5 Buçuk Ay Kaç Saat Gündüz Uykusu
87 görüntüleme
A
Aslıhan U. ..
21 Aralık 2025 12:56
Bebeğim 5.5 aylık herkes o kadar fazla şey söylüyor ki inanın kafamda yer kalmadı. Gündüz kaç saat uyumalı kaç uyku yapmalı uyku aralıkları nasıl olmalı. Akşam uykusuna kaçta geçmeli bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
B
Büşra İ. S. ..
21 Aralık 2025 13:49
Bebeğiniz artık 2-3 saat uyanık kalmak isteyebilir. Bu aralık gayet normaldir. Gündüz uykusu toplamda 3-3.5 saat olabilir. Genelde bu aylarda 3 gündüz uykusu yaparlar. Geneli her biri Max 1 saat olmalıdır. Ama her gün aynısı olmayabilir. Özellikle 3. Gündüz uykusu şekerleme uykusudur. Max 45 dk önerilir. Eğer bu aylarda bebeğiniz son uykusnudan 18.00 dan sonra uyanırsa 9 gibi uykuya geçecektir. Önerilen gece uykusu ile son gündüz uykusu arasında bebeğin daha fazla uyanık kalmasıdır. Bu aylarda genel olarak 20.00-21.00 gece uykusuna geçiş saatleridir.
A
Aslıhan U. ..
21 Aralık 2025 14:29
Öncelikle teşekkür ederim Büşra hanım bebeğim hala 4 uyku yapıyor uyku saatlerini duzenleyemedim 2 saat uyanıklığı çok zor görüyoruz maalesef
A
Ayşe Ş. ..
21 Aralık 2025 14:44
Merhaba Aslıhan hanım, Büşra hanım herşeyi açık açık yazmış. 4 uyku yapıyor ise bile bir sorun yaşamıyor iseniz boşverin. Tek sorun şu gece uykuları bozulur ise gündüz uykularını kisaltacaksiniz mecbur yoksa gece uyumaz. O zaman yavaş yavaş gündüz uykusu azalacak. Uyuması iyi ise dert etmeyin dediğim gibi.
A
Aslıhan U. ..
21 Aralık 2025 14:45
Teşekkür ederim Ayşe hanım
G
Gökçe D.
21 Aralık 2025 17:00
Merhaba, benim de bebeğim 5,5 aylık fakat gündüz 30dk’dan fazla uyumuyor bu sebeple 4 uyku olarak gidiyoruz ve geceleri saat başı uyanıyor özellikle 1 haftadır da geceleri de uyandığında uykuya geri dalamama problemi oluştu 1 saati buluyor geri uykuya geçişi bazen 30dk’da uyanıyor gece bile. Memede uyutmuyorum ama bu 1 haftadır asla yatağında uykuya dalamıyor önceden böyle değildi elimi tutar uyurdu yatağında şimdi hep kucak istiyor. Bu durumun sebebi ne olabilir?