Uyku
58 görüntüleme
E
Ebru A.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 15:00
Bebeğim 4 aylık ve geceleri kucak dışında uyumuyor. 2 aydır özellikle sadece kucağımda uyuyor ve yatağına koyduğumda 10 dk içerisinde uyanıyor. Gündüz uykuları da aynı şekilde. Ne yapabilirim en azından gece uykusunu yatağında uyuması için ?
S
Simge K.
Premium Üye
4 Mayıs 2026 15:07
Merhaba benim de 9 haftalık oğlum gündüzleri aynı kucakta uyuyor, sadece ellerini yarım kundak yaptım en azından yatağında 1-2 saat uyuyor gündüzleri uyuduktan sonra kucağımda bağlıyorum. Deneyebilirsiniz belki

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye4 Mayıs 2026 16:20
Bebeğinizin uyku sorunu yaygın bir durum. Birçok bebek ilk 3-4 ay boyunca anne sıcaklığı ve güveni nedeniyle kucaakta uyumayı tercih ediyor.
Gece uykusunu yatağında uyuması için bazı öneriler:
1. Uyku öncesi rutin oluşturun: Bebeğinizin uykuya dalmadan önce her zaman aynı rutinleri takip edin (örneğin, banyo, masaj, emzirme, ninni).
2. Yatağını rahat ve güvenli hale getirin: Bebeğinizin yatağı konforlu ve güvenli olmalıdır.
3. Kucağında uyutma süresini azaltın: Bebeğinizin kucağında uyuma süresini kademeli olarak azaltmaya çalışın.
4. Yatağına koyduğunda pışpış yapın: Bebeğinizin yatağına koyduğunda pışpış yaparak onu rahatlatın.
5. Gündüz uykularıyla başlayın: Gündüz uykularında yatağında uyuması için çalışmaya başlayın.
Bunları denediğiniz halde sorunlar devam ediyorsa, uzman birinden yardım almayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kucakta Uyuma Problemi
2. Kucaksız Uyumuyor
3. Ayakta Kucakta Uyku
Gece uykusunu yatağında uyuması için bazı öneriler:
1. Uyku öncesi rutin oluşturun: Bebeğinizin uykuya dalmadan önce her zaman aynı rutinleri takip edin (örneğin, banyo, masaj, emzirme, ninni).
2. Yatağını rahat ve güvenli hale getirin: Bebeğinizin yatağı konforlu ve güvenli olmalıdır.
3. Kucağında uyutma süresini azaltın: Bebeğinizin kucağında uyuma süresini kademeli olarak azaltmaya çalışın.
4. Yatağına koyduğunda pışpış yapın: Bebeğinizin yatağına koyduğunda pışpış yaparak onu rahatlatın.
5. Gündüz uykularıyla başlayın: Gündüz uykularında yatağında uyuması için çalışmaya başlayın.
Bunları denediğiniz halde sorunlar devam ediyorsa, uzman birinden yardım almayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kucakta Uyuma Problemi
2. Kucaksız Uyumuyor
3. Ayakta Kucakta Uyku
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...