Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplıyoruz
2567 görüntüleme

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
4 Ağustos 2025 10:08
Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplayalım.
Daha fazla soru cevap için Instagram adresimi takip edebilirsiniz: sivasuykudanismani
Daha fazla soru cevap için Instagram adresimi takip edebilirsiniz: sivasuykudanismani
S
Sümeyra s.
4 Eylül 2025 07:43
Merhaba hocam 5.5 aylık kızım var gece özellikle ağlama krizleri oluyor gündüz uykusu çok kısa 10 dk 15 dk gece ise saat başına kalmadan kalkıyor. Altı temiz karnının tok olduğuna eminim. Diş sancısı çekiyordur diye diş kaşıma yapıyoruz parmak kaşıyıcı ile ama sürekli ağlıyor kolik bebekti gaz sancılarımız düzeldi. Ama uykuyu düzeltemiyoruz öneriniz nedir
S
Sümeyra s.
4 Eylül 2025 07:46
Büşra kiraz ; bebeklerin 21. Gün itibariyle 4. Ay atağına kadar maalesef gece gündüz ayrımı yapamadığı ve öğrenme sürecine girdiği bilimsel olarak açıklanmış bir şey. Bir süre uyum sağlayacak ve düzelmesini bekleyeceksin fakat 4. Ay atağından sonra hafif bir rahatlama olduğu halde uyumuyorsa bir çaresini bulman gerekir diye biliyorum. Ben hala bulamadım 😶🌫
B
Bahar A.
4 Eylül 2025 07:59
Merhabalar bebeğim 20haftalık 21.30 uyutuyorum hep ortalama bir saat sonra uyanıyor emeden asla uyumuyr karnı tok olduğu halde Ayriyeten geceleri üç defa falan kalkıyor uykusunda ağlamalı sesler çıkarıyor ne yapabilirim nasıl bir yol izlemem lazım.
D
Dilara Ç.
4 Eylül 2025 12:23
Merhaba kızım 3 ay 10 günlük şuan bundan 2 hafta önce kızım gündüz uykuları başından beri 2 yada 3 saat uyurdu 1,5 saat uyanık kalırdı ama bu son 2 haftadır hiç uyumuyor çok huzursuz sürekli salanarak uyumak istiyor tabi eskiden salanarak uyutmazdim bu son 2 haftadır büyle acaba dişmi diye düşünüyorum çünkü sürekli huzursuz ve alt dudağını ısırıyor lütfen sizden cvp bekliyorum ☺️🩷
E
Esra Ö.
4 Eylül 2025 13:03
İkizlerim 2 aylık son bir kaç gündür gündüz uykularını bırakıyorlar normal mi sadece 15 dk uyuyorlar bir daha uyumuyorlar uykusuzluktan gözleri kırmızı oluyor ama gece 11 e kadar uyumuyorlar nerdeyse normal mi acaba birde sürekli mama yemek istiyorlar
S
Sümeyye S.
6 Eylül 2025 10:40
Fatma Hanım, merhaba. Uyku arkadaşıyla ilgili bir soru sormak istiyorum ben. Uyku arkadaşı olması adına bir ürün almak istiyoruz. Psikolojik açıdan da güvenilir olması için dikkat edilmesi gereken bir şeyler var mı acaba? Yani soru saçma olur mu bilmiyorum ama almayı düşündüğümüz bir ürün var. Tavşan, ürünün materyali %100 pamuk, gözleri, burnu nakışlı (düğme vs. değil). Yüzünde bir ifade olması gerekiyor mu mesela ağzı yok ama başka bir üründe gülümser şekilde bir ağız işlenmiş. Kiminin elbisesi var pembe mesela ya da pantolon, gömlek, tulum dikkat etmek gerekir mi buna? 7 aylık kız bebek için bakıyoruz.
B
Başak K.
6 Eylül 2025 17:34
Merhaba bebeğim 2 aylık gündüz kucak dışında uyumuyor her yolu denedim kucağımda uykuya dalıyor bazen15-20 dk bekliyorum iyice derin uyusun diye koyuyorum yerine uyanıyor hiç bir şekilde uyumuyor her yolu denedim bu sebeple bütün günüm onu uyutmaya çalışmak ile geçiyor kucağımda kalırsa 1 saat bile uyuyor ama ne yatakta ne beşikte ne de başka yerde uyumuyor
N
Nevrie I. ..
7 Eylül 2025 08:48
Merhaba oğlum 11 aylık. 8 ci ayına kadar geceleri güzel uyuyan bir bebekti diş dönemi başladı üst dişler çıktı ama hiç bir şekilde rahatlama olmadı geceleri en az 4-5 defa uyanıp emmek istiyor emzik tutu halde fırlatıyor, su , rahatlatıcı jeller, ilaçlar denemediğim kalmadı. Eşim uyutmaya denedi öylede olmadı ağlamaya devam ediyor. Lütfen bana yardım edin 3 aydır bu çıkmazdan çok yoruldum..

Ayşenur ..
7 Eylül 2025 09:14
Merhaba oğlum 7 aylık uykuya dalmıyor beşikte dönüyor ve kalkıyor gündüz uyumuyor kesinlikle ve ben çok yoruldum ainirlerm bozuldu ne yapmam lazım anlamıyorum her yolu deniyorum kucak salıncak beşik ayağımda herşeyi deniyorum ama uyumuyor direniyor
N
Nil B.
8 Eylül 2025 01:58
Merhaba,bebeğim 9 aylık ve gece iki saatte bir biberonla beslenmek için kalkıyor. Aç olduğunu düşünmüyorum çünkü çok az da versem içip sorunsuz uyuyor. Bu durumun önüne geçmek için ne yapabilirim veya bir süre rüya öğünü yapsam yardımcı olur mu

Fatma U.
8 Eylül 2025 06:02
Büşra Ç; Gece uykusunun çok geç saatlere kayması, gündüz kısa uykulara bağlı aşırı yorgunluktan kaynaklanabilir. Uykuya sadece memede veya kucakta geçmesi ise güçlü bir uyku çağrışımı oluşturmuştur. Gündüz uykularının süresini uzatmak için ilk uyandığında, yatağında sakinleştirerek uykuya dönmesini destekleyebilirsiniz. Gece rutininizi daha erken saatlere çekerek, bebeğinizin yatağına uykulu ama uyanıkken bırakmayı deneyin. Bu yöntem, onun kendi kendine uykuya dalma becerisini yavaş yavaş geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Fatma U.
8 Eylül 2025 06:04
Rabia Öncü; 4. ay uyku gerilemesinin ve güçlü bir uyku çağrışımının göstergesidir. Bebeğiniz uyku döngüleri arasında uyandığında, kendi kendine uykuya dönmek yerine, en çok alıştığı yöntem olan emme yoluyla sakinleşme ihtiyacı duymaktadır.
Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uykulu ama uyanık bir şekilde yatağına bırakmayı deneyin. Gece uyanmalarında hemen emzirmek yerine, önce kucağınızda sallamadan ve pışpışlamadan sakinleştirmeyi deneyin. Bu, onun kendi kendine uykuya dalma becerisini adım adım geliştirmesine büyük ölçüde fayda sağlayacaktır.
Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uykulu ama uyanık bir şekilde yatağına bırakmayı deneyin. Gece uyanmalarında hemen emzirmek yerine, önce kucağınızda sallamadan ve pışpışlamadan sakinleştirmeyi deneyin. Bu, onun kendi kendine uykuya dalma becerisini adım adım geliştirmesine büyük ölçüde fayda sağlayacaktır.
Z
Z Ş. ..
8 Eylül 2025 23:07
Merhaba 15 haftalık oğlum gündüz uykusu çok kısa gece uykusuda kisa sürekli uyanıyor son 2 gecedir kucagimdan yatağa bırakır bırakmaz deli gibi ağlamaya başlıyorum gazını çıkartıyorum ama fayda etmiyor aynı zamanda uykuya damlası çok uzun saatler alıyor 18.30 sonrası karanlıkta yatırmaya çalıyorum ama uyumuyor uyusa bile max 5 dk içinde uyanıyor tekrar uykuya dalmiyor gece 1 2 bu saatlerde artık uyukluyor onlarda 20 dk en fazla uyku gerilemesi dedim en başta ama yaklaşık 1 aydır devam ediyor 2 ayın başlarında gece 12 en son uykusuna dalıp sabah 6 da uyaniyordu ama artık oda yok ağlama kriziyle uyanması eklendi aynı zamanda buna
B
Burcu Ç. ..
15 Eylül 2025 09:45
17 ayşıkgece anne diye ağlayarak uyanıyor. Elini tutuyorum burdayım diyorum tekrar dalıyor. Gündüz düzeni var. Ama gece en az 3 kere yaşıyoruz bunu
M
Merve Ş. G.
15 Eylül 2025 09:52
Kızım 7aylık gece saat başı kalkıyoruz. Bazen bi uyanıyor 2-3 saat uyumuyor. Huy mu yoksa bi yerde yanlış mı yapıyorum
H
Hülya A. ..
15 Eylül 2025 10:04
Merhaba Perşembe günü bebeğim 5 aylık olacak ve 2 aylık olduğundan beri uyku düzenimiz var akşam 8 de uyur sabah da 6 da uyanırdi. Gece beslenmesi yapmazdı . Fakat gündüz uykuları maksimum 30 dk ne yaptıysam uzatamadim. Son 3 haftadır da gece 4 gibi uyanmaya basladi ve bir daha uykuya geçmiyor gündüzler yine aynı. Bunun nedeni ne olabilir acaba o saatte aciktigi için mi uyanıyor besliyorum ama yine uykuya dönmüyor. Nasıl bir yol izlemeliyim.
B
Berika Ö.
16 Eylül 2025 09:40
Merhaba Fatma hanım daha öncede yazdım ama yazdığım silinmiş .bebeğim 8 aylık bir taraftan diş çıkartıyor bir taraftan emekliyor ve bir taraftan yürümeye çalışıyor. Son 1 aya kadar desteksiz uyutabiliyorken şimdi Geceleri 1,5 saatte bir kendini uyandırıyor ve ağlıyor. Uyku hijyenine dikkat etmeye çalışıyorum hatta dişinden dolayı calpol verip uyutuyorum. Ama uyumaya da aşırı direniyor. Ne yapmam lazım gerçekten şaşırmış durumdayım
F
Fatma N. D. ..
17 Eylül 2025 03:40
Merhabalar, bebeğim 14 haftalık birkaç gündür geceleri sabah karşı 5 gibi emmek için uyandığında geri uyumuyor, gayet keyifli ama kendi kendine mırıldandıniyor asla uyutamiyorum 7 ye kadar falan bu konuda bir fikriniz var mıdır? 4. Ay atakları dedikleri şey bu mu
Ç
Çiğdem A.
17 Eylül 2025 19:59
Merabalar oğlum 18 aylık uykuya uyku arkadaşıyla geçiyor ancak gece uyanmalarında emmeden geri uykuya geçmiyor eğer emzirmezsemde çığlık feryat bağırıyor azaltmaya çalışıyorum yerine su veriyorum ama su bile içse yinede emmek istiyor napabilirim bunu çözmek için gece 4-5 defa kalkıyor ve sabah 6 da kesin olarak uyanmış oluyor. ( akşam uykusuna 20-21 civarında geçiyor gündüz tek uyku 2 saat uyuyor)