Yeterli Kilo Alımı

53 görüntüleme
Z

Zarife

15 Nisan 2026 15:56
bebeğim 3420 kg doğdu hastaneden çıkarken 3250 4. Gün kontrolümüzde 3300 dü, doktorumuz ısrarla mama takviyesi yapmamı söylüyor günde 6 kez 30 cc gibi ama emzirme sürecinde bu 4 keze kadar çıkabiliyorum emzirip üzerine mama veriyorum, şuan 4 haftalık oldu bugün itibari ile evde hassas tartıda 3795 gözüktü 5 gündür de mama takviyesi veriyorum düzenli 3700 den 3795 olmuş 5 günde. Sütüm yetersiz mi emin olamıyorum sütümü artıracak tavsiye de açıkcası bulunmadı. Bebek doyuyor 5-6 kez çiş yapıyor ama yeteri kilo almaması beni endişlendirmeye başladı sağlıksız mı? Emzirme danışmanına mı başvurmam gerek
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Nisan 2026 17:18
Bebeğinizin kilo alımı konusunda endişe duyduğunuz doğal. Öncelikle, doğum kilosu 3420 gram olan bebeğinizin 4 gün sonra 3250 gram olması ve 4 haftalıkken 3795 gram olması, ilk haftalarda kilo kaybı normal olduğu için endişe verici değil.

Sütüm yetersiz mi emin olamıyorum sütümü artıracak tavsiye de açıkcası bulunmadı.
Süt miktarınızı artırmak için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
Bebeğinizi sık sık emzirin.
Her iki saatte bir kez sağım yapın.
Bol sıvı tüketin.
* Beslenirken rahat ve stresiz bir ortam sağlayın.

Bebeğiniz 5-6 kez çiş yapıyorsa, bu idrar çıkışı yeterli kabul edilir.

Emzirme danışmanına başvurmanız, size ve bebeğinize özel öneriler almanız açısından faydalı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirme Kilo
2. Kilo Alımı
3. Bebeğim Çok mu Kilolu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir