Emzirme, Süt Ürünleri Alerjisi
62 görüntüleme

Ceren ..
3 Ocak 2026 22:29
Merhabalar oğlum 7 aylık ve emziriyorum. Ek gıdaya başlamadan öncede peynir ürünleri yediğim zaman bezinde mukuslu kanlı 💩 oluyordu. Doktorumuz diyet yapmamı ve ek gıdaya geçtiğinde az az yememi söyledi. Ek gıdaya geçtik bayağ alıştı azda olsa ben tekrar süt ürünleri yemeye başladım tekrar etmiş bu durum şuan ne yapacağım bilmiyorum.
A
Ayşe Ş. ..
3 Ocak 2026 22:37
Kanlı kaka olmadığı sürece bırakıp devam ede ede alışmasını bekleyeceksiniz. Bünyesi alışacak ara verin yine. Tüm bebekler aynı şeyleri yaşıyor artık. Çok garip. Gaz, alerji

Ceren ..
3 Ocak 2026 22:39
Demekki genel olarak süt ürünleri artık çocuklarımıza alerjiye neden oluyor.🤦🏻♀️
S
Sıla s. ..
3 Ocak 2026 23:32
Benim bebeğimde aynı şekilde 6 aylık doğduğundan beri kakası sırtına çıkıyor mukuslu arada kanlı kakası günde 6-7 kere kaka sırta çıkan hepsi en sonunda alerjiye götürdüm süt ve süt ürünleri çıkmadı ama doktor çoğu bebekte testte çıkmıyor ama alerjisi oluyor sen diyet yapma şimdilik demişti fakat yüzümdeki döküntüler çok artıyor ek gıdaya yeni geçtik kakası biraz taneleşti ama çözüm bulamadım malesef kökten emzirme bitene kadar yememek lazım

Ceren ..
4 Ocak 2026 21:47
Bende öyle düşünüyordum artık çünkü içinden çıkılmaz bir hal alıyor yoksa .İnşallah bebişlerimiz sağlığına kavuşur tek derdim bu şuan
B
Buket ..
4 Ocak 2026 22:36
3 aylıkken diyet yapmaya başladım doktorun önerisiyle 6. Ayda diyeti ufak ufak açmaya basladim.siz diyeti direkt tüketerek mi açtınız yoksa pişmiş süt ürünü (kek gibi) mü tüketerek açtınız direkt peynir yoğurt süt ile başladıysanız tepki verebilir
B
Buket ..
4 Ocak 2026 22:38
Bir kaç gün ara verdikten sonra sütlü kek, az miktarda süt koyulmuş kahve ,tereyağı ile pişirilmiş bir yemekle devam edin