Uyaniklik Süresi, Uyku Saati Kuralları Sizi de Strese Sokuyor mu?

311 görüntüleme
E

Ezgi E. ..

18 Kasım 2025 18:23
Herkese merhaba, şu kadar aylık bebek günde şu kadar uyku yapmalı, şu kadar uyumalı gibi bilgiler her yerde karşıma çıkıyor. Ancak benim bebeğim asla bunlara uygun uyumuyor. Bu nedenle moralim çok bozuluyor ve strese giriyorum. Benim bebeğim 4.5 aylık ve gündüz yarım saatten fazla uyumuyor mesela. Kurallara bakarsak en az 1 saatlik uykular yapmalı hatta 2 saatlik gündüz uykusu da olmalı. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
K

Kübra B.

18 Kasım 2025 18:57
Bu kuralları salladığımdan beri çok rahatım. Ben de strese giriyordum tam dedikleri gibi yapmaya çalışıyordum. Robot mu bu çocuk ya diye bi saldım bebekte ben de rahatladım. Şu an 8 aylık gündüzleri toplamda 1 saat uyuyor kaç gündür zorlamıyorum. İllaki düzelecek. Büyüme sancıları tüm yaşananlar o günlerde bebeği kendimizi zorlamak yerine akışa bırakmak gerekiyor. Tek dikkat ettiğim şey 17den sonra uyutmamak onda da bazen istiyor çocuk ellemiyorum. Bu kurallara uymaya çalışcaz diye bebeğin sıkıntısına sıkıntı ekliyoruz
M

Mine G.

18 Kasım 2025 19:11
Benim.bebeğimde gündüz bazen yarım saat uyuyo bazen 45 dk. Yada bazen 2.5 saatenerjik oluyor bazen 1.5 saate uykus geliyor. Çokta şey yapmamak lazım. Bebeğini izle en iyi saat bilgisini o verir sana. Ben sadece izleyerek ilerliyorum genel olarak sorun yaşamadım. Sadece akşam 18.00 dan önce olacakşekilde gündüz uykularını tamamlatıyorum ve gece uykusuna en geç 20.00 da yatırmış oluyorum
Ayşe D.

Ayşe D.

18 Kasım 2025 19:21
biz de 5 aylık olucaz bende bu kurallara çok kafa takmadan uykusu gelince yatırıyorum akşam saatlerinde dikkat ediyorum sadece 8-9 gibi uyutmaya uğraşıyorum çocuk keyifliyse takılma bence
E

Ezgi E. ..

18 Kasım 2025 19:35
Zaten o kadar zor uyuyor ki. Dediğiniz gibi sinyalleri takip ediyorum ben de. Uyandıktan sonra en geç 1 ya da 1.5 saat sonra yine uykusu geliyor. Ama uykuya deli gibi direniyor. Zorla uyutuyorum yarım saat sonra kalkıyor. Mesela şu anda sinirimden ağlayacağım. Çünkü uykusu geldi gece uykusu için yatırmaya götürdüm. Kucağımda dalıyor yatağa koyuyorum uyanıyor. Bu uyku işi çok zormuş. Psikolojim bozuldu artık. Gündüz uykusu 2'ye düşse en azından gündüz saat başı uyutmaya çalışmam.
G

Glbk

18 Kasım 2025 20:15
Benim oğlumda 5 aylık.ben uyanıklık sürelerini az da olsa dikkate alıyorum.tabii çok uykusu geldiyse illaki 2 saati 2,5 saati doldurmaya çalışmıyorum.ama çok uyanık bırakmamaya dikkat ediyorum.benim oğlumda gündüz 30/45 dk arası 3,4 uyku yapıyor.derin uykuya geçemeden uyanıyor.bu zamana kadar taş çatlasın 4/5 kere 1,5/2 saat aralıksız uyumuştur (gündüzden bahsediyorum) ama uyanıklık sürelerini dikkate alıyorum çoğunlukla.
G

Glbk

18 Kasım 2025 20:16
Bebekler belli bir zamana kadar derin uykuya geçmeyi başaramıyor maalesef ama zamanla öğreniyorlar.sanırım biraz sabretmek gerekiyor :)
M

Mine G.

18 Kasım 2025 23:25
Ezgi, bu arada 4,5 aylık demişsin o aralar bi denge kaybı oluyo sanırım. Bizde gece uykusu uyutabilirse harikaydı gündüz senin bahsettiğin şekildeydi. Ta ki 3,5 aylık olana kadar. 3.5-4 aylık olunca gece de bozuldu. En başa döndük resmen hem bağrış çığrış zor uyuyordu hemde 2 saatte bi emmek istiyordu gece gündüz. Yaklaşık 3 hafta sürdü. Ama sonrasında harika bir bilinçlenme yaşandı. Artık gündüzde gece de uyutmak çok keyifli ☺️ Ama o zorlu 3 haftada klasik rutinlerimden şaşmamaya özen gösterdim 2 saatte sürse uyumaya başladıysak sonucunda uyuttum mutlaka hatta o beni uyutuyordu çoğunda 😂sonra düzeldi. Şimdi 6 aylık oldu. Sütünü içiyo, yatağa koyuyorum emziğini veriyom yanına uzanınca o da dönüyo sarılıyo ve kendi kendine uyumaya çalışıyor ☺️
E

Ezgi E. ..

19 Kasım 2025 07:59
Mine, 14 haftalık olduğundan beri böyle bizimki 3.5 aydan başladık 5 haftadır böyle işte. Dün gece hele çok kötüydü. 17.30 da kalkmıştı en son. Artık hasta mı bu çocuk niye uyumuyor diye hastaneye götürelim diye arabaya bindik gece 23.30 gibi 24 gibi uykuya daldı arabada. Ama bizi de kendini de mahvetti. Artık bitsin şu atak haftası.
A

Ayşegül Ü.

19 Kasım 2025 08:38
Ezgi o kadar haklısın ki, aşırı strese giriyorum bebeğimi uyutamıyorum diye, 1.5 saat sonra uykusu geliyor ama kucağımda uyuyor yatağına koyunca gözünü açıyor, kucağımda en fazla 10 dakika uyuyor, sadece bebek arabasında hareket halinde uyuyor. Bütün gün dışarıda bebek arabası sürüyorum, şu 2-3 gündür saldım ama evde uyutamıyorum. Napacağımı bilemiyorum, bir uyku danışmanından danışmanlık alsam mı dedim. Çok özeniyorum gündüzleri sallayınca uyuyan ve 1-2 saat uyuyan bebeklerin annelerine. Böyle olunca hem ruhen hem bedenen çökmüş durumdayım. Oğlum 17 haftalık bu arada.
E

Ezgi E. ..

19 Kasım 2025 09:33
Ayşegül en iyi biz anlarız birbirimizi umarım arkadaşların dediği gibi geçicidir bu durum.
Fatime K. .

Fatime K. ..

19 Kasım 2025 10:02
Merhaba Ezgi benim brbeğimde aynı şekilde sadece yarım saat uyuyor bende çok üzülüyorum . Ne yapabilirim diye bocalıyorum ama boş uykusu gelen uyuyor zaten
L

Leyla E. A.

19 Kasım 2025 11:08
Duygularıma tercüman olmuşsunuz Ezgi hanım keşfetimi o kadar sarmışlar ki beynimin içinde gece gündüz uyku eğitimi diye geçiyor o saat aralıklarında uyutmaya çalıştım ve bebeğim şuan aşırı ağlamayı huy edindi çok fazla ağlamadan uyumuyor artık deli olacağım içim parçalanıyor o ağladıkça ama başka türlü de uyumayı bilmiyor gündüz uykusu parçalar halinde 30/45 dk annem normal geçecek zamanla dşyor bi tarafım o kadar yoruluyor kiVer eğitimi diyor danışmandan al bi tarafımda zaten işe gideceksin senden ayrı kalıcak bırak uyusun kucağında diyor …
E

Ezgi E. ..

19 Kasım 2025 11:54
Leyla Hanım umarım annenizin dediği gibi geçer gider bu dönem. Biz de bebeklerimize stres olmadan bakabiliriz ve onları güzelce uyutabiliriz.
B

Buket ..

19 Kasım 2025 12:23
İlk 3 ay bu durumu çok kafama takıyordum ritmi otursun vs diye erken uyutmaya çalışıyordum ama hep elimde patlıyordu gece 12-1 gibi anca uykusu geliyordu gün içinde de uyumuyordu. Her bebek farklı kimi uykuyu seviyor kimi sevmiyor. İhtiyacı varsa uyuyor yoksa uyumuyor. Uzun bir süre gündüz uykusu yapmadı ama genelde gece kesintisiz uyurdu suan 7 aylık olmak üzere bazen gun içinde uyumuyor bazen uyuyor. Kurallara takılmayın bebeğinizin ritmine göre hareket edin uyku sinyali varsa deneyin yoksa bırakın istediğini yapsın. Etrafında bizim için küçük onlar için büyük şeyler olurken uyumayası normal strese girmeyin akışına bırakın. Zaten 6. Aydan sonra kendi ritmi oturuyor
E

Ezgi E. ..

19 Kasım 2025 13:44
Buket Hanım, ne güzel yazmışsıniz. Rahatlattıniz beni 🙏 Akışına bırakıp bekliyorum o zaman 🥰
B

Büşbüş

20 Kasım 2025 12:16
Merhaba, her bebek aynı değildir. Bir doktor bebek 5 dakika bile uyusa uykusunu almış oluyor diyordu. Benim oğlumda gündüzleri çok kısa uyku yapıyor. Sabah çok erken kalkıyor. Asla sosyal mecralarda gördüğümüz gibi değil tabii ki. Bu kadar çok takmamak lazım mutlu anne=mutlu bebek. Bir de bebeğinizin artık algıları açılıyor gündüz sürekli oyun ve keşfetmek isteyecektir. Tadını çıkarmaya bakın, kendinizi bu gibi pembeliklerle yormayın..
E

Ezgi E. ..

25 Kasım 2025 20:02
@Gdkmc yorumunuz beni rahatlattı çok teşekkür ederim. Şimdi şehir dışında misafirlikteyiz daha da bozuk uykuları düzelir inşallah.
B

Büşbüş

25 Kasım 2025 20:03
Bebişler çok fazla rutinin dışına çıkmak istemiyor. Bizim onlara uymamız gerekiyor. İnşallah ilerde tüm sorunları çözülür mutlu huzurlu bolca uykucu bir bebek olur 😇
E

Ezgi E. ..

25 Kasım 2025 20:32
İnşallah🙏🥰

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir