Uyaniklik Süresi, Uyku Saati Kuralları Sizi de Strese Sokuyor mu?

75 görüntüleme
E

Ezgi E. ..

18 Kasım 2025 15:23
Herkese merhaba, şu kadar aylık bebek günde şu kadar uyku yapmalı, şu kadar uyumalı gibi bilgiler her yerde karşıma çıkıyor. Ancak benim bebeğim asla bunlara uygun uyumuyor. Bu nedenle moralim çok bozuluyor ve strese giriyorum. Benim bebeğim 4.5 aylık ve gündüz yarım saatten fazla uyumuyor mesela. Kurallara bakarsak en az 1 saatlik uykular yapmalı hatta 2 saatlik gündüz uykusu da olmalı. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
K

Kübra B.

18 Kasım 2025 15:57
Bu kuralları salladığımdan beri çok rahatım. Ben de strese giriyordum tam dedikleri gibi yapmaya çalışıyordum. Robot mu bu çocuk ya diye bi saldım bebekte ben de rahatladım. Şu an 8 aylık gündüzleri toplamda 1 saat uyuyor kaç gündür zorlamıyorum. İllaki düzelecek. Büyüme sancıları tüm yaşananlar o günlerde bebeği kendimizi zorlamak yerine akışa bırakmak gerekiyor. Tek dikkat ettiğim şey 17den sonra uyutmamak onda da bazen istiyor çocuk ellemiyorum. Bu kurallara uymaya çalışcaz diye bebeğin sıkıntısına sıkıntı ekliyoruz
M

Mine G.

18 Kasım 2025 16:11
Benim.bebeğimde gündüz bazen yarım saat uyuyo bazen 45 dk. Yada bazen 2.5 saatenerjik oluyor bazen 1.5 saate uykus geliyor. Çokta şey yapmamak lazım. Bebeğini izle en iyi saat bilgisini o verir sana. Ben sadece izleyerek ilerliyorum genel olarak sorun yaşamadım. Sadece akşam 18.00 dan önce olacakşekilde gündüz uykularını tamamlatıyorum ve gece uykusuna en geç 20.00 da yatırmış oluyorum
Ayşe D.

Ayşe D.

18 Kasım 2025 16:21
biz de 5 aylık olucaz bende bu kurallara çok kafa takmadan uykusu gelince yatırıyorum akşam saatlerinde dikkat ediyorum sadece 8-9 gibi uyutmaya uğraşıyorum çocuk keyifliyse takılma bence
E

Ezgi E. ..

18 Kasım 2025 16:35
Zaten o kadar zor uyuyor ki. Dediğiniz gibi sinyalleri takip ediyorum ben de. Uyandıktan sonra en geç 1 ya da 1.5 saat sonra yine uykusu geliyor. Ama uykuya deli gibi direniyor. Zorla uyutuyorum yarım saat sonra kalkıyor. Mesela şu anda sinirimden ağlayacağım. Çünkü uykusu geldi gece uykusu için yatırmaya götürdüm. Kucağımda dalıyor yatağa koyuyorum uyanıyor. Bu uyku işi çok zormuş. Psikolojim bozuldu artık. Gündüz uykusu 2'ye düşse en azından gündüz saat başı uyutmaya çalışmam.
G

Glbk

18 Kasım 2025 17:15
Benim oğlumda 5 aylık.ben uyanıklık sürelerini az da olsa dikkate alıyorum.tabii çok uykusu geldiyse illaki 2 saati 2,5 saati doldurmaya çalışmıyorum.ama çok uyanık bırakmamaya dikkat ediyorum.benim oğlumda gündüz 30/45 dk arası 3,4 uyku yapıyor.derin uykuya geçemeden uyanıyor.bu zamana kadar taş çatlasın 4/5 kere 1,5/2 saat aralıksız uyumuştur (gündüzden bahsediyorum) ama uyanıklık sürelerini dikkate alıyorum çoğunlukla.
G

Glbk

18 Kasım 2025 17:16
Bebekler belli bir zamana kadar derin uykuya geçmeyi başaramıyor maalesef ama zamanla öğreniyorlar.sanırım biraz sabretmek gerekiyor :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir