8 Aylık 2 Uykuya Nasıl Düşülür ?

117 görüntüleme
B

Betül H.

14 Ocak 2026 06:45
Merhabalar bebeğim 8 aylık oldu .Daha bir hafta öncesine kadar 17.00 gibi bir şekerleme yapıyordu artık yapmıyor,direniyor .Ancak şöyle uyutmadıgımdada gece 20.00 deuykuya geçiyor saat başı uyanıyor .Üst dişide çıkıyor bu arada ama ağrı kesici verdiğim geceler bile saat başı uyanıyor.Gündüz uykuları uzun değil iki uykuya düşmek için en fazla 1 saat uyuyor .Erken yatırsam babası 18.00 de işten geliyor hiç görüşemeyecekler .Velhasıl ben 4.Aydanberi nu uyku konusunda biraz kafayı yedim .Uyku aralıklarına dikkat ediyorum ancak bazen çok erken uykusu geliyor dayanmıyor .Bu ay bu şekilde kimi zaman 3 uyku kimi zaman 2 uyku mu gitmeliyiz ? Uyku sayfaları bas bas 2 uykuya düşün diyor baskı altında hissediyorum kendimi .Bugün 3 uyku yapsın boşver diyorum kendime bu seferde bebişim şekerleme yapmıyor çok yorgun giriyor gece uykusuna .Siz neler yapıyorsunuz yardımcı olabilirmisiniz bana ?
Ş

Şilan

14 Ocak 2026 06:48
Uyku aralarını açın 17.00 da uyanmış olsun. Gemini uyku eğitimi konusunda çok başarılı bı oraya yazın bilgi alın bence
I

Işıl K. Ş. ..

14 Ocak 2026 06:50
Tek çare geç kalkıyor ise 3uyku için erken kaldırmak 8-8.39da kalkınca benim bebeğim 2 7de kalkınca 3 uyku yapıyor
B

Betül H.

14 Ocak 2026 06:51
@Şilan açtığımda da mesela 40 dk uyudu diyelim sonra en fazla 1 saat uyur o zamanda çok uykusuz kalmıyor mu ,? Onuda denedim gece yine sık uyandı
B

Betül H.

14 Ocak 2026 06:53
Doğduğundan beri 6.30 ,7 de en geç uyanmış oluyor çok nadir 7.20 de uyanır ..
O

Ozlem

14 Ocak 2026 06:58
Bazen 3 uyku yaptıgımızda oluyor bazen 2. Erken kalktığında saat 6:30-7 gibi kalkarsa uykusu erken geliyor öyle olduğu zamanlar 3 yapıyoruz. Genelde uyanıklık saatimiz 2.5-3 arası değişiyor. Bence kendinizi 2 diye şartlamayın. Bebekten bebeğe değişiyor. Gündüz uyuması gerekn toplam saati geçmeyin. Son uykudan kalkma saatine dikkat etmeye çalısın. Belki sık uyanması düzenden değilde diştendir. Diş olunca düzen falan dinlemiyor
G

Güler Y. O.

14 Ocak 2026 07:53
Benim kızım 8 ay 15 günlük 2 hafta öncesine kadar 3 uyku yapıyorduk ama uykuların 2 si yarım saat 40 dakika oluyordu şuan 2 uykuya düştük akşam 9 da yatırıyorum sabah 8-9 arası uyanıyor 11 gibi yatıyorum 1.30 2 saat uyku uyuyor 4 4.30 gibi bi daha yatıyor 6 da kalkıyor bu şekilde çok rahat ettim illa 8 de uyutulacak diye bir şey yok gerçekten. Tabiki bazen sabah erken kalkarsa mecbur üç uyku yapıyoruz ama ilk uykusunu uzun uyutmuyorum yarım saat kadar uyutup kaldırıyorum gerekirse yada en son uykusunu yarım saat uyutuyorum kesinlikle akşam 6 dan sonra uyku yok 9 a kadar ben böyle rahat ettim tavsiye ederim.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

14 Ocak 2026 09:30
Benm oğlan cuma günü 8 aylık olucak.son 1 haftadır 2 uykuya anca geçtik.tam geçmedik hatta gündüz az uyuduğunda mesela 30-40 dkk arası uyuyor o zmaan öğlen erken uyumak istiyor.dayanamıyor çok huzursuz oluyor.öyle olunca uyutuyorum.akşam üstü 4-5 arası yine uyumak istiyor yetmediği için.ozaman şekerleme yapıyor.akşam 8-9,5 arası uyuyor.7 aylıkken 2 uyku diyolar ama çocuk yeterince uyumayınca eziyet edip illa 2 uykuda diretemezdim sonuçta.yavaş yavaş geçtik.öğlen 12-13 gibi uyutuyorken mesela artık 2-3 arasında uyutuyorum.ozaman yetiyor.sabah 7-8 arası uyanıyor.uyandığı saate göre 2,2-5 saate uykuya geçiriyorum. Sabah bazen 40 dk bazen 1,5 saat uyuyor.ki 1,5 saat uyuduğu zaman da benimle uyuduysa oluyor genelde.beraber uyumayı deneyin isterseniz sabah uykusunu.yanınında beraber daha huzurlu uyur.bu her zaman olmuyor tabi ama 1 saat uyumasını bile kar sayıyorum 40 dkkadan iyidir.öğlen uykusunu az ileri atın.oyun oynayıp oyalalayın mesela.hemen olab bir şey değil biz 8. Aya 1 hfta kala anca geçmeye başladık.kastığım zaman tersi oldu hep.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir