Bebekler Geceleri Neden Sık Uyanır ?

999 görüntüleme
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

19 Mayıs 2026 22:00
Bebeklerin geceleri sık uyanması, gelişimlerinin tamamen doğal bir parçasıdır. Yetişkinlere göre uyku döngüleri çok daha kısadır ve derin uykudan hafif uykuya geçerken kolayca uyanabilirler.
Psikolojik ve fizyolojik açıdan bakarsak, ilk aylarda açlık ve gaz gibi fiziksel ihtiyaçlar ön plandadır. İlerleyen dönemlerde ise motor becerilerin gelişmesi, diş çıkarma ve en önemlisi "ayrılık kaygısı" uyanmaları tetikler. Bebek, güvenli liman olarak gördüğü ebeveyninin varlığını hissetmek ve sakinleşmek ister.
Özetle bu uyanmalar hem nörolojik gelişimin bir sonucu hem de bebeğinizin sizinle bağ kurma ve güvende hissetme ihtiyacının bir göstergesidir.
Ö

Özlem E. ..

20 Mayıs 2026 00:14
Neden olabilir
N

Nida

Premium Üye
20 Mayıs 2026 02:35
Her akşam 18.00 dan önce son uykusunu yapıyor ve genellikle 20.00-20.30 gibi gece uykusuna yatırıyorum. Ve genellikle 10-11 gibi uyanıyor uyanması açlık sebebiyle değil bazen gaz çıkartmaya çalışırken uyanıyor bazen ise sebebini çözemediğim şekilde uyanıyor
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
21 Mayıs 2026 12:09
Yani Fatma hanım. Konuyu açıp sorulan iki soruya cevap verip sonrakileri görmemek ne bileyim. İlk defa birşey ihtiyaçım oldu soru sordum. 2 gün olacak cevap yok.
G

Gül Y.

21 Mayıs 2026 21:31
Bebeğim sadece memede uyuyor 7 aylık işe başlayacağım çok üzülüyorum normal uyur mu ben yokken ne yapmam gerek hiç bilmiyorum çok kötü hissediyorum kucağıma alıyorum piş pişliyorum sallıyorum illa emmek istiyor ne yapmalıyım
Ö

Özlem E. ..

22 Mayıs 2026 06:10
Sorulara cevap vermeyecekseniz neden konu açtınız anlamıyorum. 2-3 soruya cevap vermişsiniz o kadar kimse sizden detaylı uyku eğitimi bilgisi istememiş. İlk zamanlar düşünüyordum da artık iş sadece paraya dönmüş vazgeçtim almaktan. Uygulamada bile para verip üye olmayınca cevap alamıyorsunuz. Neyse ben en iyisi üyeliğimi sileyim. Mutlu olanlar devam etsin.
I

Ismahan İ.

25 Mayıs 2026 15:57
Merhabalar benimde 8 aylık bir kızım var bizde bir rutin oluşturamadık gündüz de gece de uyku saatleri sürekli değişiyor onun ruh haline uyku isteğine göre ayarlıyorum bende artık ama uykuları genel olarak kısaldı gündüzleri en azından birinci yada ikinci uykusu 2 3 saat olurdu şimdi en fazla ya yarım saat yada bir saat uyuyor gece de çok uyanıyor hem bir rutinimiz olsun hem de uzun uyusun istiyorum ne yapmalıyım (ayrıca diş çıkarma dönemindeyiz etkisi var mıdır)
G

Gamze Y.

25 Mayıs 2026 17:48
Hocam oğlum 10 aylık geve 2 saatte bi meme için uyanıyor. Nadiren 4 saate çıkarıyor geçenlerde her saat başı kalkmaya başladı artık çok uykusuz kalıyoruz emmeden asla uykuya dönmüyor
B

Betül I.

Premium Üye
27 Mayıs 2026 20:14
Bebegim 8 ay 3 gunluk 20

30 da uyuyor gece 2 3 saatte bir uyaniyor sabah 06.30 civari uyaniyor 07.00 ye kadar emiyor vs sonra uyaniyor
E

Elif D. Ç.

Premium Üye
31 Mayıs 2026 13:06
Merhaba 5 aylık bir oğlum var kolik bebekti mecburen kucakta sallayarak uyutmaya alıştı. Gündüz ne yaparsam yapayım beşiğinde uyumuyor bazen 2 saat kucağımda sallıyorum gündüz uykularını alsın diye. 2 hafta öncesine kadar beşiğinde geceleri gayet güzel uyuyordu 1-2 saatte bir kalkıp emip hemen geri uyuyordu. 2 haftadır gece uykuları da bozuldu 15-30 dk bir kalktığı oluyor dayanacak gücüm kalmadı ne olur yardım edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir