Uyku

106 görüntüleme
T

Tuğba İ.

21 Nisan 2026 13:53
6 ay 27 günlük yatağına bıraktığım an uyanıyor. Bu durumu yaşayan anneler var mı acaba ???
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Nisan 2026 13:53
Bu durum oldukça yaygın görünüyor. Birçok anne, 6 aylıktaki bebeklerin uyku düzeninde bozulmalar yaşandığını belirtiyor.

Bebeğinizin uykudan uyanması birkaç nedenden olabilir:
Ayrılık Kaygısı: Bebeğiniz sizinle fiziksel temas içinde olmayı alışkanlık haline getirmiş olabilir. Bu durum, 6. ay civarında sıkça görülen bir durumdur.
Atak Dönemleri: 6. ay civarında bebeklerde "atak dönemleri" olarak bilinen büyüme ve gelişme dönemleri yaşanır. Bu dönemlerde bebeklerin uykuları etkilenebilir.
* Uyku Alışkanlıkları: Bebeğinizin uyku alışkanlıkları, sizinle birlikte uyumaya alışması ve uykudan uyanması gibi sorunlar yaşayabilir.

Bu sorunu çözmek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz:
1. Uyku Eğitimi: Bebeğinizin kendi kendine uykuya dalma alışkanlığı kazanması için uyku eğitimi vermeyi deneyebilirsiniz.
2. Yatağa Koyma Rutini: Bebeğiniz için bir yatağa koyma rutini oluşturun. Bu, bebeğinizin uykuya hazırlanmasını sağlayabilir.
3. Sabit Uyku Zamanı: Bebeğiniz için sabit bir uyku zamanı belirleyin ve bu zamanı her gün aynı tutmaya çalışın.

Bebeğinizin uykusunu düzelterek, sizin de uykunuzun düzenleneceğini unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6 Aylık- Uyutup Yatağa Koyunca Uyanma
2. 6 Aylık Bebeğimin Uyku Düzeni Bozuldu
3. 9 Ay Uyku Süreci
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rukiye ..

21 Nisan 2026 14:00
5 aylık bir aydır aynı benimde gece uykularim yok çok bitkin düştüm artık
F

Funda G.

21 Nisan 2026 14:03
5 ay 21 günlük biz de aynıyız yaklaşık birkaç haftadır. Bir ay öncesinde başladığımız yatağında pışpışla uyuma serüvenimiz bir anda bozuldu ağlayıp kucakta ayakta uyumak istedi gün içindeki uyanıklık süresini biraz daha uzattım daha iyi geldi bize büyüyorlar 🥲
S

Sümeyra

21 Nisan 2026 14:15
13 aylık hala düzelmedi 😁
K

Kübra Y.

21 Nisan 2026 14:51
Şuan 14 aylığız. Bende 11 aylık olana kadar sadece ayağımda tuttuğumda uyuyordu. Çok şükür zorda olsa alıştırdım. Şimdi ise piş piş sesi olmadan uyumuyor ( sadece gündüz uykularında açık bırakıyorum arkada gece uyuduktan sonra kapatıyorum.
F

Funda G.

21 Nisan 2026 19:20
Sürekli yeni versiyonu ile karşılaşıyoruz demek ki rutinlere sıkı sıkıya tutunmaya devam 😄
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir