Mukuslu Kaka

283 görüntüleme
Z

Zehra İ. ..

24 Aralık 2025 22:57
Bebeğim 3 aylık sadece anne sütü ile besleniyor. Mukuslu kakası çok oluyor. 3 gün süt ve süt ürünleri tüketmedim kakası normale döndü. Bugün yoğurt yediğimde yine kakasın da mukus vardı.inek sütüne alerjisi olduğunu sadece bu belirtiye bakarak söyleyebilirmiyiz? Vücudunda başka bir belirti yok
S

Sevgim Y. C. ..

24 Aralık 2025 23:12
Benim bebeğim de 5 aylık oldu bugün benim de yaklaşık 3. Aydan beri kakası sıvı ve mukuslu oluyordu ben de hep salyası fazla aktığı için salya yutmasına bağladım başka bir belirti yoktu ama bebeğim genel olarak huysuz ve huzursuzdu özellikle akşam saatleri 4.5 aylık olduğunda tam çenesinin altında kızarıklıklar oldu birkaç tane de vücudunda leke gibi kızarıklıklar vardı doktor egzama dedi ama ben düzenli nemlendirmeme rağmen geçmemişti 3 gün süt ürünlerini kestim düzeldi sonra tekrar yemeye başladım tekrar oluştu kızarıklıklar şimdi tekrar kestim eğer yine geçerse bir alerji uzmanına göstereceğim
H

Hande N. E.

24 Aralık 2025 23:24
Sut urunlerine karşı alerjisi olabilir. Sut ürünlerine karşi hassasiyet varsa o yapıyor mukuslu.
Z

Zehra İ. ..

25 Aralık 2025 02:45
Çok teşekkür ederim bende en kısa sürede doktora götüreyim.
M

Melis Y.

Premium Üye
20 Nisan 2026 10:03
Zehra İnce
Çok teşekkür ederim bende en kısa sürede doktora götüreyim.
Süreciniz nasıl ilerledi acaba aynı durumu yaşıyorum
M

Merve ..

Premium Üye
20 Nisan 2026 11:41
Merhaba benzer bir durum bende de mevcut. Bebeğimin doğum kilosu 3650. 10 haftalığız şu an kilosu 5950. Sadece anne sütü veriyorum ama kakası çok sulu, hafif mukuslu öyle ki bezden taşıyor (malum en iyi markada bile). Kakasının rengi de sarı-yeşil. Her beslenmeden sonra olmasa da, beslendikten 1 saat sonra bile de süt kesiği peynirimsi şeklinde kusuyor. Fışkırma tarzında kusması yok. Günde kaç sulu kaka ishal demek olur? Bebeğim belki de anne sütünde sadece ön sütü alıyor o yüzden kakası çok sulu, sütüm fazla olduğu için belki kusuyor. Yediğim Süt ürünlerine karşı alerjisi mi var nasıl anlayacağım? Kahvaltıda yediğim peynir dışında yoğurt, kefir gibi ürünleri tüketmeyi kestim. Günde bir fincan filtre kahveye bir parmak kadar laktozsuz süt ekliyorum. Kusması ve sulu kaka sayısı azaldı. Süt ürünleri kaynaklı mı, ön süt tüketimi kaynaklı mı nasıl ayırt edebilirim?
Z

Zehra İ. ..

20 Nisan 2026 12:58
Melis Yiğit
Süreciniz nasıl ilerledi acaba aynı durumu yaşıyorum
Biz aralığın sonunda alerji doktoruna gittik. Doktor süt ürünlerini kesince mukus yoksa süt ürünlerine hassasiyeti vardır dedi. Kan testi yapıldı ve 2 ay kadar süt ve süt ürünleri kullanmamam gerektiğini söyledi sonrasında tekrar gittik ve alerji testi yapıldı. Alerji testinde ve daha önce verdiğimiz kan testinde alerjisi olmadığı ortaya çıktı. Sonrasında bir ay kadar daha diyete devam etmem gerektiğini bir ayın sonunda ilk hafta sütlü kek, ikinci hafta sütlü krep yada pankek, üçüncü hafta yoğurt tüketmem gerektiğini. Bu haftalarda mukus olursa atıyorum yoğurt yedim mukus çıktı ama sütlü kekte mukus yok o zaman sütlü kek tüketmem gerektiği yoğurt tüketmemem gerektiğini söyledi. Açıkçası ben pek uymadı çünkü süt ürünleri olmadan çok zor oluyor. Kontrollü bir şekilde tüketiyorum eskiden hem kahvaltıda hem akşam süt ürünü tüketirdim şuan sadece bir öğünde az miktarda tüketiyorum. Sürece bıraktım alışması için çok şükür kızımda huzursuzluk ya da kızarıklık yok.ilk tükettiğimde mukus oldu ama kan olmadı.sonrasında oda alıştı. O yüzden rahatım tabiki bu benim bebeğim için geçerli siz doktorunuza danışın. Götürmekte fayda var.
Z

Zehra İ. ..

20 Nisan 2026 13:02
Merve Kirman Gül
Merhaba benzer bir durum bende de mevcut. Bebeğimin doğum kilosu 3650. 10 haftalığız şu an kilosu 5950. Sadece anne sütü veriyorum ama kakası çok sulu, hafif mukuslu öyle ki bezden taşıyor (malum en iyi markada bile). Kakasının rengi de sarı-yeşil. Her beslenmeden sonra olmasa da, beslendikten 1 saat sonra bile de süt kesiği peynirimsi şeklinde kusuyor. Fışkırma tarzında kusması yok. Günde kaç sulu kaka ishal demek olur? Bebeğim belki de anne sütünde sadece ön sütü alıyor o yüzden kakası çok sulu, sütüm fazla olduğu için belki kusuyor. Yediğim Süt ürünlerine karşı alerjisi mi var nasıl anlayacağım? Kahvaltıda yediğim peynir dışında yoğurt, kefir gibi ürünleri tüketmeyi kestim. Günde bir fincan filtre kahveye bir parmak kadar laktozsuz süt ekliyorum. Kusması ve sulu kaka sayısı azaldı. Süt ürünleri kaynaklı mı, ön süt tüketimi kaynaklı mı nasıl ayırt edebilirim?
Mukus olunca süt ürünleri , yeşil kaka ön sütten kaynaklı diye biliyorum sizin durumunuz daha farklıymış . Benim kızım günde 3 defa yapıyor ve üçüde sulu oluyor zaten öyle olması normal değil mi ? Sonuçta sadece anne sütü veriyoruz. ek gıdaya geçince biraz daha katı olmaya başladı.
M

Merve ..

Premium Üye
21 Nisan 2026 03:02
Zehra İnce
Biz aralığın sonunda alerji doktoruna gittik. Doktor süt ürünlerini kesince mukus yoksa süt ürünlerine hassasiyeti vardır dedi. Kan testi yapıldı ve 2 ay kadar süt ve süt ürünleri kullanmamam gerektiğini söyledi sonrasında tekrar gittik ve alerji testi yapıldı. Alerji testinde ve daha önce verdiğimiz kan testinde alerjisi olmadığı ortaya çıktı. Sonrasında bir ay kadar daha diyete devam etmem gerektiğini bir ayın sonunda ilk hafta sütlü kek, ikinci hafta sütlü krep yada pankek, üçüncü hafta yoğurt tüketmem gerektiğini. Bu haftalarda mukus olursa atıyorum yoğurt yedim mukus çıktı ama sütlü kekte mukus yok o zaman sütlü kek tüketmem gerektiği yoğurt tüketmemem gerektiğini söyledi. Açıkçası ben pek uymadı çünkü süt ürünleri olmadan çok zor oluyor. Kontrollü bir şekilde tüketiyorum eskiden hem kahvaltıda hem akşam süt ürünü tüketirdim şuan sadece bir öğünde az miktarda tüketiyorum. Sürece bıraktım alışması için çok şükür kızımda huzursuzluk ya da kızarıklık yok.ilk tükettiğimde mukus oldu ama kan olmadı.sonrasında oda alıştı. O yüzden rahatım tabiki bu benim bebeğim için geçerli siz doktorunuza danışın. Götürmekte fayda var.
Çok teşekkür ederim. Sizin yöntemi deneyeyim belki bende işe yarar. 🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir