirdim pilates topunda zıplayarak denedim. Bi ara gündüz almıyordu gece uykularının arasında veriyordum. Ama artık hiçbir şekilde almıyor çok üzgünüm gerçekten emmediği için de sütüm iyice azaldı :(