Ispa Olabilir mi?
53 görüntüleme
H
Hilal B.
20 Haziran 2025 11:13
Bebeğim 40 günlük anne sütüyle besleniyor. Bir aydır poposunda tekrar eden ileri derece pişik+mantar var kremlerle geçiyor tekrarlıyor. Kaka sık ve sulu probiyotik kullanmaya başladıktan sonra gazı biraz rahatladı ama kakası yeşile döndü. Yüzündeki bebek akneleri kurudu egzama gibi kızardı ve yayıldı süt alerjisi olabilir dedi doktor ama fermente olarak yoğurt, peynir tüketebilirsin dedi. Süt ürünlerini kendi beslenmemden tamamen çıkarmalı mıyım? Sütlü tatlılar, dondurma vs sadece çiğ süt mü etkiliyor alerjiyi?
Ş
Şevval B.
20 Haziran 2025 12:21
Benimde bebeğimde 20 günlükken sürekli katılarak ağlama,gaz sancıları,kakada kan ve mukus birde çok olmasa da pişik vardı bu şekilde farkettik süt alerjisi olabilir denildi ve tamamen hayatımdan süt ve süt ürünlerni çıkardım bebeğim rahatladı pişiği geçti çocuk kendine geldi.. eğerki böyle bir şüphe varsa bence tamamen süt ürünlerini keserek bir diyet uygulayın eğer bir düzelme varsa zaten alerjisi var demektir eğer düzelmiyorsa da bir çocuk alerji
Bölümüne götürmenizi tavsiye ederim.
Bölümüne götürmenizi tavsiye ederim.
H
Hilal B.
20 Haziran 2025 14:14
Teşekkür ederimm. Kan ve mukus görmediğimiz için doktor hafif bir alerjisi olabilir o yüzden diyet uygula diyemem ama sütü direk içme dedi. Sanırım dediğiniz gibi tamamen keserek anlayabilirim bunu
B
Berfug G.
20 Haziran 2025 16:37
Merhaba,
Bebegim 2,5 aylik. Bizde de kusma vardi. Kilo alimini etkiledi. Meme+mama olarak ilerliyorduk. Normal mama ile almasi gereken kiloyu yine alamayinca ISPA’dan suphelenildi. Hipoalerjenik mamaya basladik ve bana sut proteini iceren tum gidalar yasaklandi. Doktor bu diyeti cok siki yapmam gerektigini soylemisti. Paketli gida da tuketirken mutlaka arkasinda yazan icerik kismini okumanizi oneriyorum neredeyse tum urunlerde maalesef sut proteini var 😔
Bebegim 2,5 aylik. Bizde de kusma vardi. Kilo alimini etkiledi. Meme+mama olarak ilerliyorduk. Normal mama ile almasi gereken kiloyu yine alamayinca ISPA’dan suphelenildi. Hipoalerjenik mamaya basladik ve bana sut proteini iceren tum gidalar yasaklandi. Doktor bu diyeti cok siki yapmam gerektigini soylemisti. Paketli gida da tuketirken mutlaka arkasinda yazan icerik kismini okumanizi oneriyorum neredeyse tum urunlerde maalesef sut proteini var 😔