4. Ay Atagi

270 görüntüleme
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 12:26
Bu 4. Ay atagi 3.5 aylliken başlar mi ? Ne kadar sürüyor ve belirtileri neler yaşıyorsunuz ? Yalnız değilim bu konuda değil mi ?20. Dk kısa uykular ardından uykuya direnmeler sürekli aglamalar bı benim cocukta mi var
B

Büşbüş

4 Şubat 2026 12:27
Evet daha erken başlayabiliyor tam net bir zaman vermek mümkün değil bebekten bebeğe değişiyor. Bu süreci çocuğunuz yönetecek ve size de sadece sabırlı ve sakin olmak düşecek 🥹
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 12:28

Gdkmc

Evet daha erken başlayabiliyor tam net bir zaman vermek mümkün değil bebekten bebeğe değişiyor. Bu süreci çocuğunuz yönetecek ve size de sadece sabırlı ve sakin olmak düşecek 🥹

Geceleri uyanmiyor diyordum bari gece rahat uyurum zaten guneuz hep ağlıyor diyordum bu kez gece uyanmalari ağlamaları da başladı tam 4 ayligiz 2 haftadır bu sürec başladı ne kadar sürer ki acaba
B

Büşbüş

4 Şubat 2026 12:29

Zeynep Orhun

Geceleri uyanmiyor diyordum bari gece rahat uyurum zaten guneuz hep ağlıyor diyordum bu kez gece uyanmalari ağlamaları da başladı tam 4 ayligiz 2 haftadır bu sürec başladı ne kadar sürer ki acaba

Dişlerini kontrol ettiniz mi
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 12:32

Gdkmc

Dişlerini kontrol ettiniz mi

Dişlerinde bir sıkıntı yok gaz sancısı olabilir mi acaba normalde gece aglamazdi aç da değil çünkü besliyorum gece ama ayaklarını karnına doğru çekiyordu
B

Büşbüş

4 Şubat 2026 12:34

Zeynep Orhun

Dişlerinde bir sıkıntı yok gaz sancısı olabilir mi acaba normalde gece aglamazdi aç da değil çünkü besliyorum gece ama ayaklarını karnına doğru çekiyordu

Gaz da olabilir ama gazın bu aylarda hafiflemesi lazım ağlatacak ya da huzursuz edecek kadar olacağını düşünmüyorum ama tabi belli olmaz. Diş sancısı da olabilir yüksek ihtimal. Bebeğim diş çıkarırken aynı durumları yaşıyorduk. Kimi bebek erken çıkarıyor
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 12:37

Gdkmc

Gaz da olabilir ama gazın bu aylarda hafiflemesi lazım ağlatacak ya da huzursuz edecek kadar olacağını düşünmüyorum ama tabi belli olmaz. Diş sancısı da olabilir yüksek ihtimal. Bebeğim diş çıkarırken aynı durumları yaşıyorduk. Kimi bebek erken çıkarıyor

Bu gündüz kısa uykular uykuya direnmeler tahmini ne zaman azalıyor. Bebisiniz kaç aylık
B

Büşbüş

4 Şubat 2026 12:44

Zeynep Orhun

Bu gündüz kısa uykular uykuya direnmeler tahmini ne zaman azalıyor. Bebisiniz kaç aylık

[10.aya](10.aya) girecek bebeğim. Benimki hep kısa uyku yapardı şimdi yeni yeni düzeliyor
B

Büşbüş

4 Şubat 2026 12:45
O aylarda krizlere giren bir bebekti kucaktan hiç inmek istemeyen. Sonradan sonraya kendi kendine toparladı maalesef biz bir şey yaparak bebeği değiştiremeyiz tüm her şey onların elinde 🥹
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 12:48

Gdkmc

O aylarda krizlere giren bir bebekti kucaktan hiç inmek istemeyen. Sonradan sonraya kendi kendine toparladı maalesef biz bir şey yaparak bebeği değiştiremeyiz tüm her şey onların elinde 🥹

Tükendim artık ya bu nasıl zor bı süreç. Uyuyor uyandıktan yarım saat sonra uyanıyor. Yarım saat sonra tekrar uyutmami istiyor derken tüm dongumuz böyle devam ediyor. Zaten ilk 2.5 ayımız felaketti 1 aydr toparladık derken sanki yenidoğan dönemine geri döndük
A

Ayça ..

4 Şubat 2026 12:49
Bnm 3. Ay başladı uykuya direnme ağlamalar emmede zorluk gecede saat başı kalkmalar [4.aya](4.aya) gircez hala aynı geçer umudu ile bekliyorm
B

Büşbüş

4 Şubat 2026 12:50

Zeynep Orhun

Tükendim artık ya bu nasıl zor bı süreç. Uyuyor uyandıktan yarım saat sonra uyanıyor. Yarım saat sonra tekrar uyutmami istiyor derken tüm dongumuz böyle devam ediyor. Zaten ilk 2.5 ayımız felaketti 1 aydr toparladık derken sanki yenidoğan dönemine geri döndük

Çoook iyi anlıyorum en zor dönemlerden biri ama bu süreç bitince biraz rahatlıyor bebek. Size bol sabır diliyorum, bebişe de bol bol sakinlik 🫶🏻
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 12:52

Gdkmc

Çoook iyi anlıyorum en zor dönemlerden biri ama bu süreç bitince biraz rahatlıyor bebek. Size bol sabır diliyorum, bebişe de bol bol sakinlik 🫶🏻

Teşekkür ederiz sizin de bebisinize bol sağlık diliyorum ❤️
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 12:53

Ayça

Bnm 3. Ay başladı uykuya direnme ağlamalar emmede zorluk gecede saat başı kalkmalar [4.aya](4.aya) gircez hala aynı geçer umudu ile bekliyorm

Su an hiçbir gelişme az da olsa yok mu
A

Ayça ..

4 Şubat 2026 16:34
Gündüz uykuları uzadı ama geceleri aynı saat başı kalkıyor gündüzleri sütümü sağıp biberonla veriyorum çünkü gündüz tutmuyor uykulu halde tutuyor
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 16:44

Ayça

Gündüz uykuları uzadı ama geceleri aynı saat başı kalkıyor gündüzleri sütümü sağıp biberonla veriyorum çünkü gündüz tutmuyor uykulu halde tutuyor

Bir an önce bu dönemi atlatırız inşallah çünkü çok çok zor
A

Ayça ..

4 Şubat 2026 16:57

Zeynep Orhun

Bir an önce bu dönemi atlatırız inşallah çünkü çok çok zor

İnşallah zor tabi ama onlarda bir şekilde adapte olmaya çalışıyor hayata
S

Sümeyye E.

4 Şubat 2026 17:05
Uyku uyanıklık sürelerini takip ediyor musunuz bu yüzden de olabilir ?
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 17:07

Sümeyye Erdem

Uyku uyanıklık sürelerini takip ediyor musunuz bu yüzden de olabilir ?

Uyuyor yarım saat sonra uyanıyor. Yarım saat sonra tekrar uykuya geçmek istiyor ağlıyor uykusunu tam alamadığı için. Yani 1 1.5 saat çoğu zaman duramiyoruz uyuması icin
B

Begüm A.

4 Şubat 2026 17:12
Tam olarak bizi anlatmışsınız aynı durumdayız 3. Ay da başladı 4.aydayız hala aynı en ufak bir düzelme yok bu ay doğru düzgün beslenemediği için kilo vs.düşük napcaz böyle bilmiyorum
S

Sümeyye E.

4 Şubat 2026 17:17

Zeynep Orhun

Uyuyor yarım saat sonra uyanıyor. Yarım saat sonra tekrar uykuya geçmek istiyor ağlıyor uykusunu tam alamadığı için. Yani 1 1.5 saat çoğu zaman duramiyoruz uyuması icin

Şöyle anlatıyım sabah mutlaka 7.30-8.00 de uyandırmalısınız beslenme sonrasında beraber vakit geçirip aktivite yapıp 1 buçuk 2 saat uyanık bırakın zaten uykusu gelecek bunu size belli edecektir uyutun zaten 1 yada 1 buçuk saat uyur sonra 11 buçuk 12 gibi çocuğunuzu yine besleyin unutmayın uyanık kalma süresi minimum 1 buçuk maksimum 2 saat uykuları evet kısa olabilir ama bu şekilde devam edin saat 3 buçuk 4 arası yine beslenme sarılmalar aktiviteler devam edin en son 5-5 buçukta tekrar uyku ama yarım saat sadece 6 da son uykusu olması gerekir 7 buçuk 8 e kadar uyanık bırakın onunla oynayın vakit geçirin uykuya geçerken çok sakin olması gerekir yüksek sesler parıltılı oyuncaklar bunları uykuya geçişte bırakın 7 buçukta mutlaka karanlık sessiz odada beslenmesini yapın uykusuna geçirin bunu devamlı yaparsanız düzene gireceğini düşünüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir