Uyku Alışkanlığı Değiştirme

68 görüntüleme
Ayşegül A.

Ayşegül A.

25 Şubat 2026 15:23
Oğlum 9 aylık ve ben 2. ayından beri kucağımda uyutuyordum. Bu daha sonra gezerek kucakta uyutmaya döndü. 1 hafta önce artık bel ve sırt ağrılarım yüzünden buna bir son vermem gerektiğini fark ettim ve yatakta sabit şekilde temasla uyutmayı denemeye başladım. Süreç zor geçiyor uyanıklık penceresi 3-3,5 saat olması gerekirken oğlum en başından beri daha fazla uyanıklık süresini tolere edebilen bir bebek olduğu için şimdi bu süre 4 saati buluyor. Uyku sinyali almasam da saati takip ederek uyuması gerektiğini düşünüp odaya aldığımda yani yaklaşık 3 saat sonra falan yatakta sürekli dönüyor kalkmaya çalışıyor emziği atıyor kucağıma gelmeye çalışıyor derken uyuması yatakta değil yine kucağımda ama yatakta sabit otururken oluyor ve uyanıklık süresi 4 saati buluyor hatta bazen geçiyor. E böyleyken uyku penceresi kaçıp uykuya direnç artıyor. Bu süre ne zaman kısalır cidden bazen boğulacak gibi oluyorum..
Hatice C. .

Hatice C. ..

25 Şubat 2026 16:10
Bizde de tam tersi 6 aylığız büyüdükçe uyku süreleri kısaldı gece sık kalkma gündüz en fazlası yarım saat uyuma olarak ilerlemede düzelmesini oturmasını diliyorum uykuların
Ayşegül A.

Ayşegül A.

25 Şubat 2026 16:20

Hatice Celik

Bizde de tam tersi 6 aylığız büyüdükçe uyku süreleri kısaldı gece sık kalkma gündüz en fazlası yarım saat uyuma olarak ilerlemede düzelmesini oturmasını diliyorum uykuların

Evet öyle bir dönemi olmuştu benimkinin de ama 7. aya girince rahatlamaya başlamıştım bir de bebeğin mizacı çok önemli bazı çocuklar uzun uyanıklık sürelerini tolere edebiliyorlar biz de kitaba uygun ilerlemeye çalıştığımız için bebeğin mizacı ile ters düşüyoruz böylelikle hem biz hem çocuk strese giriyor ve daha az uyuyorlar ne kadar sürede bir uyutuyorsunuz şu anda
Hatice C. .

Hatice C. ..

25 Şubat 2026 16:28
Sabah 8 civarı kalkıyor 10 gibi ilk uyku yarım saat öğlen 12 gibi ikinci uyku ama yarım saat yarım saat ikiye bölünüp iki veya 3 gibi artık istemiyo bende tekrar uyutmuyorum akşam 6yakadar en son 9 da uykuya geçiş ve gece boyu bölük börcük uykularla sabah ediyoruz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir