Uyku Alışkanlığı Değiştirme
68 görüntüleme

Ayşegül A.
25 Şubat 2026 15:23
Oğlum 9 aylık ve ben 2. ayından beri kucağımda uyutuyordum. Bu daha sonra gezerek kucakta uyutmaya döndü. 1 hafta önce artık bel ve sırt ağrılarım yüzünden buna bir son vermem gerektiğini fark ettim ve yatakta sabit şekilde temasla uyutmayı denemeye başladım. Süreç zor geçiyor uyanıklık penceresi 3-3,5 saat olması gerekirken oğlum en başından beri daha fazla uyanıklık süresini tolere edebilen bir bebek olduğu için şimdi bu süre 4 saati buluyor. Uyku sinyali almasam da saati takip ederek uyuması gerektiğini düşünüp odaya aldığımda yani yaklaşık 3 saat sonra falan yatakta sürekli dönüyor kalkmaya çalışıyor emziği atıyor kucağıma gelmeye çalışıyor derken uyuması yatakta değil yine kucağımda ama yatakta sabit otururken oluyor ve uyanıklık süresi 4 saati buluyor hatta bazen geçiyor. E böyleyken uyku penceresi kaçıp uykuya direnç artıyor. Bu süre ne zaman kısalır cidden bazen boğulacak gibi oluyorum..

Hatice C. ..
25 Şubat 2026 16:10
Bizde de tam tersi 6 aylığız büyüdükçe uyku süreleri kısaldı gece sık kalkma gündüz en fazlası yarım saat uyuma olarak ilerlemede düzelmesini oturmasını diliyorum uykuların

Ayşegül A.
25 Şubat 2026 16:20
Bizde de tam tersi 6 aylığız büyüdükçe uyku süreleri kısaldı gece sık kalkma gündüz en fazlası yarım saat uyuma olarak ilerlemede düzelmesini oturmasını diliyorum uykuların

Hatice C. ..
25 Şubat 2026 16:28
Sabah 8 civarı kalkıyor 10 gibi ilk uyku yarım saat öğlen 12 gibi ikinci uyku ama yarım saat yarım saat ikiye bölünüp iki veya 3 gibi artık istemiyo bende tekrar uyutmuyorum akşam 6yakadar en son 9 da uykuya geçiş ve gece boyu bölük börcük uykularla sabah ediyoruz