Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplıyoruz
2566 görüntüleme

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
4 Ağustos 2025 10:08
Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplayalım.
Daha fazla soru cevap için Instagram adresimi takip edebilirsiniz: sivasuykudanismani
Daha fazla soru cevap için Instagram adresimi takip edebilirsiniz: sivasuykudanismani
H
Hazal A. D.
15 Ağustos 2025 13:39
Merhaba kızım 10 ay 1 haftalık , iki gündür çok ciddi meme reddi ve uykuya direnç gösteriyor emzirme pozisyona gelirgelmez ağlıyor ama deli gibi se uykusu var ve meme istiyor. İki gündür normalde iki olan gündüz uykusunu tek yapıyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun
S
Semen Ç.
15 Ağustos 2025 18:51
merhaba bebeğim 7 aylık, uyku eğitimi almıştım kendi kendine uyumayı biliyor beşiğinde uyuyor. gündüz de gece uykusuna geçerken de. gecenin ilk yarısı 3-4 saat uyuyor 12 den sonra 2 saatte bir kalkıp emmek istiyor. neden olabilir?
D
Dilek M.
16 Ağustos 2025 16:53
Uykuya dalamiyr aşırı ağlıyor reflumuz var iki buçuk aylık ne yapsam olmadı
K
Kübra Y.
16 Ağustos 2025 19:15
Hocam 6 aylığız uykuya çok fazla direniyoruz uyuyamayınca da çok agresif oluyor. Özellikle gece uykusuna geçerken.
F
Fatma Y. N. ..
17 Ağustos 2025 17:12
4 haftalık bir kızım var yaklaşık 2 haftadır gündüzleri uzun saatler uyanık kalıyor karnı tok gazı yok ama bir türlü uyumuyor, gündüz uyursa da gece uykusuna geçmede sorun yaşıyoruz. Bugün 15:00 gibi uyandı ancak şu an saat 20:00 olmasına rağmen derin uykuya dalamadı, uyur gibi oluyor uyanıyor. Bu kadar uykusuz kalmasının ne gibi bir zararı olabilir ve ne yapabiliriz uyku düzeni için ? Teşekkürler
E
Ela Ö. ..
17 Ağustos 2025 17:19
Hocam 6 aylık ikizlerim. Biri gece güzel uyurken diğeri 1 haftadır uyurken birden çığlık atarak karnını dışarı doğru itiyor eksiğini verip beşiği sallayınca geri uyuyor yarım saatte bir hep bunu yapıyor. Öyle bir çığlık ki beni bile korkutuyor ikizide çok korkuyor 3 aylıktan beri prebiyotikli gaz damlası kullanıyoruz etkisini yitirdiği için böyle olabilir mi degistirmeli miyiz
C
Cansu Ş.
17 Ağustos 2025 18:57
merhaba fatma hanım cevabınız için teşekkür ederim. 6 aylık bir bebeğin yeni 6 aya girecek uyku düzeni ve uyanıklık süreleri nasıl olmalıdır? Teşekkür ederim 🙏🏻 ayrıca sabah 6 da uyanıyor 7 ye nasıl onu yormadan çekebilirim maalesef gece uykusu erkene kayıyor
A
Ayşe V. ..
17 Ağustos 2025 19:22
Bebeğim 13 haftalık 12. Hafta atağını atlattık ama iki gündür gündüz uykusu neredeyse yok kucağımda uyursa 10 dk uyuyor 4. Ay atağı olabilir mi?
R
Ruveyde Ş.
17 Ağustos 2025 19:28
15 aylık ikiz bebeklerım var düzeltilmiş 13,5 aylıkllar sabah 4 de uyanırlar gunduz 9 da 40 dk ılk ıyku ogleden sonra 1/2 de ıkıncı uyku 40 dk belkı yarım saat aksam 6/7 de ortalıgı bırbrıne katarlar uyumak ıcın ve en gec 7 de uyumuş oluyolar gece 2 kez mama ya uyanırlar ama kız olan kalkıp 2 saat uyumaz gece ve elektrıklı supurge sesıyle uyuyorlar 3 aydan berı zararı var mı uykulara gecıs kız olan besıkte sallanır erkek olanda besıkte sallanıyordu ama bır ara kıcakta sımdıde ayakta sallanıyor
A
Aslı F.
18 Ağustos 2025 09:14
Kızım 3 yaşında uykuya dalması 2saati buluyor genelde yanında uzanıyor ninni açıyoruz gerekirse sallıyoruz kucağımızda gezdiriyoruz çok uğraşıyoruz ama uzun sürüyor saati uyanması uyuması aynı saat rutinde ona rağmen uyutmasak hiç uyuyayım demez ne yapmalıyım
G
Gökçe B.
18 Ağustos 2025 09:34
Merhaba, bebeğim 23 haftalık. Haftaya 6 aylık olacak. Proktokolik bir bebekti. İspa teşhisi geç kondu. Başlarda uzun süreki şiddetli ağlamaları olduğu için hep kucakta uyuyabiliyordu. Şimdi de emerek uyumak istiyor sadece. Bazen de anneanne kucakta gezdirerek uyutuyor. Gündüz yerine koyunca uyanıyor, hep kucakta uyuyor. Gece uykusuna geçince yerine koyabiliyorum sadece. Ne yapmam gerekiyor?
A
Ayşe Ş.
1 Eylül 2025 20:44
Merhaba Fatma hanım bebeğim 6buçuk aylık 9 gibi uyutuyorum mama içirip sonrasında gece 12ye kadar 2 defa falan ağlayarak uyanıyor ama çığlık çığlığa ve uyandığı gibi dizlerinin üzerine kalkıyor yataktan tutunuyor emeklemeye başlayalı 2 hafta falan oluyor kucağıma aldığım gibi uyumaya devam ediyor neden olabilir
R
Rumeysa K.
2 Eylül 2025 11:34
Uyku rutinini nasıl yapmalıyım sizce gündüz uykusu da hiç yok
S
Seda E.
2 Eylül 2025 19:05
Hocam merhaba 9 aylık ve gece mama yemek için 3 kere kalkıyor normalmi mamayı yedikten sonra uykuya devam ediyor
N
Nur S. ..
2 Eylül 2025 21:10
Merhaba hocam bebeğim 7 aylık, malesef gündüz uykumuz sadece 1 uyku yapıp o da en fazla yarım saat oluyor gece uykusu ise 10da uyuyor ve ilk yattığında 2ye kadar uyuyor devamında ise her saat başı uyanıyor ve emmeden tekrar dalamiyor aslında tam olarak emmiyor da emzik gibi kullanıyor sadece emzik vermeyi denediğimde ise öğürüyor ne yapabilirim acaba 1 ay öncesine kadar uyku düzeni iyiydi ancak sonrasında bozuldu ve tekrar düzelme de olmuyor
K
Kübra G.
2 Eylül 2025 21:11
12 aylık bebeğim gece 3 4 kez uyanıyor emerek geri uyuyor . Gündüz uykuları çok kısa bazen 2 bazen 1 uyku yapıyor uykularından ağlayarak uyanıyor gündüzleri. Akşam en geç 10 da uyumuş oluyor emiyor sonra yatağıma bırakıyorum ben de yanında yatakta dönerek kendine uyuyacak yeri bulduğunda sadece dua açık bazende poposuna pış pış ile uyuyor. Gündüz uykularını nasıl uzatabilirim gece 3 4 kez uyanması normal mi değilse nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler

Neslihan Ş.
3 Eylül 2025 02:50
Oğlum 10 aylık aksam 20.30 da en gec yatırıyorum. Her 2.5 saatte bir 4 ölçek mama içiyor .su verdim bugun özellikle denedim başka birşey olabilir mi diye .4 olcek suyu içti huzurlandı uyutamadım arkasından 3 ölçek mama yaptım verdim bitirdi .22.30 ,1.30, 03.00 beslenme ihtiyacı duyuyor uyanıyor besliyorum üstüne kesintisiz 2 3 saat uyuyor .doğdu doğalı alıstı sanki .İlk günden nasıl gece beslenmesini aşabilirim bilmiyorum .yoruldum
B
Büşra K. A.
3 Eylül 2025 09:23
Merhaba, bebeğim bugün 1 ayını doldurdu. İlk iki hafta gündüz ve gece uykuları gayet iyiydi üçüncü haftadan itibaren bozuldu. Gündüz ya hiç uyumuyor ya da çok az uyuyor. Beni strese sokan durum şu, bu normal mi? Eğer normalse bebeğime bir şekilde uyum sağlamaya çalışabilirim. Ama değilse ben bir şeyi yanlış yapıyorum diye epey üzülüyorum. Çok taktım kafaya bu konuyu, strese girdikçe bebeğim de etkileniyor diye düşünüyorum.
D
Deniz
3 Eylül 2025 11:12
Merhaba benim bebeğğm 5 ay 26 günşük gündüz uykuları hiç yok 30 dk max 40 dk uyuyor emziriyorum uykulu iken emziği veriyorum beşiğine bırakıyorum gece bazen 5 bazen 6 kere uyanıyor çok yorucu oluyor devamlı ağlak gün içerisinde ne yapacağımı şaşırdım
S
Sümeyye .. K.
3 Eylül 2025 19:53
Kizim 15 aylik,gunduz uykulari 40 dakka bazen 30 dakka cok kisa uyuyor. Emzirerek uyutuyorum. Bazan babasi uyutuyir yine ayni. Gece 9 da uyuyor 11 de uyyanip emzirip tekrar yatiyorum . Birde emzirerek uyutmadan nasil yapabilirim