Süt Alerjisi

94 görüntüleme
B

Burcu N. B.

8 Ağustos 2025 07:56
Merhabalar bebeğim iki aylık , iki aydır doğru dürüst uyku yok sürekli ağlıyor sancılanıyor gürültülü kaka yapıyor. Gaz damlaları da kullanıyoruz. Acı çekiyor resmen çocuk kan verdi süt ve süt ürünleri alerjisi var mı diye ve yumurta için alerji çıkmadı ancak doktor yine de iki hafta diyete girelim dedi süt ürünleri için rahatlama olacak mı görelim dedi bazen kanda gözükmüyor dedi kanda nasıl gözükmüyor bende bunu anlamadım yaşayan var mı girmeli miyim diyete tecrübelerinizi bekliyorum hanımlar çok çaresizim
D

Dilara G.

8 Ağustos 2025 08:11
Merhaba, bildiğim kadarıyla süt alerjisi kandan anlaşılmıyor tamamen deneme yanılma yöntemi. Eliminasyon diyeti öneriliyor. Benim bebeğimde de inek sütü proteini alerjisi olduğuna dair şüphem var. 2-4 hafta tamamen keserseniz ve düzelme olursa tanıyı koymuş olursunuz.
Ş

Şule G.

8 Ağustos 2025 08:48
Benim bebeğimde süt ürünleri alerjisi vardı. Doktora anlattığımda test istemedi 2 haftalık diyet yap sonra yavaş yavaş diyete yiyecek ekle rahatsızlık başlarsa tüketmeyi bırakın demişti. Öyle kesinleşti alerjisi. Kan tahlili bile yaptırmadık yani biz.
B

Burcu N. B.

8 Ağustos 2025 09:15
Sizde ne şikayetler vardı ne kadarlık bebeğiniz
B

Burcu N. B.

8 Ağustos 2025 09:16
Teşekkürler , sizin şüpheniz hangi şikayetten dolayı
D

Dilara G.

8 Ağustos 2025 13:02
Benim bebeğim 3.5 aylık. Gürültülü ve fışkırır şekilde kaka yapıyordu, ishaldi, kötü kokuyordu, hem karın ağrısı hem gazı vardı. Ayrıca kakası sümüksü kıvamdaydı. Bigün hiç durmadan ağladı dayanamadık acile gittik gaita testi yaptırdık. Enfeksiyon çıktı, 12 gün ilaç kullanıp tekrar gaita verdik bugün. Sümüksü kıvam ve ishal devam ediyor, süt alerjisinden şüpheleniyorum o yüzden.
B

Burcu N. B.

8 Ağustos 2025 13:06
Aynı şeyleri yaşıyoruz resmen
Ş

Şule G.

8 Ağustos 2025 20:36
Bizimde aynı şekilde gaz sancısına benzer şekilde kıvranıyor, gürültülü mukuslu kaka, fışkırır tarzda kusma yaşıyorduk. Şükür şu an büyük ölçüde geçti. Sadece fazla yerse gaz çıkarıyor yada ishal oluyor. 15 aylık olacağız haftaya
S

Sibel Y.

8 Ağustos 2025 20:55
Benim bebeğim de süt alerjisiydi kan ve deri testi yaptırdım. 1 aylıkken kan ve kakasına baktılar 5. Ayda deriden yaptırdım kanda çıkmadı kakada kan çıktı o zaman da süt alerjisi dediler ama ben deri testi de yaptırdım süt alerjisi kesinleşti çok çok zor bi durum bu 1 yaşına kadar devam etti anne sütü aldığı için ben hiçbir süt ürünü tüketemedim 1 sene boyunca çapraz alerji olabileceği için et bile yiyemedim eğer mama veriyorsanız alerji için üretilmiş olanlardan vermeniz gerekiyor şuan bebeğim 14 aylık 1 yaşında tamamen geçti artık yediğimde bir reaksiyon göstermiyor kendisine de yediriyorum bi sıkıntı yok. geçmiş olsun
H

Hilal Ç.

13 Ağustos 2025 10:44
Hangi mama kullanılır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir