3 Buçuk Aylık Bebek Uyku

172 görüntüleme
E

Ela Ö. ..

13 Haziran 2025 22:16
Bu aylarda bebek nasıl uyutulmalı kendi kendine uyumaları nasıl sağlanır. Deneyimli annelerde yazarsa sevinirim. Sallanan beşikte uyutuyorum 1.5 aylık olduklarından beri, sallanma bitince geri uyanıp devam etmesini istiyorlar. Sallamazsam ağlayarak 20 dk 30 dk da bir uyaniyorlar. Sizler neler yaşadınız süreci nasıl atlattiniz neler yaptınız. Sinirlerim alt üst olmuş durumda ben mi sorun yaşıyorum bir ben mi yetemiyorum gibi hissediyorum. Bebeklerim ikiz bu arada
Z

Zehra O.

16 Haziran 2025 05:34
Benimde 4 aylık olacak oğlum aynı şekildeyiz yalnız değilsin. Kundaklı sallayarak uyutuyorum bırakınca hemen uyanıyor. Devam ettirmezsem ağlıyor uykusu yetmediği için. Başından ayrılamıyorum maalesef bende. Ama ilk oğlum da böyleydi o birden hepsinden vazgeçti umarım bu da öyle olur diye teselli ediyorum kendimi 🤷🏻‍♀️
B

Beste E.

16 Haziran 2025 05:46
Benim de bebeğim 3 buçuk aylık şu şekilde bir düzen oturttum ;
Bir müziğimiz var her uykudan önce 5 dakika kısık sesle açtığım zaman uykuya geçeceğini anlıyor gündüzleri kucağımda oturur pozisyondayken göğüsüme dik yatırıp sallayarak uyutuyorum. Gece uykusuna geçişte 15-20 dakikalık bir uyku rutini oluyor müzik alt seğiştirme sakin sohbet gibi biraz mayıştırıp kendi uyuması için bırakıyorum bazen uyuyor bazen uyumuyor ama bu süreç alıştırma süreci o yüzden çok üzerine gitmiyorum. Genel olarak uyku düzeni ; Sabah 7 kalkıyoruz 8.15-8.30 arası uykuya geçiş 9 buçuk kalkış 11 uyku 12 -12.30 arası kalkış 2.30 en geç uyku 4-4.30 kalkış 5-5 buçuk uyku 6-6.30 kalkış 8.30 gece uykusu. Geceleri bazen ne zwman uyanacağı belli olmuyor ama genelde 1 kere uyanıyor bazı günler 2 kere tamamen keyfi. Bu düzen bazen bozuluyor bazen güzel gidiyor. Buna alıştırmak benim 2 haftamı aldı o iki hafta gündüz de gece de zorladı sürekli uykuya direndi mama ya da meme içerek uyumam istedi ama sabır çok önemli. İkiz bebek olması biraz daha sizi zorlayabilir eğer destek olan biri yoksa çünkü ikisine de beraber bu düzeni vermek daha zor olur. Ama bebeklerinizi bu kadar düşünen bir anne iseniz hiç kendinizi yetersiz hissetmeyin. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz , çok zorlanıyoruz ama gülümsemeleri yetiyor. O yüzden asla yetersiz değilsiniz onlar için elinizden geleni yapıyorsunuz her bebeğin karakteri farklı 🍀🌸
H

Hüda A. Y.

16 Haziran 2025 11:07
15 haftalık hala gündüz uykularda sorun yaşıyorum yanlız değilsin 30/40 dk uyuyor yanında yatıyorum onda da kucağımda uyuttuğum zamanda bir saat uyur her türlü perişanlık ben de nasıl geçecek bu durum anlamıyorum
E

Ela Ö. ..

17 Haziran 2025 01:38
Yalnız olmadığımı bilmek iyi hissettirdi♥️ hem çocuklar hem işler hem yemek vs derken birde bu uyku problemi olunca çok bunalmıştım. İyi ki yorum yazdınız teşekkür ederim hepinize. Bir gün gelecek büyüyecekler bize kalan şimdiki küçük ellerinin gülümsemelerinin nasıl hissettirdiği olacak. Zor oluyor ama büyüdükleri her ana tanık olmak bambaşka bir duygu ♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir