Uyku

86 görüntüleme
A

Aşkın

Premium Üye
5 Haziran 2026 13:09
çarşamba günü bebegim 4. ay asıları oldu genel hali iyi ateş en fazla 37.5 oldu aşı uyku yaptı o gün perşembe de biraz uyudu cuma günü uykulu hali devam edermi emmesinde sıkıntı yok husursuzda değil cuma gunu 10.30 / 11.00 gibi uyudu saat 13.00 oldu dayanamadım gittim biraz öpüp uyandırdu tedirgin oldum bukadar uyumadi diye
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Haziran 2026 13:09
Merhaba,

Bebeğinizin 4. ay aşıları sonrası uyku düzeni biraz değişmiş gibi görünüyor. Aşıların ardından uyku hali normaldir, ancak cuma günü 10:30/11:00 gibi uyuyup 13:00'te uyanması biraz uzun bir uyku süresi gibi görünüyor.

Genellikle 4-6 aylık bebekler günde 3-4 saat uyurlar ve 2-3 saat uyanık kalırlar. Bebeğinizin uyku süresi ve sıklığı bu aralıklarda olabilir.

Tedirgin olmanızın sebebi, bebeğinizin fazla uyuması değil, aynı zamanda uykudan uyanamaması ve beslenme ihtiyacını belirtmemesi olabilir. Ancak emmesinde sıkıntı yoksa ve huzursuz da değilse, muhtemelen her şey yolundadır.

Şu anda yapabileceğiniz en iyi şey, bebeğinizin uyku düzenine dikkat etmek ve gerektiğinde uyandırmaktır. Eğer bebeğiniz 3-4 saatten fazla uyuyorsa, onu uyandırmak için biraz öpüp, bezini değiştirmek gibi yöntemler kullanabilirsiniz.

Eğer endişeleriniz devam ederse, pediatristinizle görüşmek en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 5 Buçuk Ay Kaç Saat Gündüz Uykusu
2. 35 Er Dakikalık Gündüz Uykuları
3. 4.ay Uyku Sorunları
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aşkın

Premium Üye
5 Haziran 2026 13:10
bebek uyanmakta neden zorlanir ve o süre içinde neden acıkmamış olabilir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir