5 Buçuk Ay Kaç Saat Gündüz Uykusu

87 görüntüleme
A

Aslıhan U. ..

21 Aralık 2025 12:56
Bebeğim 5.5 aylık herkes o kadar fazla şey söylüyor ki inanın kafamda yer kalmadı. Gündüz kaç saat uyumalı kaç uyku yapmalı uyku aralıkları nasıl olmalı. Akşam uykusuna kaçta geçmeli bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
B

Büşra İ. S. ..

21 Aralık 2025 13:49
Bebeğiniz artık 2-3 saat uyanık kalmak isteyebilir. Bu aralık gayet normaldir. Gündüz uykusu toplamda 3-3.5 saat olabilir. Genelde bu aylarda 3 gündüz uykusu yaparlar. Geneli her biri Max 1 saat olmalıdır. Ama her gün aynısı olmayabilir. Özellikle 3. Gündüz uykusu şekerleme uykusudur. Max 45 dk önerilir. Eğer bu aylarda bebeğiniz son uykusnudan 18.00 dan sonra uyanırsa 9 gibi uykuya geçecektir. Önerilen gece uykusu ile son gündüz uykusu arasında bebeğin daha fazla uyanık kalmasıdır. Bu aylarda genel olarak 20.00-21.00 gece uykusuna geçiş saatleridir.
A

Aslıhan U. ..

21 Aralık 2025 14:29
Öncelikle teşekkür ederim Büşra hanım bebeğim hala 4 uyku yapıyor uyku saatlerini duzenleyemedim 2 saat uyanıklığı çok zor görüyoruz maalesef
A

Ayşe Ş. ..

21 Aralık 2025 14:44
Merhaba Aslıhan hanım, Büşra hanım herşeyi açık açık yazmış. 4 uyku yapıyor ise bile bir sorun yaşamıyor iseniz boşverin. Tek sorun şu gece uykuları bozulur ise gündüz uykularını kisaltacaksiniz mecbur yoksa gece uyumaz. O zaman yavaş yavaş gündüz uykusu azalacak. Uyuması iyi ise dert etmeyin dediğim gibi.
A

Aslıhan U. ..

21 Aralık 2025 14:45
Teşekkür ederim Ayşe hanım
G

Gökçe D.

21 Aralık 2025 17:00
Merhaba, benim de bebeğim 5,5 aylık fakat gündüz 30dk’dan fazla uyumuyor bu sebeple 4 uyku olarak gidiyoruz ve geceleri saat başı uyanıyor özellikle 1 haftadır da geceleri de uyandığında uykuya geri dalamama problemi oluştu 1 saati buluyor geri uykuya geçişi bazen 30dk’da uyanıyor gece bile. Memede uyutmuyorum ama bu 1 haftadır asla yatağında uykuya dalamıyor önceden böyle değildi elimi tutar uyurdu yatağında şimdi hep kucak istiyor. Bu durumun sebebi ne olabilir?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir