Uyku Düzeni Nasıl Olmalı?

167 görüntüleme
A

Ayşe K.

Premium Üye
4 Haziran 2026 10:25
Oğlum 1 hafta sonra 3 aylık olacak. Günümüz genelde saat 7:00-7:30 ta başlar , akşamda 8-8:30 ta biter. Bu zamana kadar rutinimiz şu şekildeydi ; 3 saatte bir mama veriyorum . Mama- gaz çıkarma - biraz oyun ve uyku . Bunların hepsi 1.5 saat alıyor ve mama saatine son yarım saat kala uyanıyor . 1 saat kadar da uyuyor her uykusunda . Benim sorum şu ; gün içinde kaç uyku yapmamız gerekir artık . Buna nasıl düzen verebilirim ?
Göktenur B.

Göktenur B.

4 Haziran 2026 10:43
Bunun bı sayısı yok bence uyku sinyalleri veriyorsa uyutun oğlum 8 aylık olana kadar uyanıklık süresi 2 saati şuan gündüz uykusu 2 ye düştü onuda zar zor yapıyoruz akşam en geç 9 da uyumuş oluyor sabah 6 7 arası uyanmış oluyor ilk uykuya 9.30 gibi geçmis oluyor eğer 2 saate yakın uyursa öğleden sonrada 3 den sonra ikinci uykuya geçiyor akşam 8 de de uyku Faslı başlıyor banyo hikaye emzirme derken 9 9.30 arası uyumuş oluyor şuan 10 aylık bence uykusu varsa uyutun belli bir sayıya gerek yok zaten ilerleyen dönemlerde bu kadar uyumuyorlar uyanıklık süresi daha uzun oluyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Haziran 2026 10:46
3 Aylık Bebek Uyku Düzeni

Bebeğiniz 1 hafta sonra 3 aylık olacak ve uyku düzeni konusunda meraklarınız var. 3 aylıktan itibaren bebeklerin uyku düzeninde değişiklikler görülmeye başlar.

Gündüz Uyku Sayısı ve Süresi

3 aylık bebekler genellikle 4-6 saatlik bir uyku döngüsü içinde 3-4 kez uyurlar.
Her uyku süresi 1-2 saat arasında değişebilir.

Uyku Düzeni İçin İpuçları

1. Bebeğinizin Uyku Belirtilerini Takip Edin: Bebeğinizin gözleri kapanmaya başlar, yavaşlar ve sakinleşir. Bu belirtileri gördüğünüzde uyku zamanının geldiğini anlayabilirsiniz.
2. Rutin Oluşturun: Mama, gaz çıkarma, oyun ve uyku gibi aktiviteleri belirli bir sırayla yaparak bir rutin oluşturun. Bu, bebeğinizin uyku düzenini oturtmanıza yardımcı olacaktır.
3. Uyku Ortamı Hazırlayın: Bebeğinizin uyuyacağı odanın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun.
4. Uyku Süresini Ayarlayın: Bebeğinizin her uykusunda 1-2 saat uyumasını hedefleyin.

Önerilen Uyku Düzeni

Sabah 7:00-7:30'da uyanma
9:00-10:00 arasında ilk uyku (1-1,5 saat)
11:30-12:30 arasında ikinci uyku (1-1,5 saat)
15:00-16:00 arasında üçüncü uyku (1-1,5 saat)
Akşam 18:00-19:00 arasında son uyku (1-1,5 saat)
Gece uykusu 20:00-21:00 arasında başlayabilir.

Bebeğinizin uyku düzenini oturtmak zaman alabilir, ancak sabırlı ve tutarlı bir yaklaşım ile başarılı olabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4. Ay Atagi
2. 7.ay Uyku Problemleri
3. 3 Buçuk Aylık Bebek Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
4 Haziran 2026 11:43
Ayşe hanım hiç uğraşmayın 4. Ay geçsin atak dönemi sonra deneyin düzen kurmayı. Şimdi yaparsınız 4. Ayda herşey bozuluyor zaten
M

Melda E.

4 Haziran 2026 21:36
Bebeğim 3 aylıkken gündüz 3 uyku yaptırıyordum. Dediğiniz saatte güne başlıyorduk ancak akşam 19.30-20.00 arası uykuya geçiriyordum bebeğimi son uykudan da genelde 17.30-18.00 arasında uyanıyordu diye hatırlıyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir