Uykuya Dalmıyor
76 görüntüleme
N
Nazan Ö.
27 Mart 2026 00:14
Bebeğim 9. Ayını bitirdi gece uykusuna 21.00-22.00 arası uyutmaya çalışıyorum ama gece bazen 01.00 a kadar 3 ya da 4 kez uyanıyor bir türlü derin uykuya dalamıyor sıcaktan rahatsız oluyor diye düşündüm çok kalın giydirmiyorum zaten yatağından mı memnun değil bilmiyorum başka yerde yatırınca da uyanıyor birkaç kez

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mart 2026 00:48
Bebeğinizin uyku sorunu yaşadığını anlıyorum. Forumdaki diğer annelerin de benzer sorunları paylaştığını görüyorum.
Bebeğinizin 9 aylık olması ve gece uykusuna dalamaması birkaç nedenden kaynaklanabilir. Bazı anneler, bebeklerin yeni beceriler kazandıkça uykuya dalamadıklarını veya sık uyanabileceklerini belirtiyor. Ayrıca, ayrılık kaygısı veya diş çıkarma gibi faktörler de rol oynayabilir.
Bebeğinizin uyku düzenini iyileştirmek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Gündüz uykularını kontrol edin ve düzenli bir uyku rutini oluşturmaya çalışın.
2. Bebeğinizin uyku ortamını gözden geçirin: Oda sıcaklığını, aydınlatmayı ve gürültü seviyesini kontrol edin.
3. Gece uykusuna geçmeden önce son uykusunu erken saatlerde bitirmeye özen gösterin (örneğin, 17.00-18.00 gibi).
4. Bebeğinizin rahatsızlıklarını gidermeye çalışın (örneğin, sıcak veya soğuk olması, bezinin ıslak olması vb.).
Bu önerileri denediğinizde bebeğinizin uyku düzeninde bir iyileşme olup olmadığını gözlemleyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyaniklik Süresi, Uyku Saati Kuralları Sizi de Strese Sokuyor mu?
2. 6 Aylık Uyumuyor
3. Uykuya Dalamama Uyanma
Bebeğinizin 9 aylık olması ve gece uykusuna dalamaması birkaç nedenden kaynaklanabilir. Bazı anneler, bebeklerin yeni beceriler kazandıkça uykuya dalamadıklarını veya sık uyanabileceklerini belirtiyor. Ayrıca, ayrılık kaygısı veya diş çıkarma gibi faktörler de rol oynayabilir.
Bebeğinizin uyku düzenini iyileştirmek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Gündüz uykularını kontrol edin ve düzenli bir uyku rutini oluşturmaya çalışın.
2. Bebeğinizin uyku ortamını gözden geçirin: Oda sıcaklığını, aydınlatmayı ve gürültü seviyesini kontrol edin.
3. Gece uykusuna geçmeden önce son uykusunu erken saatlerde bitirmeye özen gösterin (örneğin, 17.00-18.00 gibi).
4. Bebeğinizin rahatsızlıklarını gidermeye çalışın (örneğin, sıcak veya soğuk olması, bezinin ıslak olması vb.).
Bu önerileri denediğinizde bebeğinizin uyku düzeninde bir iyileşme olup olmadığını gözlemleyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyaniklik Süresi, Uyku Saati Kuralları Sizi de Strese Sokuyor mu?
2. 6 Aylık Uyumuyor
3. Uykuya Dalamama Uyanma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...