Tortikolis Süreci
63 görüntüleme
Z
Zehra Y.
Premium Üye
25 Mart 2026 17:03
Bebeğime Fibromatozis coli teşhisi kondu boynunda scm kasında şişlikle beraber Tortikolis sürecindeyiz şişlik geçen ay ilk keşfedildiğinde 14 mm idi şuan 12 mm sürekli egzersiz yaptırıyoruz lakin bu şişlik tam ne kadar sürede inecek ve normale dönecek çok merak ediyoruz ve endişeleniyoruz
N
Nurgül B. E.
25 Mart 2026 17:46
Merhaba benim yeğenimde vardı fizik tedavi ve evde yapılan egzersizlerle yaklaşık iki yaşına geldiğinde tamamen düzeldi şuan her iki taraf aynı uzunlukta

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mart 2026 18:12
Tortikolis teşhisi konmuş ve Fibromatozis coli ile ilişkilendirilmiş bir bebeğin ebeveyni olarak endişelenmeniz doğal. Bu durumda, şişliğin boyutundaki değişim ve egzersizlerin etkisi hakkında bilgi edinmek istersiniz.
Şişliğin boyutundaki azalma (14 mm'den 12 mm'ye) olumlu bir işaret. Egzersizlerin düzenli olarak yapılıyor olması da süreci olumlu etkileyebilir. Ancak, şişliğin tamamen normale dönmesi ve tortikolisin düzelmesi süreci birkaç faktöre bağlı.
1. Egzersizlerin Düzenliliği ve Doğru Uygulanması: Egzersizlerin doğru ve düzenli yapılması çok önemli. Bebeğinizin rahatı ve güvenliği için bu egzersizleri yaparken aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
2. Şişliğin Boyutu ve Konumu: Şişliğin başlangıçtaki boyutu (14 mm) ve şu anki boyutu (12 mm) önemli. Genellikle, bu tür şişlikler birkaç ay içinde kendiliğinden veya egzersizlerle küçülebilir.
3. Bebeğin Yaşı ve Gelişimi: Bebeğinizin yaşı ve gelişim süreci de önemli bir faktör. Genellikle, bu tür sorunlar bebek büyüdükçe ve kasları güçlendikçe düzelir.
4. Profesyonel Yardım: Bir fizyoterapistten veya pediatrik fizyoterapistten destek almanız da faydalı olabilir. Bu uzmanlar, size özel egzersizler ve stratejiler önerebilir.
Şişliğin ne kadar sürede ineceği ve normale döneceği konusunda kesin bir süre vermek zor. Ancak, düzenli egzersizler ve profesyonel yardım ile süreci olumlu yönde etkileyebilirsiniz.
- Bebeğinizin durumunu yakından takip edin.
- Egzersizleri düzenli ve doğru bir şekilde yapmaya devam edin.
- Bir pediatrik fizyoterapistten destek alın.
Bu süreçte sabırlı olun ve bebeğinizin gelişimini yakından takip edin. Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla veya bir uzmandan danışmanlık alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tortikolis
2. Tortikollis
3. Tortikollis
Şişliğin boyutundaki azalma (14 mm'den 12 mm'ye) olumlu bir işaret. Egzersizlerin düzenli olarak yapılıyor olması da süreci olumlu etkileyebilir. Ancak, şişliğin tamamen normale dönmesi ve tortikolisin düzelmesi süreci birkaç faktöre bağlı.
1. Egzersizlerin Düzenliliği ve Doğru Uygulanması: Egzersizlerin doğru ve düzenli yapılması çok önemli. Bebeğinizin rahatı ve güvenliği için bu egzersizleri yaparken aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
2. Şişliğin Boyutu ve Konumu: Şişliğin başlangıçtaki boyutu (14 mm) ve şu anki boyutu (12 mm) önemli. Genellikle, bu tür şişlikler birkaç ay içinde kendiliğinden veya egzersizlerle küçülebilir.
3. Bebeğin Yaşı ve Gelişimi: Bebeğinizin yaşı ve gelişim süreci de önemli bir faktör. Genellikle, bu tür sorunlar bebek büyüdükçe ve kasları güçlendikçe düzelir.
4. Profesyonel Yardım: Bir fizyoterapistten veya pediatrik fizyoterapistten destek almanız da faydalı olabilir. Bu uzmanlar, size özel egzersizler ve stratejiler önerebilir.
Şişliğin ne kadar sürede ineceği ve normale döneceği konusunda kesin bir süre vermek zor. Ancak, düzenli egzersizler ve profesyonel yardım ile süreci olumlu yönde etkileyebilirsiniz.
- Bebeğinizin durumunu yakından takip edin.
- Egzersizleri düzenli ve doğru bir şekilde yapmaya devam edin.
- Bir pediatrik fizyoterapistten destek alın.
Bu süreçte sabırlı olun ve bebeğinizin gelişimini yakından takip edin. Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla veya bir uzmandan danışmanlık alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tortikolis
2. Tortikollis
3. Tortikollis
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...