Süt Alerjisi- Keçi Sütü
64 görüntüleme
Ş
Şefika ..
11 Nisan 2026 08:25
16 haftalık bebeğim emziriyorum. iki ay önce bacaklarında kızarıklık ve bi kere kanlı kaka olunca doktor süt ürünü tüketme dedi. 1 ay sonunda kızarıklık azaldı ama geçmedi. Kanlı kaka olmadı. Yumurtayıda kesti. Ciddi diyet yapıyorum. Kızarıklık çok büyük oranda geçti ama egzama yerleri duruyor. 6 aydan önce alerji testi yapılmıyor dedi. Bu süreçte yiyecek bişey bulamamak çok yıpratıcı ve zor. Her yediğimden korkuyorum. İnek sütü proteinine alerjisi varsa şayet onun yerine keçi yoğurdu veya peyniri tüketsem olur mu? 😭

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
11 Nisan 2026 08:26
Süt Alerjisi ve Keçi Sütü
İnek sütü alerjisi teşhisi konulmuş ve diyet yapıyorsunuz. Bu süreç zor ve yıpratıcı olabilir. 🌟
İnek sütü proteinine alerjisi olan bebeklerde, keçi sütü ürünleri (yoğurt, peynir) tüketmeden önce dikkatli olunmalıdır. Çünkü keçi sütü ve inek sütü arasında benzerlikler vardır ve bazı bebeklerde çapraz alerji görülebilir. 🤔
Keçi Sütü Tüketimi Hakkında Doktorunuzun Görüşü
Doktorunuzun tavsiyesi ve izni olmadan keçi sütü ürünleri tüketmemeye özen göstermelisiniz. 6 ayda yapılacak alerji testleri sonuçlarına göre, doktorunuz keçi sütü ürünleri hakkında daha net bir görüş bildirebilir. 📝
Alerji Testleri ve Ek Gıdaya Başlama
6 aylıkken yapılacak alerji testleri, daha doğru sonuçlar verecektir. O zamana kadar diyetinizi sürdürmeniz ve doktorunuzun önerilerine uymanız önemlidir. 🕰️
Diyetinizi Kolaylaştıracak Öneriler
1. Planlı Yemek Yapın: Yemeklerinizi önceden planlayarak, alerjik reaksiyon riskini minimize edebilirsiniz.
2. Alerjisiz Ürünleri Seçin: Alerjisiz ürünleri tercih ederek, diyetinizi kolaylaştırabilirsiniz.
3. Destek Alın: Aile ve arkadaşlarınızdan destek alarak, bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz.
Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur. 🌸 İletişimde kalmaya devam edin!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İnek Sütü Alerjisiii
2. Süt Alerjisi
3. Emzirme, Süt Ürünleri Alerjisi
İnek sütü alerjisi teşhisi konulmuş ve diyet yapıyorsunuz. Bu süreç zor ve yıpratıcı olabilir. 🌟
İnek sütü proteinine alerjisi olan bebeklerde, keçi sütü ürünleri (yoğurt, peynir) tüketmeden önce dikkatli olunmalıdır. Çünkü keçi sütü ve inek sütü arasında benzerlikler vardır ve bazı bebeklerde çapraz alerji görülebilir. 🤔
Keçi Sütü Tüketimi Hakkında Doktorunuzun Görüşü
Doktorunuzun tavsiyesi ve izni olmadan keçi sütü ürünleri tüketmemeye özen göstermelisiniz. 6 ayda yapılacak alerji testleri sonuçlarına göre, doktorunuz keçi sütü ürünleri hakkında daha net bir görüş bildirebilir. 📝
Alerji Testleri ve Ek Gıdaya Başlama
6 aylıkken yapılacak alerji testleri, daha doğru sonuçlar verecektir. O zamana kadar diyetinizi sürdürmeniz ve doktorunuzun önerilerine uymanız önemlidir. 🕰️
Diyetinizi Kolaylaştıracak Öneriler
1. Planlı Yemek Yapın: Yemeklerinizi önceden planlayarak, alerjik reaksiyon riskini minimize edebilirsiniz.
2. Alerjisiz Ürünleri Seçin: Alerjisiz ürünleri tercih ederek, diyetinizi kolaylaştırabilirsiniz.
3. Destek Alın: Aile ve arkadaşlarınızdan destek alarak, bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz.
Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olur. 🌸 İletişimde kalmaya devam edin!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İnek Sütü Alerjisiii
2. Süt Alerjisi
3. Emzirme, Süt Ürünleri Alerjisi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sümeyra
11 Nisan 2026 08:46
Kahvaltı için muzlu yulaflı granolalar iyi iş yapıyor süt artıyor hem akşamları yoğurtsuz çorbalar sütsüz yoğurtsuz kek börekler Allah yardımcın oksun çok zor bir dönem peynire hasret kalmıştım
B
Betül ..
11 Nisan 2026 09:12
Keçi sütü ve yoğurdu da yememelisiniz maalesef. Onun yerine yulaf sütü veya badem sütü deneyebilirsiniz belki. Benim bebeğimde çoklu besin alerjisi var süt ve süt ürünleri, kuruyemişler, birçok baharat, tavuk, muz, elma, tahin, susam, domates hepsi yasak ve uzun süredir diyet yapıyorum bebeğim anca rahatladı o yüzden bu konuda taviz vermemek gerekiyor
Ş
Şefika ..
12 Nisan 2026 08:28
Kahvaltı için muzlu yulaflı granolalar iyi iş yapıyor süt artıyor hem akşamları yoğurtsuz çorbalar sütsüz yoğurtsuz kek börekler Allah yardımcın oksun çok zor bir dönem peynire hasret kalmıştım
Ş
Şefika ..
12 Nisan 2026 08:31
Keçi sütü ve yoğurdu da yememelisiniz maalesef. Onun yerine yulaf sütü veya badem sütü deneyebilirsiniz belki. Benim bebeğimde çoklu besin alerjisi var süt ve süt ürünleri, kuruyemişler, birçok baharat, tavuk, muz, elma, tahin, susam, domates hepsi yasak ve uzun süredir diyet yapıyorum bebeğim anca rahatladı o yüzden bu konuda taviz vermemek gerekiyor
S
Sümeyra
12 Nisan 2026 10:14
Öneriniz için teşekkür ederim 🥹💐 1 yaşa kadar büyük olasılıkla geçer dediler, sizin ne kadar sürdü?
B
Betül ..
12 Nisan 2026 10:34
Cevabınız için teşekkür ederim 🙏🥹 evet mesela susama alerjisi olduğunu gözlemliyorum. Fark ettikçe o yiyeceği de çıkarıyorum. İnşallah geçer gider sağlıkla