Burun Tıkanıklığı

100 görüntüleme
B

Büşra Ç.

9 Temmuz 2025 11:41
Yeni 4 aylık olacak bebeğim ama 10 günlük olduğundan beri geçmeyen burun tıkanıklığı var. Serum fizyolojik ve aspiratör ile temizliğin sık sık yapılmasının zararı var diye duymuştum korkumdan onu da pek yapamıyorum. Ne yapmam gerekir bu aylar için daha başarılı burun açıcı yöntemler var mı
E

Elif S.

9 Temmuz 2025 12:03
allerjik örtü/kıyafet/battaniye'den uzak durulabilir, bulunduğu odada hava temizleyici bulundurulabilir, odanın nem dengesi kontrol edilerek, uygun aralıkta tutulmaya çalışılabilir, bulunduğu odada az eşya/halı (toz-akar maruziyetini azaltmak için) bulundurulabilir. SF ile temizlikte aspiratör bazen güçlü çekim yapılarak mukoza hasarı yaratabiliyor evet, ama kar zarar dengesi düşünülmesi lazım, dolu burunla da uyuyamıyor/ememiyorlar 🤔 bakalım osman hocamız ne der
C

Cennet Y. ..

9 Temmuz 2025 12:05
Bende fizyolojik serumun sık sık yapılması gerektiğini biliyorum hatta rahat nefes alıp beslenme uykusuna kadar olumlu etkiliyor biraz büyüyene kadar devam edilmeli benim bebeğim 5 aylık hâlâ yapıyorum
Begüm T.

Begüm T.

26 Temmuz 2025 13:30
Benimde en korktuğum şey hiç çekemedim valla damlatıp bırakıyorum
A

Ayşe V. ..

29 Temmuz 2025 17:31
Ben de korkuyordum tüp gibi olanlar var ondan kullanıyorum yarısını iki burnuna sıkıp bekletip aspiratör ile çektim oldu biraz çekmek lazım ama hemen gelmiyor ben de bir kez yaptım henüz 😊
A

Ayşe V. ..

29 Temmuz 2025 17:32
Kulak çöpüne hametan sürüp nemlendiriyor um ben benimki kızımın da hep tıkanık bir iki damla da serum damlatinca rahatliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir