7.ay Uyku Problemleri
88 görüntüleme
T
Tuğba Ş.
9 Aralık 2025 21:49
Merhaba, bebeğim 7 aylık ve alttan iki dişini yeni çıkardı. Son 10 gündür gece uykuya 11-12 arasında geçiyor ve hatta bazen 1 i buluyor. Ne yaptıysam erkene çekemiyorum. Biraz uyuyup uyanıyor ve oyun oynayıp gülücükler saçıyor. Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Her öneriye açığım🥹
İ
İpek K.
9 Aralık 2025 22:13
Dönem dönem çocuklarda uyku gerilemesi görülebiliyor ya da sabah erken kaldırın eğer 3 uyku yapıyorsa 2 ye düşürebilirsiniz belki gündüz uykusunda fazla uyudugu için olabilir
T
Tuğba Ş.
9 Aralık 2025 22:16
Gündüz uykuları da en fazla yarım saat kırk dakika kadar. Uyutmayayım bekleteyim diyorum akşamdan bu sefer ağlıyor uyumak için, 1 saat sonra da uyanıyor. Sabah 8-8:30 civarı uyanıyor.
A
Ayşe Ş. ..
9 Aralık 2025 23:34
Merhaba Tuğba hanım ayına göre toplam14-15 saat civarı uyuması lazım. Akşam 8 yatıp sabah 8 kalıyor diyelim 12 saat uyudu. Geriye 2-3 saatlik uyku kaldı gündüz 2 uykuda yapsa 3 uykuda yapsa 2-3 saat geçmemeli. Yoksa gece uykuları bozulur sık uyanır, uyumaz. Bebeğinizin ihtiyacına yada uyuma şekline göre siz kaç saatte uykusunu alıyor, gündüz kaç uyku yapmalı ona göre ayarlayın. Biz 8 kalktı isek 11-12 gibi geri uykusu geliyor bebeğim ne zaman esner gözlerini ovuşturuyor ise, ilk gündüz uykusunu ne kadar yaptı ise geri kalan saati ikinci uykusunda yapıyor. Mesela ilk uykuda yarım saat uyudu ikinci uykuda 2 saat falan uyuyabilir. Yada ilk uykuda bir saat uyudu ikinci uykuda bir veya bir buçuk saat uyumasına izin veriyorum. Daha fazla uyumak isterse uyandırıyorum. 12 uyudu 1 saat 13:00 uyandı saat 15-16 civarı tekrar uyuyor 15:30 gibi uyuyor bir veya 1 buçuk saat. Doktorum saat beşten sonra uyursa gece uyku kalitesi bozulur uyutma dedi. 17 uyandırıyorum. 8-9 arası gece uykusuna geri yatıyor. Bizim döngümüz bu şekilde. Uzun oldu ama umarım bir fikir verir. 😇