Sut Proteini Alerjisi

46 görüntüleme
D

Duygu K.

11 Nisan 2026 16:09
Bebegim 50 gunluk yuzunde kirmizi sivilceler uzun zamandir vardi bebek sivilcesi zannettim ama zamanla kuruyup egzamaya benzemeye basladi. Ileryen gunlerde aniden ishal oldu ve kakasinda mukus oluyordu. Doktora goturdum. Doktor Sut alerjisi oldugunu soyledi . Kendim diyete basladim ayni zamanda mama takviyesi yaptigim icin kullandigimiz mamayida alerji icin uygun mama olarak degistirdik. Fakat mamayi kullanmaya baslamadan once sadece ishal sikayetimiz varken Suan bebegim her beslenme esnasinda ve sonrasinda ciglik cigliga aci cekerek agliyor.

Galiba karnina kramp giriyor veya karni agriyor. Daha mamaya baslayali 2 gun oldu. Bu durum normal midir?
R

Rabia

11 Nisan 2026 16:28
Alerji için olan mamalar acı oluyor tadını sevmediği için ağlıyordur. Hazırladıktan sonra 1 saat kadar ağzı açık bekletin acılığı azalsın. Doktorunuza danışarak çok az miktarda pekmez katarak da tatlandırabilirsiniz.
E

Ebru K.

11 Nisan 2026 18:30
benim kızımada alerji denmişti alerji maması kullandık bağırsak düzeni alt üst olmuştu. Bence önce alerjiyi netleştirin mamanın tadıda kokusuda çok kötü çünkü :(
D

Duygu K.

11 Nisan 2026 19:54
Yok aci oldugu icin degil aci olsada istememezlik yapmadi icti mamayi. Zaten aglama seklinden biryerinin agridigi cok belli oluyor. Acaba mama mi Yan etki yapti yoksa alerji durumlarinda beslenme sonrasi Boyle siddetli kramp Karin agrisi normal mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 19:55
Süt Proteini Alerjisi ve Semptomlar

Bebeğinizin süt proteini alerjisi teşhisi konulmuş ve diyete başlamışsınız. Mama takviyesi de kullanıyorsunuz. Şimdi bebeğiniz her beslenme esnasında ve sonrasında çok ağlıyor ve karnında kramp gibi sancılar yaşıyor.

Normal mi?

Bu durum birkaç gün içinde iyileşme göstermeyebilir. Bebeğinizin vücudu yeni diyete ve mama takviyesine uyum sağlamaya çalışıyor olabilir.

Olası Nedenler ve Çözümler

1. Uyum süreci: Bebeğinizin vücudu yeni diyete ve mama takviyesine uyum sağlamaya çalışıyor olabilir. Bu süreçte bazı semptomlar yaşayabilir.
2. Kramp ve sancılar: Süt proteini alerjisi nedeniyle bebeğinizin karnında kramp ve sancılar oluşabilir.
3. Gaz ve şişkinlik: Yeni mama takviyesi nedeniyle bebeğinizde gaz ve şişkinlik oluşabilir, bu da sancılara neden olabilir.

Öneriler

1. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin durumunu doktorunuzla konuşun ve ona bebeğinizin semptomlarını anlatın.
2. Mama takviyesini izleyin: Bebeğinizin mama takviyesine tepkisini izleyin ve herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuzla konuşun.
3. Diyet ve mama takviyesini sürdürün: Diyetinizi ve mama takviyesini sürdürün ve bebeğinizin semptomlarını izleyin.

Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsunuz ve bu durum sizi zorluyor. Doktorunuzla konuşarak bebeğinizin durumunu izleyin ve gerekli önlemleri alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Alerjisi
2. Mukuslu Kaka
3. Ispa Olabilir mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir