Tortikollis
58 görüntüleme
Y
Yurdagül Ö.
17 Ağustos 2025 18:47
Benim oğlum 25 günlük. Boyun kısmında bi şişlik fark ettik doktora götürdük usg çekildi boyundaki kas içinde 3cm kadar hematom olduğu söylendi. Boynunu iki tarafa da çeviriyor ama şişlik olan tarafta uzun süreli tutmuyor. Doktorumuz şu an sadece gözlemleyeceğiz dedi. Sizin önerdiğiniz yapabileceğimiz bişey var mı
S
Songül Ş.
17 Ağustos 2025 19:02
Benim kızımda da vardı normal doğum yaptığımız zaman olabiliyormuş doktorumuz öyle dedi başını sadece bir yöne çevirip o taraftan bakıyor başını tam ger çeviremiyordu sola yatkınlık vardı tiroid için ultrason çekildiği için fark edildi tamamen tesadüf doktorumuz egzersiz önerdi kesinlikle sizde araştırın ve egzersizleri yapın kas kısalığı olma ihtimali yükselebiliyormuş YouTube’da bununla ilgili fizik tedavi uzmanlarının egzersizler var ve kesinlikle işe yarıyor ben her ihtimale karşı araştırma ve eğitim hastanesine de götürdüm aydın da aklımda soru işareti kalmaması açısından çok küçük olduğu için evde egzersiz ve masaj verdiler ve bunu 6 ay geçse bile egzersizleri devam etmem söylendi allahtan kızım zaten boynunu güzel tutuyordu ve zeka kartları ve dikkatini çekecek oyuncaklar kullanıp ve ben sırt üstü yatırıp yan taraftan emzirmeye çalıştım bu da baya dikkatini çekti şuan çok iyi benim bebeğim anne karnında 5. Aydan itibaren baş aşağı durmuştu bu durumda tetiklemiş olabilirmiş gelişimini takip ediyorum nörolojikte olabilir sizde bebeğinizi bu konuda takip edebilirsiniz.Tabi Osman hocam daha net bilgilendirecektir.Şansa bırakmayın derim.
Z
Zerrin ..
17 Ağustos 2025 20:02
Merhabalar,
Ben kendi sürecimden bahsedeyim fikir olur belki. Benim bebeğim de yatarken hep tek tarafa çevirip yatıyordu. Ben diğer tarafa çeviriyordum ama kendisi yine tek tarafa çevirip yatıyordu. Sonrasında baktım nereye koyarsam koyayım kendisi yine yattığı tarafa çeviriyor hatta gerildiğinde de muz gibi bi görüntü sergiliypr. Sonra araştırdım toetikollis olabileceğini öğrendim tam söyletecektim ki doktoru farketti. Usg de bir şey çıkmadı hemstom vs nodul yok, çok minimal bi kas kalınlık farkı vardı ama tortikollis yapacak kadar değil dendi. Doktor egzersiz verdi ve bir de fizik tedavi görsün dedi. Pediatrik Ftr uzmanı çağırdım eve inceledi bize egzersiz gösterdi, çok minimal seviye bi tortikollis var dedi. Egzersizlerin çoğunu yapamadık çünkü yaptırmadı, sadece kısalan ve sertleşen tarafı esnetme ve ters yöne çevirme egzersizine izin veriyor onu da oyuna çevirdimmm, 4,5 aylık olduk ve uzun süre tummy time da duruyor artık boynu güçlendi ve hareket kapasitesi arttı ve buna bağlı tortikollis azalıyor gibi geldi bana. Tummy time çok önemli ben geç başladım 1,5 aylıkken denemeye başladım benim bebeğim hiç sevmedi i, gazlıydı zaten sanırım rahatsız etti onu bende farklı varyasyonlar yaptım( tiger hold, kendi üstüne koyarak tummy time). Fakat size önerim kendi kafanıza göre egzersize asla başlamayın bi doktor bana bu çocuğunbir şeyi yok çok kurcalama asıl yanlış bir şey yapılırsa tortikollis olur dedi. Bence pediatrik fizik tedavi doktoru bulursanız o görsün sizin bebeğinizi çünkü boyun riskli bi bölge.
Geçmiş olsun 💐
Ben kendi sürecimden bahsedeyim fikir olur belki. Benim bebeğim de yatarken hep tek tarafa çevirip yatıyordu. Ben diğer tarafa çeviriyordum ama kendisi yine tek tarafa çevirip yatıyordu. Sonrasında baktım nereye koyarsam koyayım kendisi yine yattığı tarafa çeviriyor hatta gerildiğinde de muz gibi bi görüntü sergiliypr. Sonra araştırdım toetikollis olabileceğini öğrendim tam söyletecektim ki doktoru farketti. Usg de bir şey çıkmadı hemstom vs nodul yok, çok minimal bi kas kalınlık farkı vardı ama tortikollis yapacak kadar değil dendi. Doktor egzersiz verdi ve bir de fizik tedavi görsün dedi. Pediatrik Ftr uzmanı çağırdım eve inceledi bize egzersiz gösterdi, çok minimal seviye bi tortikollis var dedi. Egzersizlerin çoğunu yapamadık çünkü yaptırmadı, sadece kısalan ve sertleşen tarafı esnetme ve ters yöne çevirme egzersizine izin veriyor onu da oyuna çevirdimmm, 4,5 aylık olduk ve uzun süre tummy time da duruyor artık boynu güçlendi ve hareket kapasitesi arttı ve buna bağlı tortikollis azalıyor gibi geldi bana. Tummy time çok önemli ben geç başladım 1,5 aylıkken denemeye başladım benim bebeğim hiç sevmedi i, gazlıydı zaten sanırım rahatsız etti onu bende farklı varyasyonlar yaptım( tiger hold, kendi üstüne koyarak tummy time). Fakat size önerim kendi kafanıza göre egzersize asla başlamayın bi doktor bana bu çocuğunbir şeyi yok çok kurcalama asıl yanlış bir şey yapılırsa tortikollis olur dedi. Bence pediatrik fizik tedavi doktoru bulursanız o görsün sizin bebeğinizi çünkü boyun riskli bi bölge.
Geçmiş olsun 💐
Y
Yurdagül Ö.
17 Ağustos 2025 20:51
Benimde zor doğumdan kaynaklı olabileceğini söylediler . Net Tortikollis tanısı almadı ama takip edelim olabilir dendi. Egzersiz şu an başlamayalım ılık uygulama yapabiliriz dediler bende onu yapıyorum tummu time yapıyorum mümkün olduğunca diğer tarafa kafasını çevirmesi için dikkatini çekmeye çalışıyorum ama içimde hep bi şüphe korku oluştu