Uyku

75 görüntüleme
T

Tuğba Ç.

9 Mayıs 2026 00:03
3 yaş kızım uykuya dalarken ilk 10 dk içinde sıçrıyor gece veya gündüz başka sıçrama yok gelişimi güzel gün içinde çok konuşkan ve çok aktif gündüz uykusu yok sabah 8 akşam 9 yatışı Uyumadan bir saat önce ışıkları kapatıyorum diş fırçalama kitap sohbet rutini var sıçrama bazen var bazen yok ayrıca geniz eti var mesela 1 ay oldu bu sıçrama sonra 15 gün zrytec kullandık hasta olduğu için o zaman sıçrama yoktu kullanmayı kestik gene oldu bu ilaçla ilgisi var mıdır hangi bölüme doktora gitmem gerekir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
9 Mayıs 2026 00:04
Kızınızın uykuya dalarken sıçraması birkaç farklı sebebe bağlı olabilir. Öncelikle, genel gelişimi ve gündüz aktiviteleri göz önüne alındığında, 3 yaşındaki bir çocuk için normal bir davranış olabilir. Ancak, bu durumun bazı olası nedenlerini inceleyelim:

1. Uykuya Geçiş Süreci: Çocuklar uykuya dalarken çeşitli davranışlar sergileyebilir. Sıçrama, uykuya geçiş sürecinde bir tür rahatlama veya gevşeme refleksi olabilir.

2. Diş Fırçalama ve Uyku Rutini: Uyumadan önce yaptığı aktiviteler (diş fırçalama, kitap okuma, sohbet) çocuğun uykuya hazırlık sürecini olumlu etkileyebilir. Ancak, bazı çocuklar bu rutinlere alışık olmadıklarında veya tam tersi, çok fazla uyarana maruz kaldıklarında uykuya dalarken sıçrama gibi davranışlar sergileyebilir.

3. Geniz Eti (Adenoid) Büyümesi: Geniz eti büyümesi solunum problemlerine yol açabilir ve bu da uykuyu etkileyebilir. Ancak, bu durum genellikle horlama, ağızdan nefes alma gibi belirtilerle daha çok ilişkilendirilir.

4. Zyrtec Kullanımı: Zyrtec (Cetirizin), bir antihistaminik ilaçtır ve alerjik reaksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Bazı çocuklarda bu ilaç uykuyu etkileyebilir, ancak bu etki kişiden kişiye değişir. İlacın kesilmesinden sonra tekrar sıçrama başlaması, ilacın bu davranış üzerindeki olası etkisini düşündürür.

Doktor Muayenesi İçin Öneri:
- Çocuğunuzun genel sağlık durumu ve davranışını en iyi değerlendirebilecek olan pediyatri (çocuk sağlığı ve hastalıkları) bölümü ile iletişime geçmenizi öneririm.
- Ayrıca, eğer çocuğunuzun solunum problemleri veya geniz eti büyümesi konusunda endişeleriniz varsa, bir kulak-burun-boğaz (KBB) uzmanına danışabilirsiniz.

Bu durumlar dışında, çocuğunuzun uykuya dalarken sıçramasını azaltmak için:
- Uyku Rutini: Çocuğunuzun yatmadan önce yaptığı aktiviteleri düzenli ve sakin tutmaya çalışın.
- Uyku Ortamı: Yatacağı odanın karanlık, sessiz ve rahat bir sıcaklıkta olduğundan emin olun.
- Gündüz Aktiviteleri: Gün içinde yeterli fiziksel aktivite ve oyun oynamasını sağlayın, ancak yatmadan önceki saatlerde aktiviteleri yatıştırıcı bir seviyeye getirin.

Çocuğunuzun davranışlarını izlemeye devam edin ve gerekirse doktorunuzla daha detaylı bir plan geliştirin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 😲uykuda Ağlama ♥️
2. Gece Uyanık Kalma
3. 8 Aylık 2 Uykuya Nasıl Düşülür ?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ö

Özge T.

9 Mayıs 2026 00:05
Çocuklarda başka bir olay mı bu bilemiyorum ama yetişkinlerde olabilen bir şey bu, vücut uykuya dalarken uyandırmak amaçlı atıyormuş, bir nevi alarm gibi.
T

Tuğba Ç.

9 Mayıs 2026 00:07
Özge Topçu
Çocuklarda başka bir olay mı bu bilemiyorum ama yetişkinlerde olabilen bir şey bu, vücut uykuya dalarken uyandırmak amaçlı atıyormuş, bir nevi alarm gibi.
Evet ben biraz kaygılı bir anneyim ve böyle görünce panik oluyorum Malesef bide 1 ay oldu 15 gün yoktu tekrar oldu o yüzden biraz endişelendim her gün her gün görünce korktum açıkçası
Ö

Özge T.

9 Mayıs 2026 00:11
Tuğba Ç
Evet ben biraz kaygılı bir anneyim ve böyle görünce panik oluyorum Malesef bide 1 ay oldu 15 gün yoktu tekrar oldu o yüzden biraz endişelendim her gün her gün görünce korktum açıkçası
Haklısınız yine en doğrusunu doktor bilir
T

Tuğba Ç.

9 Mayıs 2026 00:22
@Osman Gönülal
T

Tuğba Ç.

9 Mayıs 2026 00:24
@Fatma Uygur
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir