Uyumada Zorluk
126 görüntüleme
E
Esra M.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 17:29
Gündüzleri uyumayı sevmiyor bir elin parmaklarını geçmez uyku saati sabah altıda günü başlatıyor geceleri ise uykudan uyanmak istemiyor zorla uyandırıyorum ağlayarak uyanıyor 5 dakika emiyor tekrar derin uykuya giriyor son bir haftadır böyleyiz sürekli kucağımda uyumak istiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye31 Mayıs 2026 17:31
Gündüzleri uyumayı sevmeyen ve gece uykudan uyanmak istemeyen bir bebekle zor bir süreçten geçiyorsunuz. Bebeğiniz 5 dakika emiyor ve tekrar derin uykuya giriyor. Bu durum, bebeğinizin uyku düzeninde bir geçiş dönemi veya uyku regresyonu olabilir.
Bebeğinizin uyku düzenini düzeltmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Gündüz uyku rutinini değiştirin: Bebeğiniz gündüzleri uyumayı sevmiyor, bu nedenle gündüz uyku rutinini değiştirmek isteyebilirsiniz. Örneğin, bebeğinizi daha hareketli bir ortamda uyutmaya çalışabilir veya uyku öncesi aktivitelerini değiştirebilirsiniz.
2. Gece uyku rutinini sabitleyin: Gece uyku öncesi rutinini sabitleyin ve bunu her gece aynı şekilde uygulayın. Bu, bebeğinizi uykuya hazırlayacaktır.
3. Bebeğinizi yavaşça uyandırın: Bebeğinizi ağlattarak uyandırmak yerine, yavaşça ve nazikçe uyandırmayı deneyin.
4. Kucağınızda uyumasını azaltın: Bebeğiniz sürekli kucağınızda uyumak istiyor, bu nedenle kucağınızda uyumasını azaltmaya çalışın. Bebeğinizi uyku minderi veya başka bir uyku aracıyla uyutmaya çalışabilirsiniz.
5. Uyku eğitimine başlayın: Bebeğinizin uyku düzenini düzeltmek için uyku eğitimine başlayabilirsiniz. Bu, bebeğinizin kendi kendine uykuya dalmasını öğretecektir.
Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir, ancak sabır ve tutarlılıkが必要です.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Problemleri/destekli Uyku
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. Uyku Alışkanlığı Değiştirme
Bebeğinizin uyku düzenini düzeltmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Gündüz uyku rutinini değiştirin: Bebeğiniz gündüzleri uyumayı sevmiyor, bu nedenle gündüz uyku rutinini değiştirmek isteyebilirsiniz. Örneğin, bebeğinizi daha hareketli bir ortamda uyutmaya çalışabilir veya uyku öncesi aktivitelerini değiştirebilirsiniz.
2. Gece uyku rutinini sabitleyin: Gece uyku öncesi rutinini sabitleyin ve bunu her gece aynı şekilde uygulayın. Bu, bebeğinizi uykuya hazırlayacaktır.
3. Bebeğinizi yavaşça uyandırın: Bebeğinizi ağlattarak uyandırmak yerine, yavaşça ve nazikçe uyandırmayı deneyin.
4. Kucağınızda uyumasını azaltın: Bebeğiniz sürekli kucağınızda uyumak istiyor, bu nedenle kucağınızda uyumasını azaltmaya çalışın. Bebeğinizi uyku minderi veya başka bir uyku aracıyla uyutmaya çalışabilirsiniz.
5. Uyku eğitimine başlayın: Bebeğinizin uyku düzenini düzeltmek için uyku eğitimine başlayabilirsiniz. Bu, bebeğinizin kendi kendine uykuya dalmasını öğretecektir.
Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir, ancak sabır ve tutarlılıkが必要です.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Problemleri/destekli Uyku
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. Uyku Alışkanlığı Değiştirme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
R
Rabia T.
31 Mayıs 2026 17:50
Osman beyin uyku uyanıklık sürelerine dikkat edin benimde öyleydi ayına göre takip ettim dakikası dakikasına hayatım kurtuldu
E
Esra M.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 17:51
Osman beyin uyku uyanıklık sürelerine dikkat edin benimde öyleydi ayına göre takip ettim dakikası dakikasına hayatım kurtuldu
R
Rabia T.
31 Mayıs 2026 17:54
Uygulama da uyku düzeni takibi var oraya bir kere tıklayıp uyudu uyandı yapın sonra altta yazıyor ayına göre kaç dk uyanık kalacağı o süre dolunca hemen uyutun inanın çok rahat edersiniz. Eğer yapmayı düşünüyorsanız ben detaylı şekikde anlatırım size bebegim olduğu için yazmak zor 🙏☺️
E
Esra M.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 17:56
Uygulama da uyku düzeni takibi var oraya bir kere tıklayıp uyudu uyandı yapın sonra altta yazıyor ayına göre kaç dk uyanık kalacağı o süre dolunca hemen uyutun inanın çok rahat edersiniz. Eğer yapmayı düşünüyorsanız ben detaylı şekikde anlatırım size bebegim olduğu için yazmak zor 🙏☺️
R
Rabia T.
31 Mayıs 2026 18:08
çok sevinirim şuan beşik sallamaktan yoruldum
E
Esra M.
Premium Üye
31 Mayıs 2026 18:11
İnstagram rbiatsn eklerseniz size numaramı atayım bende müsait olunca ses kaydı atayım size
Yükleniyor...