Diş Çıkarma Hakkında
2304 görüntüleme

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
11 Ağustos 2025 09:34
Merhaba Sevgili Anneler ve Babalar,
Diş çıkarma dönemi ile alakalı bazı sorularınız olduğunu görüyorum ancak arama butonu ile hepsine ulaşamıyorum bu sebeple sizin aklınıza takılan soruları buraya iletip cevap alabilirsiniz 🫶🏻
Diş çıkaran bebeklerin anneleri olarak burada buluşalım 🙏🏼
Kısaca bilgi verecek olursam ;
Diş çıkarma süreci 4-6 aylık dönemde başlasa da çoğunlukla ilk diş 6-8 ay gibi sürelerde ağız içerisinde belirir 🦷
Peki bebeğiniz diş çıkarırken onu rahatlatmak için neler yapabilirsiniz?
1- Soğuk uygulamalar; 🧊
bebeğinizin emziğini soğuk suda bekleterek vermek, diş kaşıyıcıları buz dolabında saklamak veya müslin bezleri biraz ıslatarak soğutmak gibi yöntemler tercih edebilirsiniz
2 - Soğuk gıdalar;
Eğer bebeğiniz ek gıda sürecinde ise soğuk gıdalar ile kaybolan iştahını biraz hareketlendirebilir ve ağrılarını dindirebilirsiniz. Soğuk çorbalar, smoothieler hazırlayabilirsiniz.
3- Diş çıkarma jelleri ve granülleri, 🪥
İçeriği temiz ürünleri kullanabilirsiniz.
Bu içeriğin video haline ve önermediğim başlıklara ulaşmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
👇🏼
Instagram: drnazligulec
https://www.instagram.com/reel/DNNVKMsoNye/?igsh=MTlydGxzYnhpcjVnaQ==
https://www.instagram.com/reel/DNsc0n52uFI/?igsh=bGJrMTE2ZjFsdHFp
Sevgiler 💕
Diş çıkarma dönemi ile alakalı bazı sorularınız olduğunu görüyorum ancak arama butonu ile hepsine ulaşamıyorum bu sebeple sizin aklınıza takılan soruları buraya iletip cevap alabilirsiniz 🫶🏻
Diş çıkaran bebeklerin anneleri olarak burada buluşalım 🙏🏼
Kısaca bilgi verecek olursam ;
Diş çıkarma süreci 4-6 aylık dönemde başlasa da çoğunlukla ilk diş 6-8 ay gibi sürelerde ağız içerisinde belirir 🦷
Peki bebeğiniz diş çıkarırken onu rahatlatmak için neler yapabilirsiniz?
1- Soğuk uygulamalar; 🧊
bebeğinizin emziğini soğuk suda bekleterek vermek, diş kaşıyıcıları buz dolabında saklamak veya müslin bezleri biraz ıslatarak soğutmak gibi yöntemler tercih edebilirsiniz
2 - Soğuk gıdalar;
Eğer bebeğiniz ek gıda sürecinde ise soğuk gıdalar ile kaybolan iştahını biraz hareketlendirebilir ve ağrılarını dindirebilirsiniz. Soğuk çorbalar, smoothieler hazırlayabilirsiniz.
3- Diş çıkarma jelleri ve granülleri, 🪥
İçeriği temiz ürünleri kullanabilirsiniz.
Bu içeriğin video haline ve önermediğim başlıklara ulaşmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
👇🏼
Instagram: drnazligulec
https://www.instagram.com/reel/DNNVKMsoNye/?igsh=MTlydGxzYnhpcjVnaQ==
https://www.instagram.com/reel/DNsc0n52uFI/?igsh=bGJrMTE2ZjFsdHFp
Sevgiler 💕

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
15 Ağustos 2025 18:38
Daha mukuslu veya daha ishal benzeri durum tükürük artışı ile bazen görülebiliyor. Miktarı da biraz ağrıları oldukça emme miktarı artıyor ona bağlı ☺️ bebeğinizin bağırsak florası da gelişiyor yedikleri ile, probiyotik desteği için yoğurt ekleyebilirsiniz beslenmesine.
Eğer ‘ishal’ durumu mevcutsa çocuk doktorunuz ile durumu konuşmanızı tavsiye ederim ama muhtemelen sadece daha sık ve biraz daha akışkan yapıyor ☺️
uyku hijyeni açısından da değerlendirin bakalım ☺️ gün içerisinde de elinde tutabileceği ve orayı kaşıyacağı soğuk güvenli ürünler verin.
Bu bir süreç ve elbette ağrıları uyku kalitesini bozuyor, hepimiz aynı yollardan geçiyoruz ☺️
Eğer ‘ishal’ durumu mevcutsa çocuk doktorunuz ile durumu konuşmanızı tavsiye ederim ama muhtemelen sadece daha sık ve biraz daha akışkan yapıyor ☺️
uyku hijyeni açısından da değerlendirin bakalım ☺️ gün içerisinde de elinde tutabileceği ve orayı kaşıyacağı soğuk güvenli ürünler verin.
Bu bir süreç ve elbette ağrıları uyku kalitesini bozuyor, hepimiz aynı yollardan geçiyoruz ☺️
E
Edanur C. ..
15 Ağustos 2025 19:36
Çok teşekkür ederim nazlı hanım kakasını biraz daha takip edip doktoru ile görüşeceğim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler iyi çalışmalar diliyorum ☺️
S
Sümeyye S.
15 Ağustos 2025 21:12
Merhaba Nazlı Hanım, çok teşekkür ederiz bilgilendirme için sağ olun. Bugün ağız temizliği başlıklı bir soru vardı o soru sonrasında aklıma takıldı size sormak isterim. Baby Banana markasının diş fırçası var muz şeklinde aynı zamanda diş kaşıyıcı geçen ay onu diş kaşıyıcı olarak kullanmaya başladık, katı gıda başladıktan sonra diş fırçası olarakta kullanırız diye almıştık. Bebeğimiz çok seviyor onu evirip çevirip baya vakit geçiriyor. Buzlukta soğutuyoruz. Soğuk oluyor ama buz gibi olmuyor elimize aldığımızda ısınmaya başlıyor. Yine de buzluk değilde buzdolabının üst kısmında mı soğutmak gerekiyor? Bir de biz diş fırçalar şekilde kullanmıyoruz ama tadım sonrası ona veriyoruz fırça kısmını da damaklarına sürüyor zaten yine de diş fırçalar şekilde bizim mi uygulamamız gerekiyor? Bebeğimiz 6 ay 18 günlük henüz dişimiz yok. 3. ayında diş çıkarma dönemine girdiğimizi düşündüren belirtileri vardı. Salya artışı vs. Takipli olduğumuz doktorumuz tükürük bezlerinin geliştiğini belirtilerin diş çıkarmayla da benzer belirtiler gösterdiğini söylemişti. 3-4. ay arası diş kaşıyıcı kullanmaya başladık. 5. ayda salya artışı önceki aylara kıyasla neredeyse yok denecek kadar azaldı ama sık sık elini, oyuncağını ağzına götürme, kulak çekiştirme, normalden daha huzursuz, uykuya geçişte zorlanma, daha çok emme isteği arttı. Diş kaşıyıcıları hepsi %100 silikon buzlukta soğuturak, bezleri biraz ıslatarak soğutarak kullandık kısa süreli rahatlıyordu fakat ağrısı olduğu o kadar belliydi ki parasetamol şurupla rahatlıyordu. Atak haftası da üstüne eklenince 2-3 hafta onun içinde bizim içinde çok yorucu geçti ama geçti… Son kontrolümüzde de henüz diş yoktu ama anlaşılan o ki hareketlilik var. Bir de katı gıda tadımlarına başladık ağız bakımı konusunda neler yapmalıyız öğrenmek istiyoruz. Çok uzun oldu vaktinizi alacak kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederiz. 😊
Z
Zehra D.
15 Ağustos 2025 21:39
Merhana nazlı hanım bebeğim 38 hafta 2870 gram doğdu şuan 11 buçuk aylık 8500 kilo az mı sadece anne sütü aldı katı gıda içinde çok iştahlı bir bebek değil kan tahlililleri normal hala dişi çıkmadı bu aralar eli fazla ağzında umarım patlatır ağzına çok bakamıyorum izin vermiyor endişelenmeli miyim erkek bebek

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ağustos 2025 19:18
Sümeyye hanım, şuan ben bebeğime ne yapıyorsam aynısını yapıyorsunuz ☺️
Bu konuda detaylı bi açıklama bıraktım birinin sorusuna aslında ama bi başlık açarak yazmak sanırım herkesin ulaşması için daha faydalı olacak 🍀
Öncelikle diş kaşımaya yönelik bu gereçler zaten ‘buz’ gibi donmaz, o yüzden ben de buzlukta saklıyorum.
Bebeğinizin dişi çıkana kadar bu şekilde ilerleyebilirsiniz ancak bir ağız kokusu vs fark ederseniz temiz biz bez ile karbonatlı su ile silme yapabilirsiniz.
Gelelim diş çıkarma konusuna 🦷
Bebeklerin oral döneminin başlaması, vücudun ek gıdaya hazırlığı, tükürük bezlerinin çalışması vs derken salyalı bir dönem başlıyor. Bu öncelikle herşeyin yolunda olduğunu gösterir 🥰
Ancak diş çıkarma ile dişin hareket etmesi farklı şeyler;
Bu ne demek?
Dişlerimiz çene kemiğimizde tomurcuk gibi başlayarak yavaş yavaş bir şekil alıp yüzeye doğru hareket ediyor. Dolayısı ile biz ağızda hiç bir diş görmediğimizde ama bebeğimiz huzursuz olduğunda dişlerin hareket ettiğini biliyoruz.
Azı dişler hareket ettiğinde bu kulak çekiştirmeler daha fazla oluyor 🥲
Yapacağımız yine klasik uygulamalar, bebeğimizin konforunu arttırmak. Geri kalanı doğal süreç ve bu ağrılar fizyolojik ağrılar. Tamamen yok etmek zaten çok da mümkün değil ☺️
Ek gıda döneminde yavaş yavaş daha sert kopma riski olmayan gıdaları soğutarak verebilirsiniz eline sadece tadına bakması ve kaşıması için. ( soğan, sarımsak, pırasa dondurma işini önermiyorum )
Devam eden süreçte de şöyle ilerlemelisiniz ; dişi gördüğümüz andan itibaren ebeveyn destekli fırçalama 💕 macun konusunda ben kullanılması taraftarıyım ancak fırçaya sadece değdiriyoruz. O meşhur sorunun cevabı ise; ben florürlü macun öneriyorum 😅 tercih annenin ve babanın 💕
Aklınıza takılan bişey olursa burdayım 🍀
Sevgiler
Bu konuda detaylı bi açıklama bıraktım birinin sorusuna aslında ama bi başlık açarak yazmak sanırım herkesin ulaşması için daha faydalı olacak 🍀
Öncelikle diş kaşımaya yönelik bu gereçler zaten ‘buz’ gibi donmaz, o yüzden ben de buzlukta saklıyorum.
Bebeğinizin dişi çıkana kadar bu şekilde ilerleyebilirsiniz ancak bir ağız kokusu vs fark ederseniz temiz biz bez ile karbonatlı su ile silme yapabilirsiniz.
Gelelim diş çıkarma konusuna 🦷
Bebeklerin oral döneminin başlaması, vücudun ek gıdaya hazırlığı, tükürük bezlerinin çalışması vs derken salyalı bir dönem başlıyor. Bu öncelikle herşeyin yolunda olduğunu gösterir 🥰
Ancak diş çıkarma ile dişin hareket etmesi farklı şeyler;
Bu ne demek?
Dişlerimiz çene kemiğimizde tomurcuk gibi başlayarak yavaş yavaş bir şekil alıp yüzeye doğru hareket ediyor. Dolayısı ile biz ağızda hiç bir diş görmediğimizde ama bebeğimiz huzursuz olduğunda dişlerin hareket ettiğini biliyoruz.
Azı dişler hareket ettiğinde bu kulak çekiştirmeler daha fazla oluyor 🥲
Yapacağımız yine klasik uygulamalar, bebeğimizin konforunu arttırmak. Geri kalanı doğal süreç ve bu ağrılar fizyolojik ağrılar. Tamamen yok etmek zaten çok da mümkün değil ☺️
Ek gıda döneminde yavaş yavaş daha sert kopma riski olmayan gıdaları soğutarak verebilirsiniz eline sadece tadına bakması ve kaşıması için. ( soğan, sarımsak, pırasa dondurma işini önermiyorum )
Devam eden süreçte de şöyle ilerlemelisiniz ; dişi gördüğümüz andan itibaren ebeveyn destekli fırçalama 💕 macun konusunda ben kullanılması taraftarıyım ancak fırçaya sadece değdiriyoruz. O meşhur sorunun cevabı ise; ben florürlü macun öneriyorum 😅 tercih annenin ve babanın 💕
Aklınıza takılan bişey olursa burdayım 🍀
Sevgiler

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ağustos 2025 19:22
Zehra hanım ben uzman diş hekimiyim, kilo konusunda bişey söylemem çok doğru olmaz onu çocuk doktorunuz ile konuşmalısınız ama bence kilo konusu fazlaca kafaya takılan bişey. Sanırım bizim toplumumuzun yarattığı bir baskı bu 🥲
Bebeğiniz sağlıklı ise ve zaten doktorunuz kontrollerde ekstra bi takviye önermediyse sorun yoktur, sadece kişisel fikrim, ısrar edilerek yemek yedirmeyin bu da isteksizliğe hatta redde sebep oluyor.
12. Aya kadar bekliyoruz ilk dişin gelmesini, sonra çocuk doktorunuz tahliller ile kontrol ediyor. Benim de hastalarım arasında çok fazla 16. Ayda ilk dişini çıkaran sağlıklı bebekler var yani endişe etmeyin 💕 kontrolleri ihmal etmeyin ve ısırmasını teşvik edecek gıdalar verin eline, hem oynasın hem çiğnesin 🍀
Bebeğiniz sağlıklı ise ve zaten doktorunuz kontrollerde ekstra bi takviye önermediyse sorun yoktur, sadece kişisel fikrim, ısrar edilerek yemek yedirmeyin bu da isteksizliğe hatta redde sebep oluyor.
12. Aya kadar bekliyoruz ilk dişin gelmesini, sonra çocuk doktorunuz tahliller ile kontrol ediyor. Benim de hastalarım arasında çok fazla 16. Ayda ilk dişini çıkaran sağlıklı bebekler var yani endişe etmeyin 💕 kontrolleri ihmal etmeyin ve ısırmasını teşvik edecek gıdalar verin eline, hem oynasın hem çiğnesin 🍀
H
Hatice Ö.
16 Ağustos 2025 19:41
Nazlı hanım diş macunu olarak siz ne önerirsiniz peki bir çok marka var bir de florürlü florürsüz olarak ayrılmış durumda bazı hekimler, haliyle kafa karışıklığı oluyor

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
16 Ağustos 2025 19:55
Hatice hanım,
Bir marka önermem mümkün değil maalesef ama konuyu size izah edeyim kendiniz karar verin 🍀
Çürüğün engellenmesinde florür çok önemli, her ne kadar son yıllarda yerini hidroksiapatit alabilir dense de biz güncel olarak florürlü macun öneriyoruz.
Florürden korkma sebebimiz florozis ise diş macunu ile bunu yapma şansınız neredeyse yok 😅 bu konuda daha çok bölgedeki su etkili.
Macunu şöyle kullanıyoruz; bebeğimiz tükürmeyi öğrenene kadar fırçaya ‘değdirme’ şeklinde sürüyoruz. Bebeğimiz tükürmeyi öğrenince ( takribi 2 yaş) mercimek tanesine geçiyoruz ve daimi dişleri görene kadar böyle devam, sonra gerekiyorsa nohut tanesine geçiyoruz.
Yukarıda bir başka annemiz ile bu konuyu konuştuk orayı da incelerseniz eğer burda ‘şart’ olan şey macun değildir aslında, şart olan fırçalamanın olmasıdır ☺️ bilimin bize söyledikleri bunlar 🍀
Sizin içiniz florürsüz macunla rahat edebilir veya hiç kullanmayabilirsiniz macunu elbette, benim tercihim florürlü macundan yana 🥰
Konu hakkında aklınıza takılan bişey olursa daha detaylı konuşabiliriz ☺️🙏🏼
Bir marka önermem mümkün değil maalesef ama konuyu size izah edeyim kendiniz karar verin 🍀
Çürüğün engellenmesinde florür çok önemli, her ne kadar son yıllarda yerini hidroksiapatit alabilir dense de biz güncel olarak florürlü macun öneriyoruz.
Florürden korkma sebebimiz florozis ise diş macunu ile bunu yapma şansınız neredeyse yok 😅 bu konuda daha çok bölgedeki su etkili.
Macunu şöyle kullanıyoruz; bebeğimiz tükürmeyi öğrenene kadar fırçaya ‘değdirme’ şeklinde sürüyoruz. Bebeğimiz tükürmeyi öğrenince ( takribi 2 yaş) mercimek tanesine geçiyoruz ve daimi dişleri görene kadar böyle devam, sonra gerekiyorsa nohut tanesine geçiyoruz.
Yukarıda bir başka annemiz ile bu konuyu konuştuk orayı da incelerseniz eğer burda ‘şart’ olan şey macun değildir aslında, şart olan fırçalamanın olmasıdır ☺️ bilimin bize söyledikleri bunlar 🍀
Sizin içiniz florürsüz macunla rahat edebilir veya hiç kullanmayabilirsiniz macunu elbette, benim tercihim florürlü macundan yana 🥰
Konu hakkında aklınıza takılan bişey olursa daha detaylı konuşabiliriz ☺️🙏🏼
H
Hacer D.
17 Ağustos 2025 17:19
Merhaba nazlı hanım oğlumun ateşi alından 37 civarı kulaktak 38.3 civarı çıkarıyor herhangi huysuzluğu burun akıntısı halsizlik vs yok diş çıkarmada ateş bu şekilde görülürmü. Birde kulaktan ölçümde arka arkaya ölçtükce artıyor değer bu normalmi teşekkürler
S
Sibel Y. ..
17 Ağustos 2025 19:59
Nazlı hocam merhaba benim kızım 1 yaşında üst dişlerini çıkartırken ateş oluyor yanaklarını baya kızarıyor kaşıyor ateş olması normal mi parol veriyorum ateşi çıkınca ne yapmam lazım ateş olması normal mi teşekkür ederim 🙏
S
Seda
18 Ağustos 2025 14:35
Nazlı hocam merhabalar şuanda tam 5 aylık 2 gündür ağlama krizleri kısa ama sürekli uyuma ve emme istediği kucakta bile durmak istemiyor alt damaklarında beyaz şişlikler var dişmi çıkarıyor ne yapabilirim bu süreçte yardımcı olur musunuz

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
18 Ağustos 2025 14:44
Sevgili Hacer hanım ve Sibel hanım,
Aslında diş çıkarırken kitabi bilgi olarak ateş beklemeyiz. Elbette lokal hafif ısı artışı olur ancak genelde o bölgenin eldeki mikropların ağıza bulaşması ile enfekte olması veya boğaza/ mideye yerleşmesi ile görülür. Böyle durumlarda tabi ki atel düşürücü kullanabilirsiniz ancak kulak enfeksiyonu vb durumların olmadığından emin olun lütfen, çocuk doktorunuz bunu her kontrolünde teyit ediyordur zaten. Yukarıda yazdığım ve videomda anlattığım diğer uygulamaları yapabilirsiniz ☺️
Aslında diş çıkarırken kitabi bilgi olarak ateş beklemeyiz. Elbette lokal hafif ısı artışı olur ancak genelde o bölgenin eldeki mikropların ağıza bulaşması ile enfekte olması veya boğaza/ mideye yerleşmesi ile görülür. Böyle durumlarda tabi ki atel düşürücü kullanabilirsiniz ancak kulak enfeksiyonu vb durumların olmadığından emin olun lütfen, çocuk doktorunuz bunu her kontrolünde teyit ediyordur zaten. Yukarıda yazdığım ve videomda anlattığım diğer uygulamaları yapabilirsiniz ☺️

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
18 Ağustos 2025 14:45
Seda hanım, tanımınıza göre diş gibi duruyor. Yapabileceklerinizi yukarıda anlattım ayrıca bir videoda ekledim tüm bunlar bebeğiniz için uygundur ☺️ diş çıkarma sürecine girmişsiniz ancak bu hemen dişin çıkacağı anlamına gelmeyebilir o yüzden bebeğinizin konforunu bu uygulamalar ile arttırmaya çalışalım 💕 sevgiler
H
Hilal C. ..
18 Ağustos 2025 15:56
Nazlı hocam merhabalar, bebeğim 5 buçuk aylık, 2 aydır aşırı salya artışı ve huzursuzluk var gece uykuları çok bölünüyor ağlayarak uyanıyor uykusundan, diş kaşıyıcıları ağzına almak istemiyor midesi bulanıyor bende zorlamıyorum, 2 gündür diş granülü kullanıyorum ama ne kadar etkili oldu bilemedim. Altta 2 tane beyaz kare şeklinde bir görüntü var diş sanırım bunlar ama dokununca bir şey hissedilmiyor, diş midir acaba bunlar

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
18 Ağustos 2025 18:08
Merhaba Hilal hanım,
Dişler önce kemik içerisinde sonra dişetini geçerek yüzeye ulaşıyorlar. Dolayısıyla kemik genişleyecek, sonrasında yavaş yavaş diş çıkacak ☺️
Diş kaşıyıcı için zorlamayın, tercih ediyorsa sert gıda İle kaşıyabilir veya elini kullanabilir veya hiç birini istemeyebilir ☺️kuralımız : bebek ne isterse o 💕
Granül veya jeller için de, çok huysuzlandığı zaman tercih edebilirsiniz 🙏🏼
Bebeğinizin ağzına çok fazla dokunmayın, ne kadar elimizi yıkasak da yeteri kadar hijyeni sağlayamayabiliyoruz
Sevgiler 🍀
Dişler önce kemik içerisinde sonra dişetini geçerek yüzeye ulaşıyorlar. Dolayısıyla kemik genişleyecek, sonrasında yavaş yavaş diş çıkacak ☺️
Diş kaşıyıcı için zorlamayın, tercih ediyorsa sert gıda İle kaşıyabilir veya elini kullanabilir veya hiç birini istemeyebilir ☺️kuralımız : bebek ne isterse o 💕
Granül veya jeller için de, çok huysuzlandığı zaman tercih edebilirsiniz 🙏🏼
Bebeğinizin ağzına çok fazla dokunmayın, ne kadar elimizi yıkasak da yeteri kadar hijyeni sağlayamayabiliyoruz
Sevgiler 🍀
S
Sümeyye S.
11 Eylül 2025 08:42
Nazlı Hanım, tekrar merhaba. 26 gün önce ağız bakımıyla ilgili bir soru sormuştum cevaplamıştınız çok sağ olun. O zaman henüz dişimiz yok demiştim de artık var. 😊 Sağ, sol alt ön kesici dişleri çıktı, görünüyor. Neredeyse bir ay önce tomurcuk gibi gördük sonra iyice göründü vs. ama dünden bu yana dişlerinden olduğunu düşündüğümüz bir mızmızlığı var, ağrısı da var muhtemelen ki dudaklarını sıkıyor vs. Uykuya dalmakta çok zorlanıyor. 7 ay 14 günlük. Çıkan dişlerinin yerleşme sürecimi sebep oluyor bu huzursuzluğa, ağrıya ya da üst dişleri mi geliyor? Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
11 Eylül 2025 09:43
Merhaba Sümeyye hanım, rica ederim ne demek, öncelikle ilk dişleriniz hayırlı olsun 🥰
Diş çıkarma süreci bir süreç ama bu süreçte dişler ağızda var olabilmek için hareket ediyorlar, hatta bu zamanlarda azılar da hareket ettiği için kulağa vuran ağrı çok sık görülüyor bebeklerimizde. Geceleri bu ağrılar daha belirgin hale geliyor maalesef, anne sütü alıyorsa emzirerek veya soğuk uygulamalar yaparak bebeğinize yardımcı olabilirsiniz. Gereksiz ilaç kullanımından kaçınalım 🥲 videomda ufak tüyolar veriyorum ordan da destek alabilirsiniz, tekrar sorunuz olursa burdayım 🍀💕
Diş çıkarma süreci bir süreç ama bu süreçte dişler ağızda var olabilmek için hareket ediyorlar, hatta bu zamanlarda azılar da hareket ettiği için kulağa vuran ağrı çok sık görülüyor bebeklerimizde. Geceleri bu ağrılar daha belirgin hale geliyor maalesef, anne sütü alıyorsa emzirerek veya soğuk uygulamalar yaparak bebeğinize yardımcı olabilirsiniz. Gereksiz ilaç kullanımından kaçınalım 🥲 videomda ufak tüyolar veriyorum ordan da destek alabilirsiniz, tekrar sorunuz olursa burdayım 🍀💕
S
Sümeyye S.
11 Eylül 2025 10:35
Sağ olun Nazlı Hanım. Diş kaşıyıcılar, soğuk uygulamalar fayda etmediğinde artık çok ağrısı olduğunu belli ettiğinde, uyanıklık süresi çok uzadığında doktoruyla görüşüp ağrı kesici veriyoruz. Yine de gereksiz mi kullanmış oluyoruz, öyle olmadığını söyleyin nolur çünkü ilk aklımıza gelen kesinlikle ilaç olmuyor. Nitekim dün öyle bir gündü. Bu sabahta 05.00’da 37.7, 37.9, 38.1 derece ateşi oldu, 38.1’den sonra Calpol verdik. Tekrar teşekkür ederim cevabınız için, ben instagram kullanmıyorum o yüzden buradan ulaşıyorum size kusura bakmayın lütfen. Eşim kullanıyor oradan takip edip bilgi alırım. Sevgiler.

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
11 Eylül 2025 10:46
Sümeyye hanım bunun cevabını en güzel anne verir. Bebeği için gerçekten başka çözüm olmadığını düşündüğünde ihtiyaç halinde başvurur. Ateş ile alakalı da kulaktan mı ölçüyorsunuz ? Başka bir enfeksiyon olmadığından emin olun lütfen çocuk doktorunuzla iletişime geçip, fiziki muayene sonrasında eğer herhangi bir enfeksiyon belirtisi yoksa o zaman ihtiyaca yönelik devam edebilirsiniz.
Bu dönemde maalesef bi çok şey bir araya geliyor hem yeni şeyler öğreniyorlar hem dişler hem aşılar vs derken gayet normal. Yani kısaca siz ne zaman calpol gerektiğini bilirsiniz 🥰 endişe etmeyin.
Ama diş çıkarma uzun bi süreç, 20 tane çıkacak. Bebeğinize her zaman sıfır ağrı sunamayabilirsiniz ama tabi ki konforunu arttırmak çok önemli. Böyle günlerin peşine biraz sakin sevdiği şeyleri yaptığınız ve mümkün olduğunca uyaranı az bi gün geçirirseniz daha keyifli oluyorlar anne olarak da naçizane tavsiyem budur.
Bana her yerden ulaşabilirsiniz hiç sorun değil, ben zaten burda da detaylı başlıklar açıyorum 🙏🏼 ne zaman isterseniz soru sorabilirsiniz
Kolaylıklar diliyorum
Bir dip not: oğlu dün gece saat başı emmiş, tüm gün ağlamış ve diş sancısı ile kıvranmış bir anneyim. Sizi anlıyorum merak etmeyin 🙏🏼 bu fizyolojik bi süreç. Ağrı olacak, konforu ne arttırıyorsa ve sizde ne işe yarıyorsa anne iç güdünüzle bunu bulup yapacaksınız kendinizi suçlu hissetmeyin 🙏🏼
Bu dönemde maalesef bi çok şey bir araya geliyor hem yeni şeyler öğreniyorlar hem dişler hem aşılar vs derken gayet normal. Yani kısaca siz ne zaman calpol gerektiğini bilirsiniz 🥰 endişe etmeyin.
Ama diş çıkarma uzun bi süreç, 20 tane çıkacak. Bebeğinize her zaman sıfır ağrı sunamayabilirsiniz ama tabi ki konforunu arttırmak çok önemli. Böyle günlerin peşine biraz sakin sevdiği şeyleri yaptığınız ve mümkün olduğunca uyaranı az bi gün geçirirseniz daha keyifli oluyorlar anne olarak da naçizane tavsiyem budur.
Bana her yerden ulaşabilirsiniz hiç sorun değil, ben zaten burda da detaylı başlıklar açıyorum 🙏🏼 ne zaman isterseniz soru sorabilirsiniz
Kolaylıklar diliyorum
Bir dip not: oğlu dün gece saat başı emmiş, tüm gün ağlamış ve diş sancısı ile kıvranmış bir anneyim. Sizi anlıyorum merak etmeyin 🙏🏼 bu fizyolojik bi süreç. Ağrı olacak, konforu ne arttırıyorsa ve sizde ne işe yarıyorsa anne iç güdünüzle bunu bulup yapacaksınız kendinizi suçlu hissetmeyin 🙏🏼
K
Kübi Y.
11 Eylül 2025 10:59
Hocam merhabalar,diş çıkarma süreci kaka yapma sıklığını artırır mı?kzım 4aylık her beslenme sonrası kaka ypmaya başladı günde 5-6kez az az kaka yapıyor bazen yeşil renk anne sütü alan bebek diş çıkaran bebekte görülebilir mi bu durum?