Tortikolis

133 görüntüleme
N

Nur G. ..

12 Temmuz 2025 19:42
Bebegim 7 aylık boynunu hep sola eğik tutuyor. Sol tortikolis teşhisi kondu yaptırmam gereken egzersizler verildi fakat bebeğim asla izin vermiyor yapamıyorum uykusunda yaptırmaya çalıştığımda uyanıyor benimle aynı durumu yaşayan var mı bebeğiniz düzeldi mi egzersizleri nasıl yaptırdınız bana yardımcı olur musunuz?
S

Sena S. D. ..

12 Temmuz 2025 20:00
Merhaba bebeğim 1 aylıkken boyun bölgesinde ceviz büyüklüğünde şişlik ve etrafında küçük şişlikler vardı. Ve başını bir tarafa çeviriyordu. Teşhis. Fibromtosis colli olarak kondu. Fizik tedaviye gittim ve kendim sürekli araştırdım. Bulunduğum ilde pediyatrik fizyoterapist olmadığı için masaj ve egzersizleri kendim yapmak zorunda kaldım. Şu an 7,5 aylık iki kas arasındaki fark 4 mm ye indi. Başınk istediği tarafa dönderiyor. Bebeğinize hareketleri uyurken yaptırmayın daha hırçın oluyorlar sonra dendi bize. Mümkünse bir pediyatrik fizyoterapiste gidin. Onlar oyunlarla baş hareketlerini yaptırıyorlar. Bebeğinizi tutarken, yatırırken, yemek yedirirken hep boynuna göre davranmanız gerekiyor. Pasif hareketler yerine aktif hareketlerin daha etkili olduğu söyleniyor. Tüm bunların sonunda çoğunlukla düzelen bir durum. Benim bebeğim de hafif fark devam ediyor ancak egzersizlere biz de devam ediyoruz. Allah şifalar versin geçmiş olsun.
E

Esra Ç.

12 Temmuz 2025 21:00
Merhabalar benim bebeğimde 2 aylık şuanda sağ tortikollisli 3 fizyoterapistle görüştüm 3 de ağlatmadan egzersizleri yaptırmam gerektiğini söyledi . Bende en çok ona dikkat ediyorum çünkü stress anında kas daha çok spazm oluyor. Oyun müzik aksi yön tarafında yatırmayı deneyin aksi yönde sevdiği oyuncakları koyun ki sizin bebeğiniz artık oyuncakların daha farkındadır . Tutuş pozisyonları var nette bulabilirsiniz kucakta taşırken öyle taşımaya çalışın. Kesinlikle egzersiz yapıyormuş gibi değil şarkı söylerken hareket ettirin ben öyle yapınca işe yaradı dikkati dağılıyor. Ben birde yine oyunlar yaparak kantaron yağı sürüyorum masaj gibi ama bunu yaparken çok bastırmamaya dikkat ediyorum çünkü o kasın altında beyne giden sinirler varmış. Birde eğer inanıyorsanız manevi olarak Ayetel Kürsi okuyorum :) bizimde sürecimiz devam ediyor hemen geçmesini beklemeyin dediler sabır ve umutla bekliyorum bana dümdüz bakacağı zamanı :)
N

Nur G. ..

13 Temmuz 2025 21:22
Verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim 😊
Ö

Öznur T.

14 Temmuz 2025 08:58
Merhaba benim 9 aylık ve hala eğil boynu fiziğe gittik nöroloji gittik beyin ve boyun mr çekildi hepsi temiz çıktı tek çare egzersiz dendi ama geçmiyor
N

Nur G. ..

14 Temmuz 2025 10:11
Ne kadar süredir egzersiz yapıyorsunuz? Bizim de röntgen ve ultrason çekildi normal
B

Büşra T.

14 Temmuz 2025 11:26
2 ya da 3 aylıktı tortikollis teşhisi aldığında. Egzersizleri o zaman yapmak daha kolaydı tabi ama yine de her zmaan izin vermezdi. aynı zamanda emerken mesela özellikle eğik tuttuğu tarafı alta alarak biraz pozisyonu esnemeye mecbur tutarak yatırırdım. Dikkatini çekmeye çalışırdım kısa tuttuğu tarafı esnetecek şekilde. Yatırırken düz değil yan yatırırdım kısa tuttuğu taraf altta kalırdı. Böylece egzersizleri her zaman yapamasakta farklı biçimlerde esnettirirdim kaslarını. 6-7 aylıkken normale dönmüştü diye hatırlıyorum. Küçük ayda farkedilince daha kolay tabii.
N

Nur G. ..

14 Temmuz 2025 12:52
Şu an 7 aylık asla ikna edemiyorum çok ağlıyor ne yapacağımı bilmiyorum çok agresif olmaya başladı boynuna dokunduğum anda sinirleniyor elletmiyor
B

Büşra T.

14 Temmuz 2025 17:56
Belki bi fizyoterapistten destek alsanız süreç daha kolay olur sizin için
N

Nur G. ..

14 Temmuz 2025 20:17
Evet öyle yapacağım sanırım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir