Ayakta Kucakta Uyku
142 görüntüleme
D
Dilek P.
15 Aralık 2025 17:41
Merhabalar bebeğim 5 aylık olmak üzere. Gündüz uykularını ya ayakta kucağımda yapıyor ya da emerken uyuyor. Beşiğine koyduğum an uyanıyor. Bu uykuları da 30-45 dk nadiren de 60-90 dk. Gece uykularında çok sorun olmuyor beşiğinde uyuyor, yine kucakta dolaşarak uyutup beşiğe koyuyorum ama uyuyor. Gündüz uykuları için ne yapabilirim? Artık kilosu da arttığı için çok zor olmaya başladı. Böyle bir durumu yaşayan ve çözen var mı?
Ş
Şeyma
15 Aralık 2025 17:50
Bende aynı durumdayım çözüm bulursanız yazın lütfen
G
Gül
15 Aralık 2025 17:52
Uyku alışkanlığınızı yatağa kaydırın. Yavaş yavaş yürümeleri azaltın 1-2 haftada. Sonra tam kucakta uykuya dalmak üzereyken yatağına koyun kızmadan pış pış yapın dalmazsa tekrar alın onu üzmeden yatağına alıştırın uzun sürebilir sabredin oluyor. 8,5 aydan bildiriyorum 7. Ayından beri yatağında ninni söylüyorum uyuyor birazda seviyorum artık 10 dkda sevdiği yastığı ile uyuyor. Aynı şeyleri yaşadım sabredin yatağını da sevince çok güzel uyuyorlar

Betül ..
15 Aralık 2025 17:53
Gede karanlık olduğu için uyuyor olabilir.Karartam perde alabilirsiniz oda için
D
Dilek P.
15 Aralık 2025 18:08
@Gül teşekkür ederim ara ara deniyorum ama beşiğine koyduğumda göz göze gelince gülüyor oyun sanıyor 😂 atak haftası bitince tekrar denemeye başlayacağım
D
Dilek P.
15 Aralık 2025 18:09
@Betül odayı karanlık yapıp gece uykusunda açtığım pışpışı vs denedim ancak motor refleksi devam ediyor sanırım sürekli uyandırıyor onu sonrasında da ağlıyor mecburen almak zorunda kalıyorum
A
Aslı
15 Aralık 2025 18:41
3,5 aylık bizde böyleyiz gündüz kucağımda yatağa bırakınca nadiren uyuduğu olmuştur, kundak iyi olabilir. karartma perde gece gündüz ayrımını bozabilir diye kullanmadım ben kucakta devam ediyoruz hala
D
Dilek P.
15 Aralık 2025 18:42
Dönmeye başladığı için doktorlar kundak önermiyor maalesef. Yoksa kundak ile rahat uyuyabilirdi belki
E
Esma K.
15 Aralık 2025 18:58
Merhaba benim bebeğim de 4 ay 25 günlük ve son 10 güne kadar sadece kucağımda uyuyordu. Şimdi emziriyorum ve yatağa koyup poposuna pış pış yapıyorum. Direk yatakta uykuya geçiriyorum. Bazen kolay oluyor bazen de zor oluyor. Dikkat ettiğim şey ise uyanıklık süresini takip etmek. Çünkü şu an benim bebeğim 2 saat uyanık kalmak istiyor ve daha önce götürürsem uyumuyor ve sürekli kalkmaya çalışıyor. Bir de dönmeye başladığı için yüzüstü uyumak istiyor. Ben de artık onu istediği gibi bırakıyorum. Bu sayede de uykusu bir tık uzadı. Umarım sizde de işe yarar.
D
Dilek P.
15 Aralık 2025 19:02
@Esad Kayacan evet ben de ona dikkat ediyorum benim bebeğim de 4 ay 20 günlük, son 10 gündür uyanıklık süresi uzadı. Zaten erken ya da geç uyutmaya çalışırsam çok fazla direniyor uykuya. Sizin yöntemi de deneyeyim teşekkür ederim