Yenidoğan Burun Tıkanıklığı

285 görüntüleme
S

Sümeyye K.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 23:47
13 günlük bebeğimde 3-4 gündür geçmeyen burun tıkanıklığı var doktorumuz serum fizyolojik ve aspiratör ile bakım yapın dedi yapıyoruz ama geçmiyor yani emerlen hırıltı memede genzine süt kaçmaya başladı hatta emzirme öncesi burun temizliği yapıyorız yine aynı memeyı alıp bırakmaya huysuzlanmaya başladı memeden soğuyacak diye tedirginin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Mayıs 2026 23:48
Geçmeyen Burun Tıkanıklığı ve Hırıltı

13 günlük bebeğinizde burun tıkanıklığı ve hırıltı sorunu yaşıyorsunuz. Doktorunuzun önerisiyle serum fizyolojik ve aspiratör ile bakım yapıyorsunuz ancak sorununuzun devam etmesi sizi endişelendiriyor.

Olası Nedenler ve Çözümler

Burun tıkanıklığının birkaç nedeni olabilir:

Mevsimsel Hastalıklar: Soğuk algınlığı veya grip gibi mevsimsel hastalıklar burun tıkanıklığına neden olabilir.
Alerji: Alerjik reaksiyonlar da burun tıkanıklığına yol açabilir.
Anatomik Sorunlar: Bebeğinizin burun kanalları dar veya tıkanık olabilir.

Yapabileceğiniz Şeyler

1. Sık Sık Burun Temizliği: Serum fizyolojik ile burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Aspiratör Kullanımı: Aspiratör ile burun tıkanıklığını gidermeye çalışın.
3. Oda Nemini Ayarlama: Odanızın nemini %50-60 arasında tutun. Bunu sağlamak için nemlendirici kullanabilirsiniz.
4. Bebeğinizin Konumunu Değiştirme: Bebeğinizin başını biraz yükseltin, bu burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Doktora Danışma: Bebeğinizin durumunu doktorunuzla görüşün, ek öneriler veya tedaviler için.

Ek Öneriler

Nebülizatör Kullanımı: Doktorunuzun önerisiyle nebülizatör kullanabilirsiniz. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
* Emzirme Öncesi Burun Temizliği: Emzirme öncesi burun temizliği yapmaya devam edin.

Endişeleriniz İçin

Memeden soğuyacak diye tedirgin olmanız anlaşılabilir. Ancak, sık sık burun temizliği yaparak ve oda nemini ayarlayarak bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal ancak doğru adımlarla sorununuzu çözebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Burun Tıkanıklığı
2. Burun Tıkanıklığı
3. 3 Aylık Bebek Burun Tıkanıklığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Merve H.

12 Mayıs 2026 01:18
Merhaba Sümeyye bahsettiklerin aı asistanin dediği gibi soğuk algınlığına bağlı bir durum da olabilir ama bende her iki göğüste de hiperlaktasyon vardı. Sütünün yüksek seviyelere çıkabileceği bir surectesin. Bunu da bir degerlendirmeni öneririm. Benim bebeğimde de hırıltı fokurtu tarzı sesler oluyordu. Çok korkuyorduk. SF yapıp temizlemeye çalıştım ama kesin bir sonuç alamadım. 3 aylıkken KBB ye götürdüm. KBB uzmanı bebeklerde 6 aya kadar genizde gelişimin devam edebileceğini söyledi. 6 aylık olduğunda hırıltı bitmemiş olursa o zaman kamerayla kontrol ederiz demişti. Zamanını tam hatırlamıyorum ama 4. Ay gibi düzeldi. Soğuk algınlığı gibi bir durumunuz yoksa bu söylediklerimi değerlendirebilirsin.
S

Sümeyye K.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 03:54
Merve Hendek
Merhaba Sümeyye bahsettiklerin aı asistanin dediği gibi soğuk algınlığına bağlı bir durum da olabilir ama bende her iki göğüste de hiperlaktasyon vardı. Sütünün yüksek seviyelere çıkabileceği bir surectesin. Bunu da bir degerlendirmeni öneririm. Benim bebeğimde de hırıltı fokurtu tarzı sesler oluyordu. Çok korkuyorduk. SF yapıp temizlemeye çalıştım ama kesin bir sonuç alamadım. 3 aylıkken KBB ye götürdüm. KBB uzmanı bebeklerde 6 aya kadar genizde gelişimin devam edebileceğini söyledi. 6 aylık olduğunda hırıltı bitmemiş olursa o zaman kamerayla kontrol ederiz demişti. Zamanını tam hatırlamıyorum ama 4. Ay gibi düzeldi. Soğuk algınlığı gibi bir durumunuz yoksa bu söylediklerimi değerlendirebilirsin.
Bir kaç gün önce doktorum herhandi bir soguk algınlığı olmadığını söylemişti ama bebekte bariz nefes almama sorunu var sadece emerken değil normalde yatarken vs de tıkanıyor
S

Sümeyye K.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 03:55
Ai Asistan
Geçmeyen Burun Tıkanıklığı ve Hırıltı

13 günlük bebeğinizde burun tıkanıklığı ve hırıltı sorunu yaşıyorsunuz. Doktorunuzun önerisiyle serum fizyolojik ve aspiratör ile bakım yapıyorsunuz ancak sorununuzun devam etmesi sizi endişelendiriyor.

Olası Nedenler ve Çözümler

Burun tıkanıklığının birkaç nedeni olabilir:

Mevsimsel Hastalıklar: Soğuk algınlığı veya grip gibi mevsimsel hastalıklar burun tıkanıklığına neden olabilir.
Alerji: Alerjik reaksiyonlar da burun tıkanıklığına yol açabilir.
Anatomik Sorunlar: Bebeğinizin burun kanalları dar veya tıkanık olabilir.

Yapabileceğiniz Şeyler

1. Sık Sık Burun Temizliği: Serum fizyolojik ile burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Aspiratör Kullanımı: Aspiratör ile burun tıkanıklığını gidermeye çalışın.
3. Oda Nemini Ayarlama: Odanızın nemini %50-60 arasında tutun. Bunu sağlamak için nemlendirici kullanabilirsiniz.
4. Bebeğinizin Konumunu Değiştirme: Bebeğinizin başını biraz yükseltin, bu burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Doktora Danışma: Bebeğinizin durumunu doktorunuzla görüşün, ek öneriler veya tedaviler için.

Ek Öneriler

Nebülizatör Kullanımı: Doktorunuzun önerisiyle nebülizatör kullanabilirsiniz. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
* Emzirme Öncesi Burun Temizliği: Emzirme öncesi burun temizliği yapmaya devam edin.

Endişeleriniz İçin

Memeden soğuyacak diye tedirgin olmanız anlaşılabilir. Ancak, sık sık burun temizliği yaparak ve oda nemini ayarlayarak bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz doğal ancak doğru adımlarla sorununuzu çözebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Burun Tıkanıklığı
2. Burun Tıkanıklığı
3. 3 Aylık Bebek Burun Tıkanıklığı
Soğuk algınlığı grip gibi bir durum yok, oda nemine dikkat ediyoruz ama sadece emerken değiş uyurkende tıkanmalar oluyor
.

.....

12 Mayıs 2026 05:07
Benim kizimda öyleydi doktor bogaz kanalları dar bu çok normal birşey olmaz burnu tıkalı olduğunu gerçekten düşünüyorsanuz serum kullanun yoksa bu sese güvenerek degl demisti ben küçük bir aynayı bebegimin burun deliginin dibini tutuyorum nefes verdiğinde iki buhar oluyor aynada onu gororsem tamam açık diyirum ama buharu görmezsem serum kullanıyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir