4. Ay Atagi

271 görüntüleme
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 12:26
Bu 4. Ay atagi 3.5 aylliken başlar mi ? Ne kadar sürüyor ve belirtileri neler yaşıyorsunuz ? Yalnız değilim bu konuda değil mi ?20. Dk kısa uykular ardından uykuya direnmeler sürekli aglamalar bı benim cocukta mi var
Elvan C.

Elvan C.

4 Şubat 2026 17:18
Kızım 3 buçuk aylık aynı şeyleri yaşıyoruz geceleri uykumuz guzeldı 3 gecedir oda zorluyor ,gündüzleri ağlayarak uykuya dalmalar oda kucakta 🌸 eller hep ağızda ama diş ile ılgili degıl dedı doktorumuz . Bılmıyorum bu dönemi kolay atlatmak dileğiyle 🙏💕🌸
S

Sümeyye E.

4 Şubat 2026 17:21

Sümeyye Erdem

Şöyle anlatıyım sabah mutlaka 7.30-8.00 de uyandırmalısınız beslenme sonrasında beraber vakit geçirip aktivite yapıp 1 buçuk 2 saat uyanık bırakın zaten uykusu gelecek bunu size belli edecektir uyutun zaten 1 yada 1 buçuk saat uyur sonra 11 buçuk 12 gibi çocuğunuzu yine besleyin unutmayın uyanık kalma süresi minimum 1 buçuk maksimum 2 saat uykuları evet kısa olabilir ama bu şekilde devam edin saat 3 buçuk 4 arası yine beslenme sarılmalar aktiviteler devam edin en son 5-5 buçukta tekrar uyku ama yarım saat sadece 6 da son uykusu olması gerekir 7 buçuk 8 e kadar uyanık bırakın onunla oynayın vakit geçirin uykuya geçerken çok sakin olması gerekir yüksek sesler parıltılı oyuncaklar bunları uykuya geçişte bırakın 7 buçukta mutlaka karanlık sessiz odada beslenmesini yapın uykusuna geçirin bunu devamlı yaparsanız düzene gireceğini düşünüyorum

Biraz uzun oldu sanırım ama anlatabilmişimdir inşallah
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 17:26

Sümeyye Erdem

Şöyle anlatıyım sabah mutlaka 7.30-8.00 de uyandırmalısınız beslenme sonrasında beraber vakit geçirip aktivite yapıp 1 buçuk 2 saat uyanık bırakın zaten uykusu gelecek bunu size belli edecektir uyutun zaten 1 yada 1 buçuk saat uyur sonra 11 buçuk 12 gibi çocuğunuzu yine besleyin unutmayın uyanık kalma süresi minimum 1 buçuk maksimum 2 saat uykuları evet kısa olabilir ama bu şekilde devam edin saat 3 buçuk 4 arası yine beslenme sarılmalar aktiviteler devam edin en son 5-5 buçukta tekrar uyku ama yarım saat sadece 6 da son uykusu olması gerekir 7 buçuk 8 e kadar uyanık bırakın onunla oynayın vakit geçirin uykuya geçerken çok sakin olması gerekir yüksek sesler parıltılı oyuncaklar bunları uykuya geçişte bırakın 7 buçukta mutlaka karanlık sessiz odada beslenmesini yapın uykusuna geçirin bunu devamlı yaparsanız düzene gireceğini düşünüyorum

Çok güzel anlatmışsınız ama bazen ne yaparsak yapalım derler ya uyumayan bebek uyumuyor diye uyku saatine dikkat ettiğim zamanlar bile yarım saatten fazla uyumuyor. Sabah zaten gec uyanmaz 8 en geç 9 da ama gündüz dediğim gibi yarım saat uyuyup uyanınca ardından 1.5 saat uyanık kalmadan geri uyumak istiyor bu da uyanıklık süresini kısaltıyor. Resmen sürekli yarm saat uyu sonra uyan bir sonraki yarım saat sonra tekrar uyu döngüsüne geçtik. Hicbisekidle oyalanmihor da hep ağlıyor. Aksamlarimiz da bozuldu artık bı o iyiydi elimizde o da gitti
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 17:28

Elvan Cengiz

Kızım 3 buçuk aylık aynı şeyleri yaşıyoruz geceleri uykumuz guzeldı 3 gecedir oda zorluyor ,gündüzleri ağlayarak uykuya dalmalar oda kucakta 🌸 eller hep ağızda ama diş ile ılgili degıl dedı doktorumuz . Bılmıyorum bu dönemi kolay atlatmak dileğiyle 🙏💕🌸

Sizde benim gibi sürece daha 4 ay olmadan baslamissiniz desenize. Umarım 5. Ay olmadan atlatırız bu durumu 😢
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 17:32

Begüm Aksoy

Tam olarak bizi anlatmışsınız aynı durumdayız 3. Ay da başladı 4.aydayız hala aynı en ufak bir düzelme yok bu ay doğru düzgün beslenemediği için kilo vs.düşük napcaz böyle bilmiyorum

Benim de öyle kilo alımı durdu gibi
İ

İpek B. Z.

4 Şubat 2026 17:47
Ay 4 ay atağındaki annelere yazmadan edemiyorum, vallahi geçecek. En gıcık atak bu, sonrasi cok daha rahat. Bu ataktan sonra sosyallik artacak, kahkaha atmalar baslayacak, acayip sevimli olacak. Sabir azıcık canım anneler ;) Tünelin ucu cok aydınlık ha gayret
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 18:03

İpek B Z

Ay 4 ay atağındaki annelere yazmadan edemiyorum, vallahi geçecek. En gıcık atak bu, sonrasi cok daha rahat. Bu ataktan sonra sosyallik artacak, kahkaha atmalar baslayacak, acayip sevimli olacak. Sabir azıcık canım anneler ;) Tünelin ucu cok aydınlık ha gayret

Tahmini kaç hafta sürüyor bilgi verseniz 🥲
S

Sümeyye E.

4 Şubat 2026 18:04

Zeynep Orhun

Çok güzel anlatmışsınız ama bazen ne yaparsak yapalım derler ya uyumayan bebek uyumuyor diye uyku saatine dikkat ettiğim zamanlar bile yarım saatten fazla uyumuyor. Sabah zaten gec uyanmaz 8 en geç 9 da ama gündüz dediğim gibi yarım saat uyuyup uyanınca ardından 1.5 saat uyanık kalmadan geri uyumak istiyor bu da uyanıklık süresini kısaltıyor. Resmen sürekli yarm saat uyu sonra uyan bir sonraki yarım saat sonra tekrar uyu döngüsüne geçtik. Hicbisekidle oyalanmihor da hep ağlıyor. Aksamlarimiz da bozuldu artık bı o iyiydi elimizde o da gitti

Anladım tabiki her çocuk farklıdır bizde de öyleydi ancak sabırla bu düzeni oturttuğumda bizde rahat etmiş olduk benimki bi tavsiyeydi inşallah bir an önce düzene girer rahatlarsınız
İ

İpek B. Z.

4 Şubat 2026 18:07

Zeynep Orhun

Tahmini kaç hafta sürüyor bilgi verseniz 沈

Bazi bebekler daha kisa bazısı daha uzun, bazısı uzun ama parça parça atak gibi. Kimisi 1bucuk ay, kimisi 1, kimisi 15gün. Bugünlerin hepsi zehir zıkkım geçmiyor rahat olun. Mesela 2gün uyku kötü 5 gün normal, 4 gün iştah yok 5 gün normal
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 18:10

Sümeyye Erdem

Anladım tabiki her çocuk farklıdır bizde de öyleydi ancak sabırla bu düzeni oturttuğumda bizde rahat etmiş olduk benimki bi tavsiyeydi inşallah bir an önce düzene girer rahatlarsınız

Çok teşekkür ederim yardmci olduğunuz için ❤️
Z

Zeynep O. ..

4 Şubat 2026 18:11

İpek B Z

Bazi bebekler daha kisa bazısı daha uzun, bazısı uzun ama parça parça atak gibi. Kimisi 1bucuk ay, kimisi 1, kimisi 15gün. Bugünlerin hepsi zehir zıkkım geçmiyor rahat olun. Mesela 2gün uyku kötü 5 gün normal, 4 gün iştah yok 5 gün normal

Umarım tez zamanda biter bu dönem
N

Nisa N. K.

5 Şubat 2026 05:58

Zeynep Orhun

Geceleri uyanmiyor diyordum bari gece rahat uyurum zaten guneuz hep ağlıyor diyordum bu kez gece uyanmalari ağlamaları da başladı tam 4 ayligiz 2 haftadır bu sürec başladı ne kadar sürer ki acaba

Biz de 3ay 22 günlüğüz ben de öyle düşünüyordum son zamanlarda geceleri de 3 kez falan uyanmaya başladı ve geri uyumak da istemiyor
G

Gamze M.

5 Şubat 2026 08:29
Benim kızım 4 ay 14 günlük gündüzleri uykusu bizim de yarım saati çok geçmiyor bazen müslin örtüyle sarınca daha çok uyuyor acıkma saatleri de 3-4 saat aralığında. Bazen kesinlikle uyumuyor huzurluysa oyun halısında bırakıyorum ana kucağında falan bırakıyorum iyice yoruluyor o zaman kucağıma alıp sallayarak evi dolaşıyoruz kendini salınca ya yatağına bırakıyorum(ki bazen işe yaramıyor uyanıyor ayılmadan sallayarak uyutmaya çalışıyorum) ya da kucağıma alıp öyle uyutuyorum. Kucağımda daha fazla uyuyor. Ama uyumadığında ve huzursuzlandığında çok çok zor oluyor ve eller sürekli ağızda hepimize Allah kolaylık versin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir